Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Αποψη της Evi Anastasiadou για το βιβλίο : CASTA DIVA της Βικτώρια Μακρή

CASTA DIVA 

Συγγραφέας :  Βικτώρια Μακρή
Εκδόσεις : Ψυχογίος




Λίγα λόγια για το βιβλίο :



«Αν ήξερα πόσο πόνο έχει η αγάπη, δε θα σε είχα αγαπήσει», Κάλλας. «Εγώ θα σε είχα αγαπήσει, Θεοτόκη μου, ακόμα κι αν ήξερα πως χωρίς εσένα δε θα είχα γνωρίσει τον πόνο ποτέ… Νιώθω πως θα ερχόμουν να σε βρω σαν την ψυχή που ενσαρκώνεται, γνωρίζοντας από πριν πως το σώμα τούτο θα τη βασανίσει…» 

Η Μαρία γεννήθηκε τυφλή. Έλεγε η μητέρα της πως, καθώς την κρατούσε στην αγκαλιά της, είδε στα μάτια της την ομορφιά της μουσικής, που την ακούς αλλά δεν τη βλέπεις. Σαν τα τραγούδια που λέει η Κάλλας ήταν∙ σαν την Casta Diva… Τόσο όμορφη! Και τότε αποφάσισε να τη βαφτίσει Μαρία και να τη φωνάζει Κάλλας. 

Παιδί ακόμα η Κάλλας, γνωρίζεται με τον Θεοτόκη. Μικρός και εκείνος, οχτώ χρόνων. «Θέλεις να είμαι τα μάτια σου; Να σου λέω τι βλέπω;» της προτείνει με αθωότητα ο Θεοτόκης… 

Αγαπήθηκαν πολύ. Και πόνεσαν πολύ. Όλη τους τη ζωή για τον έρωτα και την αγάπη την έζησαν. Για εκείνη την απρόσμενη στιγμή της ευτυχίας που στέκεται στα χέρια κι ύστερα πάλι ξαφνικά, σαν νεράκι που σκάει στην ακροθαλασσιά, χάνεται στα κύματα.










Αποψη για το βιβλιο απο την Evi Anastasiadou




Αλήθεια, έχετε πάει ποτέ βόλτα στα μονοπάτια της ψυχής?
Έχετε κάνει ποτέ βαρκάδα στα πέλαγα του νου?
Μήπως περπατήσατε, με τη φαντασία σας, στα γραφικά δρομάκια της Φλωρεντίας και σταματήσατε για ένα ποτάκι σε κάποιο από τα μπαράκια της? 
Όχι?
Ίσως όμως να κλείσατε ηδονικά τα μάτια όταν ακούσατε μια μαγική μουσική....
Ίσως πάλι να ψηλαφίσατε με τα ακροδαχτυλά σας τα τρυφερά πέταλα ενός λουλουδιού και να νιώσατε την απίστευτη ομορφιά του να διαπερνά το δέρμα σας....
Αν η απάντηση είναι και πάλι όχι, διαβάστε την CASTA DIVA της Βικτώριας Μακρή.
Η καταπληκτική γραφή της θα σας ταξιδέψει στις ψυχές των ηρώων της και θα σας κάνει βαρκάδα, με ή χωρίς καιρό στα δαιδαλώδη μονοπάτια του νου.
Η απλότητα και η σταθερότητα των χαρακτήρων της ιστορίας θα σας κατακτήσει.
Αυτό όμως που θα σας μείνει αξέχαστο είναι ότι θα διαπιστώσετε μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου ότι η αγάπη, σε όλες της τις μορφές, εκτός από συναίσθημα είναι και άρωμα και χρώμα!
Ευχαριστώ για το ταξίδι κ.Μακρή!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου