Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

'Αποψη για το βιβλίο: "Ογκρέσα" του Κώστα Κρομμύδα


 "Ογκρέσα" 




Συγγραφέας: Κώστας Κρομμύδας
Εκδόσεις : Διόπτρα





Λίγα λόγια για το βιβλίο:



Ο Γιάννης, ένας άντρας πεινασμένος για τη ζωή, θα γνωρίσει την Κατερίνα, μια γυναίκα που μέσα της τα ένστικτα μάχονται με τη λογική. Ένα τυχαίο τηλεφώνημα θα θέσει τον τροχό της τύχης σε κίνηση και θα τους παρασύρει σε μια πρωτόγονη και άγρια ένωση. Την ίδια ώρα, ο Μάνος, κατατρεγμένος από εφιαλτικές αναμνήσεις, σκορπά το θάνατο παλεύοντας να σκοτώσει τον εφιάλτη του διαταραγμένου του μυαλού.
Τρεις ήρωες, που μέσα από πολλά παιχνίδια της μοίρας θα καταλάβουν ότι είναι δεσμώτες της ίδιας τους της ζωής, θα αναζητήσουν τη λύτρωση χαράσσοντας ο καθένας το δικό του μονοπάτι μέχρι που οι δρόμοι τους θα διασταυρωθούν, και τότε η αλήθεια θα έρθει στο φως. Οι συνέπειες θα είναι ολέθριες. Στη μέση η Κατερίνα, η ογκρέσα*, αποφασισμένη να απελευθερώσει το δράκο από μέσα της και να αψηφήσει τα πάντα σε μια απελπισμένη προσπάθεια να γεμίσει τα κενά στην ψυχή και στο κορμί της. 
Αγάπη και μίσος. Ζωή και θάνατος. Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος που στριφογυρίζει απειλητικά στον αέρα. Ποια θα επικρατήσει; 

*Μυθική μορφή. Μυστηριακή γυναίκα με ακαταμάχητο έως επικίνδυνο ερωτισμό. Υποδηλώνει τη μοιραία, τη γυναίκα πλανεύτρα. Αναφέρεται και ως γυναίκα δράκαινα.





Απόσπασμα του βιβλίου







Η άποψη της Chaido Kouroupaki για το βιβλίο:


Το βιβλίο « Ογκρέσα» είναι ένα μυθιστόρημα βασισμένο σε αληθινή ιστορία, που δεν έχει μόνο αισθηματικό και αστυνομικό χαρακτήρα αλλά προβάλλει και άλλα κοινωνικά θέματα, όπως την παιδική κακοποίηση από μικρή ηλικία, την αγωνία της μητρότητας, όπως επίσης και την εκμετάλλευση ατόμων στον βωμό πολιτικών ή προσωπικών συμφερόντων.
Το βιβλίο αυτό μας εξιστορεί την ζωή τριών ανθρώπων που μπλέκονται περίτεχνα η μία μέσα στην άλλη. Ο καθένας από αυτούς κυνηγημένος από τους δικούς του δαίμονες , αναζητά τη δική του λύτρωση. Το πάθος και η αρχή σε κάθε τους βήμα και όλα αυτά τους οδηγούν σε μια τελική ανατροπή, απρόσμενη τόσο που ξαφνιάζει.
Η γραφή του κύριου Κρομμύδα είναι απλή, μεστή και κατανοητή που σε κάνει να το διαβάζεις ασταμάτητα χωρίς να κουράζεσαι και σε γεμίζει συναισθήματα μέσα από την αφήγηση του. Ζωντανές περιγραφές, αναδρομές στο παρελθόν, με έντονες εικόνες που σε παρασέρνουν στο ρυθμό που κινούνται οι ήρωες. Ταυτίζεσαι μαζί τους, με τον καθένα χωριστά, γίνεσαι κομμάτι τους και προσπαθείς να καταλάβεις τι συμβαίνει μέσα τους, αναζητάς τα αίτια και τα αποτελέσματα των πράξεων τους, βιώνεις την τραγικότητά τους και αναζητάς μαζί τους την κάθαρση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου