Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ

Απο το μεγάλο πάρτι στη χρεοκοπίατου δημοσιογράφου Γιάννη ΠαπαδογιάννηΈνα βιβλίο που εξηγεί πώς η Ελλάδα έφτασε στην οικονομική κατάρρευση και καταδεικνύει τις μεγάλες ευθύνες του πολιτικού προσωπικού της χώρας αλλά και τις μοιραίες επιλογές της ηγεσίας. 
Για πολλά χρόνια η ζωή στην Ελλάδα κυλούσε αμέριμνα. Ή σχεδόν αμέριμνα. Αλλά το 2009, λίγα χρόνια μετά τη θριαμβευτική ένταξή μας στην ευρωζώνη, ήρθε η κρίση. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζαμε στην αρχή. Όμως αυτό που ακολούθησε δεν ήταν απλώς μια οικονομική κρίση, αλλά μια άνευ προηγουμένου κοινωνικοοικονομική καταστροφή. 
Τι ακριβώς συνέβη; Γιατί δεν μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση; 
Γιατί η χώρα βρέθηκε εκτός ελέγχου; 
2009-2015: εφτά χρόνια άρνησης της πραγματικότητας, εφτά χρόνια τυφλής δημαγωγίας, εφτά χρόνια αστάθειας και αβεβαιότητας που έφεραν την Ελλάδα ένα βήμα πριν την ταπεινωτική εκδίωξη της από την Ευρώπη.

Το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαδογιάννη, με πρόλογο του Αλέξη Παπαχελά, αποτελείται από τρεις ενότητες: η πρώτη διατρέχει γρήγορα την περίοδο 1980-2010 όπου δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για την κρίση και η δεύτερη προσεγγίζει τους βασικούς λόγους για τους οποίους η κρίση στην Ελλάδα ήταν αναπόφευκτη. 

Η τρίτη και πιο σημαντική ενότητα αναλύει το πώς και γιατί από την κρίση καταλήξαμε στην κατάρρευση της χώρας -την οποία θα μπορούσαμε κάλλιστα να έχουμε αποφύγει- 
περιγράφοντας τη διαδρομή από το «λεφτά υπάρχουν» το 2009, στο «δεν συναινώ στο λάθος» το 2011 και το «σκίσιμο των μνημονίων» το 2015

Ο συγγραφέας

Ο Γιάννης Παπαδογιάννης σπούδασε στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Από τα φοιτητικά του χρόνια άρχισε να εργάζεται σε οικονομικά περιοδικά και εφημερίδες ως οικονομικός συντάκτης. Έχει εργαστεί στις εφημερίδες Ημερησία, Εξουσία και Χρηματιστήριο, καθώς και σε πολλά οικονομικά περιοδικά (Χρήμα & Αγορά, Επιλογή, Κεφάλαιο κ.ά.). Από το 1999 εργάζεται στο οικονομικό τμήμα της εφημερίδας Η Καθημερινή. 
Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του Η άνοδος και η πτώση του Homo Economicus (2012) και Το άδοξο τέλος (2013).ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2016 " Τα παιδία... λέγει "

Εικονογράφος: Έλλη Γρίβα
Σελίδες: 224 · 
Σχήμα: 12Χ16,5 
Σκληρό εξώφυλλο
ΙSBN: 978-960-569-497-5  
Τιμή: 7,99 € 

Αλήθειες που μπορεί να μας εκπλήξουν και να μας διασκεδάσουν... 
Αυθεντικές, δροσερές ατάκες μικρών παιδιών, οι οποίες συγκεντρώθηκαν σε 
συνεργασία με το www.eimaimama.gr

θα μας κρατήσουν συντροφιά όλο το 2016 μέσα από ένα εύχρηστο ημερολόγιο 
και θα προσθέσουν ένα ακόμα χαμόγελο στην κάθε μέρα που έρχεται!


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ 2016 

Ζωγραφιές: Μυρτώ Δεληβοριά 
Σελίδες: 352
Σχήμα: 10,5Χ13,5
Μαλακό εξώφυλλο
ΙSBN: 978-960-569-496-8
Τιμή: 5,99 € 
Μια νέα χρονιά έρχεται! Λιγότερο εύκολη για πολλούς ανθρώπους. Εμείς όμως θα 
εστιάσουμε στις πλευρές της ζωής που συχνά παραμελούμε... 

Στα ευχάριστα συναισθήματα, στην καλή μας υγεία, σε αυτούς που αγαπάμε, σε 
αυτούς που μας αγαπάνε, στις μικρές καθημερινές στιγμές ευτυχίας που μας 
περιτριγυρίζουν κάθε στιγμή,αρκεί να σηκώσουμε το κεφάλι και να τις δούμε.

Τα αισιόδοξα μηνύματα για τη νέα χρονιά συμπληρώνουν μοναδικά οι υπέροχες 
ζωγραφιές της Μυρτώς Δεληβοριά.


ΠΕΛΙΩ ΠΑΠΑΔΙΑ
 Το ημερολόγιο της νέας μαμάς – 2016   

Ζωγραφιές: Σάντρα Ελευθερίου  
Σελίδες: 352 
Σχήμα: 10,5Χ13,5 
Μαλακό εξώφυλλο
ΙSBN: 978-960-569-500-2 
Τιμή: 5,99 € 

Το Ημερολόγιο της νέας μαμάς γράφτηκε από μια παλιά «νέα μαμά», που επιδίωξε να μιλήσει γι' αυτή και σε αυτή με χιούμορ. Στις σελίδες του θα διαβάστε οικουμενικές αλήθειες για τη μητρότητα με τις οποίες οι μητέρες  θα ταυτιστούν, σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό.

Εκτός από τις καθημερινές πρακτικές συμβουλές, το ημερολόγιο περιλαμβάνει και 12 σύντομα άρθρα για την ανατροφή των παιδιών που απαντούν στις αγωνίες κάθε νέας μαμάς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου