Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Το διώροφο της Τσιμισκή Γιώτα Φώτου

Συγγραφεας: Γιώτα Φώτου
         Εκδόσεις : Ψυχογιος

        Λίγα λόγια για το βιβλίο :

Μια γυναίκα που βρίσκεται μέσα σε μια μακροχρόνια, αδιέξοδη σχέση, ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας που κρατά κρυμμένα μυστικά, μια νύφη που φεύγει από τον ίδιο της τον γάμο αμέσως μετά τον γαμήλιο χορό και μια υπερήλικη που έχει οικειοποιηθεί ένα ξένο όνομα συναντιούνται κάτω από ένα περίεργο παιχνίδι της μοίρας κι αποφασίζουν να ξεκαθαρίσουν μια παλιά ιστορία. Έτσι έρχονται στο προσκήνιο γεγονότα που στιγμάτισαν για πάντα την ιστορία της ανθρωπότητας, δύσκολες εποχές και συνταρακτικές προσωπικές ιστορίες, γεμάτες πόνο και ξεριζωμό, ανάρμοστους έρωτες και προδοσίες, ελπίδες κι αγώνες για επιβίωση. Συνδετικός κρίκος όλων η Θεσσαλονίκη κι ένα διώροφο σπίτι στην Τσιμισκή.

Η Μικρασιατική Καταστροφή, ο διωγμός των Ποντίων κι αργότερα ο τραγικός αφανισμός των εβραίων της Θεσσαλονίκης στήνουν τον καμβά πάνω στον οποίο η Γιώτα Φώτου πλέκει μια συγκλονιστική ιστορία γεμάτη ανθρώπινα πάθη, μεγάλες αλήθειες κι απρόσμενες ανατροπές


ΚΡΙΤΙΚΗ απο Γεωργια Ρετετακου

Η Οδύσσεια μιας αλήθειας που άργησε να φανερωθεί! Μιας αλήθειας που κράτησε δεμένη την ζωή τριών διαφορετικών γυναικών που συναντήθηκαν όχι τυχαία για να ενώσουν τα κομμάτια ενός παζλ που έμεινε ατελείωτο χρόνια πριν! Μια συγκλονιστική ιστορία που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη με τις συνεχείς αποκαλύψεις και τις αλλεπάλληλες ανατροπές! Ανατροπές μέχρι την τελευταία σελίδα μέχρι την τελευταία λέξη! Με περιγραφές έντονες και απέριττες, με διαλόγους που έδιναν ουσία στα γεγονότα χωρίς να κουράζουν! Τα ιστορικά στοιχεία δεν λείπουν απο τα βιβλίο μαθαίνεις πολλά για την ιστορία των Εβραίων στην Θεσσαλονίκη, αλλά μαθαίνεις μόνο τόσα όσα χρειάζονται για να πλαισιωθεί το σκηνικό της ζωής των ηρώων! Για άλλη μια φορά η Γιώτα Φώτου απέδειξε πως ένα βιβλίο δεν χρειάζεται να είναι πολυσέλιδο για να αναπτυχθεί μια ιστορία που περιλαμβάνει πολλά γεγονότα και πολλές εξελίξεις! Αυτό το βιβλίο έχει πολλές πτυχές που κάποιες ανακάλυψα και κάποιες θα ανακαλύψω όταν θα το ξαναδιαβάσω! Μια απο αυτές είναι το πως δένεται το παρόν με το παρελθόν και πως τα λάθη του παρελθόντος δεν σβήνονται ποτέ όσα χρόνια και αν περάσουν! Οι πληγές δεν κλείνουν ποτέ αν δεν βρεθεί η δικαίωση!


https://www.psichogios.gr/site/Books/show/1002898/to-diwrofo-ths-tsimiskh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου