Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

'Αποψη για το βιβλίο :Οι υποθέσεις του επιθεωρητή Σπιθαμή και του Πα Λι Κάρι


Βιβλίο 1ο. ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΣΕΡΒΙΤΣΙΟΥ - ΣΕΙΡΑ: Οι υποθέσεις του επιθεωρητή Σπιθαμή και του ΠΑ ΛΑ ΚΑΡΙ
Συγγραφέας : ΙΤΟΥΡΜΠΕ, ΑΝΤΟΝΙΟ
Εκδόσεις : Κέδρος

Ο επιθεωρητής Σπιθαμής, διάσημος ντετέκτιβ σε όλο τον κόσμο για τις ικανότητές του και την αγάπη του για τις ομελέτες, εργάζεται στο Τμήμα Παράξενων, Μυστήριων και Σούπερ Δύσκολων Υποθέσεων .

Η μέρα αυτή ξεκίνησε άσχημα για τον επιθεωρητή Σπιθαμή. Δε φτάνει που τον διέκοψαν ενώ έτρωγε, τώρα πρέπει να συνεργαστεί με έναν νέο και άπειρο αστυνομικό, τον Κινέζο Πα Λι Κάρι. Η πρώτη τους υπόθεση δεν αργεί: κάποιος έκλεψε από το σπίτι ενός εκατομμυριούχου το πολύτιμο σερβίτσιο του φαγητού, αλλά - τι παράξενο! - όχι τα ακόμη πιο πολύτιμα μαχαιροπίρουνα. Αναζητώντας τη λύση αυτού του μυστηρίου, ο επιθεωρητής Σπιθαμής ίσως ανακαλύψει, εκτός από τον κλέφτη, και έναν άξιο βοηθό . Διαβάζοντας το βιβλίο μπορείς να γίνεις κι εσύ ντετέκτιβ και να αναζητήσεις, εκτός από τη λύση του μυστηρίου, τις χάρτινες  βαρκούλες που είναι κρυμμένες στις εικόνες.
Η σειρά βιβλίων με τις περιπέτειες του επιθεωρητή Σπιθαμή είναι ιδιαίτερα αγαπητή στη Ισπανία, όπου πρωτοεκδόθηκε, ενώ επίσης ήδη "ταξιδεύει" στη Γαλλία, στην Πορτογαλία, στην Βραζιλία, στην Ταϊλάνδη, στην Κορέα, στην Κίνα, στο Μεξικό, στην Αργεντινή και στην Τουρκιά.
Ο επιθεωρητής Σπιθαμής είναι ένας αξιολάτρευτος ήρωας : αδέξιος και αστείος όπως ο επιθεωρητής Κλουζώ, θαυμαστής των περίεργων γκάτζετ όπως ο Αστυνόμος Σαίνης, λάτρης του κάλου φαγητού όπως ο Πέπε Καρβάλιο και ο επιθεωρητής Μονταλμάνο.
Ο Πα Λι Κάρι είναι ένας αξιαγάπητος βοηθός που αξιοποιεί την ευφυΐα του και τις ιδιαιτερότητες του πολιτισμού του για να λύσει τα μυστήρια. Συχνά μάλιστα τα καταφέρνει καλύτερα κι από τον επιθεωρητή. 

Η άποψη για το βιβλίο είναι του μικρού μας φίλου Γιώργος Τ.

Είναι ένα εύκολο βιβλίο, έχει πολύ μυστήριο, έχει τις χάρτινες βαρκούλες που πρέπει να βρεις και να γίνεις κι εσύ ένας μικρός ντετέκτιβ. Είναι ένα βιβλίο που μου άρεσε πάρα πολύ και όταν μπορέσω θα πάρω και τα άλλα βιβλία. Θα έλεγα στους γονείς που έχουν παιδάκια να τους το πάρουν και θα δουν πως και τα δικά του παιδάκια θα αγαπήσουν του επιθεωρητή Σπιθαμή.
Ευχαριστώ πολύ,
Γιώργος Τ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου