Τρίτη, 9 Ιουνίου 2015

ΚΡΙΤΙΚΗ "Βρες με " του Έκτορα Απέργη

ΚΡΙΤΙΚΗ "Βρες με " του Έκτορα Απέργη


Εκδόσεις : Ωκεανός


Λίγα λόγια για το βιβλίο :Δύο αδέρφια, τρεις οικογένειες. Ένα παιχνίδι ζωής, ένα ασταμάτητο κυνηγητό χωρίς όρους και κανόνες.  Το πέπλο του μυστηρίου ριγμένο πάνω σε τέσσερεις πόλεις: Μόναχο, Λονδίνο, Bουδαπέστη, Πράγα. Η μοίρα του θανάτου ήταν η αρχή. Η δίψα για εκδίκηση η συνέχεια. Η απληστία και η εξουσία, οδηγοί σε επικίνδυνα μονοπάτια.
          Όμως, ποιός είναι αυτός που καθορίζει τα όρια της εκδίκησης και ποιός αυτός που ορίζει το μέτρο της αγάπης; Τί μπορεί να συνδέει έναν επιτυχημένο οικονομολόγο, ένα ανερχόμενο αστέρι της ροκ σκηνής, έναν Ρώσο μαφιόζο, μια καταξιωμένη γιατρό, έναν διεφθαρμένο δικαστή και έναν έντιμο αστυνομικό;  Πόσες ζωές πρέπει να θυσιαστούν, ώστε η μοίρα ενός ανθρώπου να επηρεάσει το πεπρωμένου ενός άλλου; Ο έρωτας, η αγάπη, η φιλία, η συνείδηση, ενάντια στο χρήμα, στο μίσος, στην κακία, στην αλαζονεία. Ποιός, άραγε, θα βγει νικητής; Άποψη για το βιβλίο :Όταν το πήρα στα χέρια μου είπα "ωχ, μεγάλο είναι . Σίγουρα θα κάνει κοιλιά, θα το τραβάει από τα μαλλιά για να βγουν τόσες σελίδες."
Άρχισα να το διαβάζω λοιπόν με επιφύλαξε, όμως με κέρδισε από την πρώτη σελίδα! Δεν το άφηνα από τα χέρια μου. Από τις 716 σελίδες, δεν άφησα ούτε μία αδιάβαστη, και μάλιστα το διάβασα μόνο μέσα σε 3 μέρες!
Με συγκλόνισε! Ένα βιβλίο με σύγχρονα γεγονότα. Μας ταξιδεύει σε 4 πόλεις συν την Αθήνα, από όπου ξεκινάει μια τραγική ιστορία... Δύο αδέλφια που μεγαλώνουν με αγάπη -  μετά τον χαμό των γονιών τους σε συγγενείς - αλλά μεγαλώνουν με αγάπη. Ώσπου ένα οικονομικό λάθος του θετού τους πατέρα φέρνει στη ζωή των παιδιών τον χωρισμό! Μπλέκεται η μαφία, γίνονται φόνοι, η αστυνομία και οι δικαστές όλοι μπλεγμένοι σε ένα κύκλο αίματος... 
Από πού να ζητήσεις βοήθεια; Ποιόν να εμπιστευτείς;
Τα αδέλφια αναζητούν ο ένας τον άλλον... θα συναντηθούν; Και κάτω από ποιές τραγικές συνθήκες; Το τίμημα της αντάμωσης είναι ακριβό. Ο έρωτας, η  φιλία, η αγάπη αλλά κυριώς η συνείδηση ενάντια στο χρήμα. Υπάρχει νικητής ; Αλλά θα νιώσει νικητής με τόσες απώλειες ;
Fani Kou 


ΒΡΕΣ ΜΕ του Έκτορα Απέργη

Διαβάστε ένα απόσπασμα από το βιβλίο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου