Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015

Νεα κυκλοφορία απο τις εκδόσεις ΛΥΚΟΦΩΣ!
Σε μια εποχή που οι εσωτερικοί μονόλογοι παίρνουν τη θέση που τους αξίζει στο λογοτεχνικό γίγνεσθαι και κερδίζουν έδαφος στο αναγνωστικό κοινό, οι εκδόσεις Λυκόφως παρουσιάζουν το βιβλίο της κοινωνικής λειτουργού Μαρίας Σταυροπούλου «Ψάχνοντας ανθρώπους».
Ουσιαστικά πρόκειται για έναν διάλογο με τον εαυτό μας που σπανίως ομολογούμε και δημοσιοποιούμε, έναν διάλογο για τους εσωτερικούς και εξωτερικούς μας δαίμονες. Τις σελίδες του βιβλίου διατρέχουν σκέψεις σχετικά με τον εαυτό μας, τη ζωή μας, τις πολυεπίπεδες σχέσεις μας με τους άλλους. Το βιβλίο δεν είναι σκοτεινό, αλλά δίνει διέξοδο στον άνθρωπο προς το φως.
Ενδεικτικό το απόσπασμα: «Τόσα χρόνια καρκινοβατούσες και πίστευες σε έναν αόρατο Θεό. Όλα έρχονταν βολικά, ώσπου… Ώσπου, τι; Ξύπνησες ένα πρωί και είχαν χαθεί οι βολικές σου σκέψεις. Φόβος, τρόμος, κρύος ιδρώτας, απελπισία. Γιατί; Γιατί σε εμένα έκραξες. Αχ, πώς θα ζήσεις τώρα που ξύπνησες; Το έχεις ξεχάσει και αυτό. Ποιο; Το να ζεις. Παίρνεις αποφάσεις ανασυγκρότησης. Ψάχνεις τρόπους να πετύχεις τον σκοπό σου. Μάλλον πρέπει να κλειστείς στο κουτί σου, να κάνεις παρέα στη μοναξιά σου για κάποιο διάστημα. Να παλέψεις με τον εαυτό σου και τις ανασφάλειές σου μέχρι να ορθώσεις ξανά ανάστημα. Μέχρι να μπορέσεις να αντικρίσεις και πάλι κατάματα τον κόσμο. Μέχρι να… ποιος ξέρει…»

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

ΤΙΤΛΟΣ: Ψάχνοντας ανθρώπους
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Μαρία Σταυροπούλου
ISBN: 978-618-5095-13-0
ΤΙΜΗ: 8 ευρώ
ΣΕΛΙΔΕΣ: 80
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 14*21
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΚΟΦΩΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου