Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Η άποψη από το Βιβλίο της Παρέας για το βιβλίο : " ΑΥΤΟΣ Ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ " εκδόσεις Κονιδαρης

ΑΥΤΟΣ Ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Συγγραφέας : ΜΠΑΓΚΛΕΡ ΣΟΥΖΑΝ
Εκδόσεις : Κονιδαρης



Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η Χέντι Πάρτριτζ δεν ήταν ποτέ φίλη μου. Ας αρχίσω μ' αυτό.

Η Χέντι Πάρτριτζ δεν ήταν ποτέ φίλη μου, διότι εγώ ήμουν όμορφη, δημοφιλής, κι έξυπνη και οι φίλοι μου ήταν επίσης όμορφοι, δημοφιλείς κι έξυπνοι.

Η Χέντι Πάρτριτζ δεν ήταν τίποτα από όλα αυτά.

H Λόρα Χάμλεϊ τα έχει όλα: έναν αξιαγάπητο κι επιτυχημένο σύζυγο, δύο χαριτωμένα παιδιά, ένα ακριβό σπίτι και μια σειρά από εκλεκτούς φίλους. 

Όταν, όμως, η Λόρα λαμβάνει ένα ανεπιθύμητο τηλεφώνημα από τη μητέρα της Χέντι, του κοριτσιού που η ίδια και οι φίλοι της κορόιδευαν και βασάνιζαν ανελέητα στο σχολείο, ο τέλειος κόσμος της αρχίζει να απειλείται. Η Χέντι νοσηλεύεται σε νευρολογική κλινική και η μητέρα της χρειάζεται τη βοήθεια της Λόρα για να την βγάλει.

Καθώς η Λόρα, απρόθυμα, γυρνά στο παρελθόν και τα μυστικά της αποκαλύπτονται, έρχεται στο φως μια ακόμη ολέθρια αλήθεια. Μια αλήθεια που θα αποκαλύψει το απόλυτο υπαρξιακό της κενό. Και τότε αυτός ο τέλειος κόσμος που η Λόρα τόσο προσεκτικά είχε κτίσει αρχίζει να καταρρέει...

Ένα μυθιστόρημα για τις οικογενειακές αξίες, τη ρηχότητα της κοινωνικής καταξίωσης, την αγωνία της αποτυχίας, που καθηλώνει τον αναγνώστη. Μια σύγχρονη ιστορία ενοχής και εξιλέωσης. Η Αγγλίδα συγγραφέας Suzanne Bugler με αφοπλιστική ειλικρίνεια και πικρό χιούμορ καυτηριάζει τις κοινωνικές συμβάσεις της εποχής μας και ξεδιπλώνει τον εσωτερικό κόσμο μιας γυναίκας που ζει μια... σχεδόν τέλεια ζωή.






Η άποψή μας για το βιβλίο :

Ενα πολύ ενδιαφέρον και καλογραμμένο βιβλίο Μια συναρπαστική ιστορία επίκαιρη, πολύ συγκινητική και ευαίσθητη που σε προβληματίζει. Η Laura έρχεται να αντιμετωπίσει τα άσχημα πράγματα που έκανε ως παιδί και πονόντας τους άλλους έπαιρνε ευχαρίστηση. Θα ανακαλύψει τα κρυμμένα μυστικά της οικογένειας της και πως αυτά επηρεάσαν την απαράδεχτη συμπεριφορά της. Ποιές οι συνέπειες των πράξεών μας της παιδικής σκληρότητας και βίας, του εκφοβισμού στο σχολείο, του αυτοτραυματισμού και ποιες οι ψυχολογιές επιπτώσεις που έχει η απόρριψη;Που μας οδηγούν οι κακές αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας και οι ενοχές της;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου