Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

ΚΡΙΤΙΚΗ - ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ Γιώργος Πολυράκης

ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ Γιώργος Πολυράκης



Δεν νομίζω πως μπορώ να βρω τα λόγια αυτά που θα ήταν ικανά για να σας περιγράψω ότι έζησα και ότι ένιωσα διαβάζοντας αυτό το πολύ δυνατό βιβλίο.
Ξεκίνησα, για να πω την αλήθεια, να διαβάζω χαλαρά και ήμουν απόλυτα σίγουρη πως είχα να κάνω με μια ακόμη ιστορία βασανισμένης και άτυχης αλλά ιδανικής αγάπης.
Πόσο λάθος έκανα!!!!!
Ξαφνικά συνειδητοποίησα πως βρισκόμουν στη δίνη μιας καταπληκτικής ιστορίας με κατασκόπους, με Γερμανούς βασανιστές, με σχέδια δολοφονίας, με προδότες ,δοσίλογους , με τοκογλύφους ειδών και ψυχών αλλά και με ανθρώπους που είχαν αξίες και αστείρευτη δύναμη ψυχής, με απλούς και αληθινούς ανθρώπους που υπήρχαν και εύχομαι να υπάρχουν πάντα ανάμεσα μας,

Όταν υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ, έχουμε ακόμα ελπίδα!
Η εξαιρετική γραφή του κ. Πολυράκη που με απίστευτη μαεστρία με παρέσυρε στην ιστορία του, με άγγιξε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.
Θύμωσα, οργίστηκα μπορώ να πω, πόνεσα, συγκινήθηκα, ξεχώρισα τις πολύτιμες ανθρώπινες αξίες, ένιωσα αγωνία, απογοήτευση, έζησα τη φρίκη του Ναζισμού, την οδύνη της μάνας αλλά και την ψυχική της δύναμη.
Πάνω απ όλα όμως διδάχτηκα άγνωστες πτυχές της Ιστορίας του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου και της Γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα.
Το πάντρεμα της Ιστορίας με την μυθοπλασία ήταν ιδανικό.
Έζησα ένα εκπληκτικό ταξίδι και μια μοναδική εμπειρία μέσα από την αριστοτεχνική γραφή του κ. Πολυράκη. Το ευχαριστώ μου στο συγγραφέα είναι λίγο.....
Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!!




Evi Anastasiadou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου