Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015

Τα νέα του Πολυχώρου 22.9.2015
ΗΜΕΡΙΔΕΣ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Εγώ είμαι εγώ και μου αρέσω
Προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών στην προσχολική και πρωτοσχολική ηλικία
Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015, στις 10:30 π.μ.
Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς προσχολικής αγωγής και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Ο σημαντικός τομέας της προσωπικής και κοινωνικής ανάπτυξης του παιδιού βρισκόταν πάντα στο επίκεντρο της προσχολικής και πρωτοσχολικής εκπαίδευσης.
Το γεγονός ότι στο νέο Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών του Νηπιαγωγείου αποτελεί ξεχωριστή μαθησιακή περιοχή αναδεικνύει την έμφαση που πρέπει να δοθεί στον τομέα αυτό. Ωστόσο δεν διδάσκεται με τον ίδιο τρόπο όπως οι άλλες μαθησιακές περιοχές.
Ο εκπαιδευτικός εκμεταλλεύεται τις καθημερινές ευκαιρίες που του δίνονται στην τάξη για να προωθήσει την προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών, αλλά και μέσα από ποικίλες οργανωμένες δραστηριότητες βοηθάει τα παιδιά να καλλιεργήσουν την αυτογνωσία, την αυτοαντίληψη και την αυτοεκτίμησή τους.
Οι μαθησιακές δράσεις επεξεργάζονται τις παρακάτω έννοιες: ταυτότητα, αυτορρύθμιση, προσωπική ενδυνάμωση, κοινωνικές δεξιότητες και κοινωνική αλληλεπίδραση.
Στο σύντομο αυτό εργαστήριο η νηπιαγωγός Κατερίνα Χριστόγερου μοιράζεται μαζί μας παραδείγματα δραστηριοτήτων που θα βοηθήσουν τα παιδιά να κατανοήσουν τη μοναδικότητά τους, να αναγνωρίσουν και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους με στόχο να αγαπήσουν τον εαυτό τους για αυτό που πραγματικά είναι.

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή σας είναι η αγορά του βιβλίου
Εγώ είμαι εγώ… και μου αρέσω!, 101 δραστηριότητες για την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των παιδιών της Κατερίνας Χριστόγερου (λιανική τιμή: 8,76 €) από τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, κατά την προσέλευσή σας.


Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ «ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ». Όσοι ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να μας επιβεβαιώσουν την κράτηση της θέσης έως την ημερομηνία που θα τους ανακοινωθεί. Στο τέλος του εργαστηρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους εκπαιδευτικούς, εφόσον ζητηθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Εγώ είμαι εγώ και μου αρέσω της Κατερίνας Χριστόγερου
Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 5 ετών

Όπως καθετί πάνω στη γη, έτσι και ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός. Ο καθένας από εμάς αποτελεί ένα κομμάτι του παζλ που συμπληρώνει έναν ολοκληρωμένο και όμορφο κόσμο.
Ελάτε να παίξουμε παιχνίδια, να γελάσουμε, να διασκεδάσουμε και να ανακαλύψουμε τη μοναδικότητά μας.
Παιχνίδια, ιδέες και  δραστηριότητες για την ενίσχυση της αυτοεκτίμησής μας βασισμένες στο βιβλίο της Κατερίνας Χριστόγερου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Εμψυχώνει η ηθοποιός Μαρία Τερζάκη.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ
Ή όλοι ή κανείς της Δέσποινας Μπάτρη
Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015, στις 8 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Έλενα Μαρούτσου, συγγραφέας-εκπαιδευτικός, και η Μαρία Στασινοπούλου, συγγραφέας-κριτικός λογοτεχνίας.ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Τα μυαλά που κουβαλάς

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 5 ετών

Η μικρή μας φίλη Ράιλι ετοιμάζεται να μετακομίσει σε μια αρκετά μακρινή πολιτεία με το όνομα  Σαν Φρανσίσκο! Εμείς; Θα πακετάρουμε βαλίτσες και σακίδια και...  χοπ!χοπ! θα την ακολουθήσουμε στο ταξίδι.
Συντροφιά μας η πιο απίθανη παρέα: η Χαρά, ο Φόβος, η Λύπη, η Αηδία και ο Θυμός. Πέντε άσπονδα φιλαράκια με μοναδικό ταμπεραμέντο! Οδηγός μας ένας πραγματικά αλλόκοτος χάρτης με ενδιάμεσους σταθμούς τα νησιά της προσωπικότητας, τη χωματερή των αναμνήσεων, το νησί της φιλίας, τη χώρα της φαντασίας, το νησί της ειλικρίνειας, το διάσημο νησί της οικογένειας κ.ά.
Όταν πάλι νιώσουμε αποκαμωμένοι υπάρχει λύση. Θα επιβιβαστούμε στον συρμό της σκέψης! Πυξίδα έχετε; Πιθανότατα θα τη χρειαστούμε όπως και τη διάθεσή σας για περιπέτεια!
Ένα διαδραστικό παιχνίδι με δραματοποιήσεις και εναλλαγές ρόλων,
εικαστικά ερεθίσματα και ποικίλες μεταφορές γύρω από τον κόσμο των συναισθημάτων και των αισθήσεων, τον κόσμο του  πολύπλοκου και μυστηριώδους σωλήνα του εγκεφάλου μας!
Εμψυχώνει η θεατροπαιδαγωγός Δήμητρα Νικολοπούλου.


ΝΕΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
1.Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής: Μυθιστόρημα / Διήγημα (διάρκεια: 24 ώρες / 8 συναντήσεις) με τον Κωνσταντίνο Τζαμιώτη
Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του εργαστηρίου: 6/10/2015, στις 6 μ.μ.

2. Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής Παιδικού Βιβλίου (διάρκεια: 20 ώρες / 8 συναντήσεις) με την Ιωάννα Μπαμπέτα
Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του εργαστηρίου: 28/9/2015, στις 6 μ.μ.

3. Η Δημιουργική Γραφή στο σχολείο: Μαθαίνουμε παίζοντας (διάρκεια: 5 ώρες / 1 συνάντηση) με τη Σοφία Νικολαΐδου

4. Κατάρτιση Επιμελητών - Διορθωτών Κειμένων (διάρκεια: 50 διδακτικές ώρες / 15 συναντήσεις) με την Άννα Ιορδανίδου
Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του σεμιναρίου: 15/10/2015, στις 5 μ.μ.

5. Παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών (διάρκεια: 22,5 διδακτικές ώρες / 3 κύκλοι συναντήσεων) με τους Δημήτρη Σούλτα, Χρίστο Χαραλαμπόπουλο και Κλαούντια Μάτολα
1ος κύκλος: Η είδηση στο μουσικό ραδιόφωνο με τον Δημήτρη Σούλτα
2ος κύκλος: Η δημοσιογραφική έρευνα και η συνέντευξη στο ραδιόφωνο με τον Χρίστο Χαραλαμπόπουλο
3ος κύκλος: Προετοιμασία και παραγωγή ραδιοφωνικής εκπομπής με την Κλαούντια Μάτολα
Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του σεμιναρίου: 15/10/2015, στις 6 μ.μ.

Πατήστε
ΕΔΩ για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το αντικείμενο, τους διδάσκοντες, τις μέρες και τις ώρες των μαθημάτων, το κόστος των διδάκτρων, καθώς και πληροφορίες για τον τρόπο εγγραφής σας. Στις ενημερωτικές συναντήσεις οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια σύντομη παρουσίαση για το περιεχόμενο κάθε σεμιναρίου - εργαστηρίου από τον/την εισηγητή/τριά του, ο οποίος/η οποία στη συνέχεια μπορεί να απαντήσει σε πιθανές ερωτήσεις. Τέλος, θα βρείτε σε ποιο σεμινάριο μπορείτε από φέτος να κάνετε χρήση του προγράμματος ΛΑΕΚ, καθώς και περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.


ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΪΣΣΑ
Σας αρέσουν τα παιχνίδια στρατηγικής και φαντασίας; Συμμετέχετε σε παιχνίδια ρόλων; Είστε έτοιμοι να ζήσετε μια μοναδική περιπέτεια; Δίνουμε ραντεβού στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα), για να παίξουμε και να διασκεδάσουμε με τα επιτραπέζια παιχνίδια της Κάισσα.

Την Παρασκευή, 2 0κτωβρίου 2015, στις 8 μ.μ., γνωρίζουμε μια νέα εκδοχή του αγαπημένου μας παιχνιδιού «Παλέρμο: Το μεγάλο ξεκαθάρισμα». Στην ήσυχη πόλη του Παλέρμο μια σειρά από δολοφονίες διαταράσσουν την ηρεμία των πολιτών. Η Μαφία έχει απλώσει τα δίχτυα της και κάθε βράδυ ο αριθμός των θυμάτων μεγαλώνει. Οι πολίτες του Παλέρμο πασχίζουν να ανακαλύψουν τους ενόχους. Όμως ποιον να εμπιστευτούν; Κανείς δεν ξέρει ποιος μπορεί να κρύβεται από πίσω. Ένα είναι σίγουρο: όλοι παίζουν κάποιο ρόλο σε αυτή την ιστορία!
Σε αντίθεση με άλλες εκδόσεις του παιχνιδιού, εδώ ΟΛΟΙ οι αθώοι πολίτες μπορούν να έχουν τον δικό τους ρόλο με μια κρυφή ιδιότητα που θα τους βοηθήσει να ανακαλύψουν τους ενόχους. Επιπλέον, κάρτες ενεργειών δίνουν νέες δυνατότητες για συλλογή πληροφοριών, μπλόφες και αποκαλύψεις ενόχων! Όταν όμως κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανέναν, πόσο αποτελεσματικά θα μπορέσετε να τα αξιοποιήσετε όλα αυτά;
Το παιχνίδι θα διεξαχθεί με δύο αντίπαλες ομάδες των δεκαπέντε ατόμων.

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Γι’ αυτό δηλώστε γρήγορα συμμετοχή και μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί και τους φίλους σας για ενισχύσεις!!!

Μην το χάσετε!

Δηλώσεις συμμετοχής στο
polychoros@metaixmio.gr (στο e-mail σας με τίτλο ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ μην ξεχάσετε να γράψετε τα στοιχεία σας: ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας, καθώς και το παιχνίδι που επιθυμείτε να παίξετε).
CINEMA THERAPY
Κινηματογράφος και Ψυχολογία με τις Μαρία Κωσταλά και Ελίνα Πανταλέων
Λατρεύετε το σινεμά όσο κι εμείς;
Με σινεφίλ διάθεση συνεχίζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πετυχημένο βιωματικό εργαστήριο στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα). Με πρώτη ύλη μια κινηματογραφική σεκάνς (λιγότερο ή περισσότερο γνωστή), συζητάμε, μοιραζόμαστε συναισθήματα, προσωπικές εμπειρίες, διλήμματα και προβληματισμούς, βγάζουμε τα… ξίφη μας και τα διασταυρώνουμε σε δημιουργικούς καβγάδες κινηματογραφικής φύσης. Έτοιμοι; Μπείτε στο παιχνίδι.

1η θεματική: Μαζί με όρους: Όταν ο έρωτας δεν είναι αμοιβαίος  Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015
Στην πρώτη cinema-therapy συνάντηση της φετινής σεζόν, θα συζητήσουμε για τα άτυπα συμβόλαια που «υπογράφουμε» σε κάθε νέα σχέση, για τους όρους και τις διαπραγματεύσεις, αλλά και τις προσδοκίες μας. Με αφορμή ένα ιδιαίτερο κινηματογραφικό απόσπασμα, θα προβληματιστούμε σχετικά με την έλλειψη αμοιβαιότητας στη σχέση, και θα αναρωτηθούμε αν η ανισότητα αυτή μπορεί να αποτελέσει λόγο διακοπής της σχέσης και κατά πόσο είναι εφικτό να αλλάξουν οι ισορροπίες.

Εισιτήριο: Ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης αξίας 9 ευρώ πριν από τη συνάντηση.
Δηλώστε συμμετοχή στο τηλ. 211 3003580 και στο e-mail:
polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο), καθώς και τη θεματική στην οποία θέλετε να συμμετάσχετε.ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο
facebook

ΩΡΑΡΙΟ:Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου