Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Άποψη για το βιβλίο : " Μοιραίες Παρεμβάσεις " της Βασιλική Διαμαντή

Μοιραίες Παρεμβάσεις



Συγγραφέας : Βασιλική Διαμαντή
Εκδόσεις : Πηγή




Λίγα λόγια για το βιβλίο:


Μπορούν άραγε να μας σκοτώσουν κάποιες λέξεις;
Μέσα από τις σελίδες ενός ημερολογίου ξεπηδά μια μυθιστορηματική ζωή. Η Κατερίνα, που πάντα πίστευε στην ομορφιά του απρόβλεπτου και των μύθων της ζωής, δέχθηκε τις απρόσμενες και μοιραίες παρεμβάσεις της πάντα «προσγειωμένης» και λογικής Γεωργίας. Το σκηνικό της ζωής της άλλαζε κάθε φορά σύμφωνα με τις επιλογές των άλλων. Κέρδιζε εύκολα την αγάπη και την έχανε με περίεργο και τραγικό πάντα τρόπο!
Μια αρχαία Αιγυπτιακή κατάρα όμως, αιωρούνταν πάνω από τις ζωές των δυο γυναικών. Παραμόνευε σε μια άκρη του μυαλού, αναζητώντας ευκαιρία να ξεχυθεί και να φέρει την καταστροφή. Η χαραμάδα άνοιξε και μαζί με τις αποκαλύψεις των καλά κρυμμένων παρεμβάσεων εισέβαλαν στην πραγματικότητα της ζωής τους και οι μυθικές σκέψεις. Οι φιγούρες του Μύθου ζωντάνεψαν, απείλησαν ζωές και ανέλαβαν να εκτελέσουν τις εντολές της μοίρας με ένα ανατριχιαστικό τρόπο.
Άδικο; Ποιος ξέρει… Αναπόφευκτο; Ίσως…
«Ντυμένοι με τον μανδύα της αγάπης οι άνθρωποι πληγώνουμε πιότερο αυτούς που αγαπάμε. Αυτούς και τον εαυτό μας. Τω βίω μη μάχου, μην εναντιώνεσαι στη ζωή σου. Η συγγραφέας με γλώσσα γλαφυρή που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον ως το τέλος του βιβλίου μας χαρίζει ένα ταξίδι στα μονοπάτια της ψυχής».
– Μάρνη Χατζηεμμανουήλ, δημοσιογράφος





Η άποψη της Νατάσα Τσιτσιριδάκη για το βιβλίο :

Χθες τελειωσα τις Μοιραιες παρεμβασεις της κυριας Διαμαντη. Ηταν ενα ομορφο βιβλιο αν και δεν ηταν αυτο που φανταστηκα διαβαζοντας το οπισθοφυλλο. Νομιζα οτι θα ειχα να κανω με καταρες στην Αιγυπτο οταν το διαβασα αλλα αυτο το μηνυμα τελικα ηταν πιο πολυ μεταφορικο.Καταρες υπαρχουν πολλες στη ζωη μας χωρις ισως να το γνωριζουμε εμείς καν. Πως το εννοω; Οχι ερχεται ο αλλος σου πεταει μια καταρα και σου καταστρεφει τη ζωη....Μπορει αυτος ο αλλος ομως να γινει ο ιδιος καταρα και εξ'αιτιας του να παρει η ζωη σου στροφη 360 μοιρων. Καταρα μπορουν να ειναι καποιοι ανθρωποι που επιτρεπουμε να ερχονται στη ζωη μας οπως και καποιοι αλλοι ειναι ευλογια.Αυτοι που χωρις να λαμβανουν υποψιν τους το τι θελουμε εμεις παιρνουν αποφασεις για τη ζωή μας ερήμην μας. Ίσως είναι οι γονείς μας, τα αδέρφια μας, οι καλύτεροι μας φίλοι...!
Σε αυτο το βιβλιο λοιπον τετοιες καταρες κρυβονται στο παρασκηνιο της ζωης της πρωταγωνιστριας μας και παιζουν με τη εξελιξη αυτης της ζωης εν αγνοια της. Αν περιμενετε να διαβασετε για τη καταρα του Τουταγχαμων και ιστοριες θανατου που τη περικλειουν θα σας απογοητευσω. Αν θελετε ενα βιβλιο που θα μπορουσε καλλιστα να ειναι αληθινη ιστορια και να ειχε συμβει σε οποιονδηποτε απο εμας τοτε θα το ευχαριστηθειτε πολυ. Αυτο που μου αρεσε πολυ ειναι οτι η κυρια Διαμαντη δεν θα σε βαλει με τη φαντασια της να πετας σε ροζ συννεφακια. Σου δινει τη πραγματικοτητα ως εχει. Οσο σκληρη κι αν ειναι. Δεν θα προσπαθησει να σου χρυσωσει το χαπι αλλα ουτε θα κανει την ηρωιδα της το πιο κακοριζικο (οπως λεμε κι εδω στη Κρητη) πλασμα του κοσμου για να σε χτυπησει στο συναισθημα και να σε κερδισει ετσι υπουλα(Ναι, ειναι σποντα). Η γραφη της μαρτυραει τις σπουδες της χωρις να ειναι εξεζητημενη ή υπερβολικη.Ομορφες λεξεις και καλοδουλεμενες προτασεις που χαιρεσαι να τις διαβαζεις. Εγω το ευχαριστηθηκα. Σειρα σας emoticon heart

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου