Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016

Ένας θάνατος στην οικογένεια του Καρλ Ούβε Κναουσγκόρντ, εκδόσεις Καστανιώτης

Ένας θάνατος στην οικογένεια 

Συγγραφέας :  Καρλ Ούβε Κναουσγκόρντ
Εκδόσεις Καστανιώτης

Λίγα λόγια για το βιβλίο:


Σ’ αυτό το εκπληκτικό μυθιστόρημα ο Καρλ Ούβε Κνάουσγκορντ αναμετράται με την ίδια του τη ζωή με επώδυνη ειλικρίνεια. Γράφει για τα παιδικά χρόνια και την εφηβεία του, το πάθος του για τη ροκ μουσική, τη σχέση του με μια σχεδόν ανύπαρκτη μητέρα που όμως αγαπούσε, αλλά και τον απόμακρο, απρόβλεπτο πατέρα του, ο θάνατος του οποίου επέφερε όχι μόνο οδύνη αλλά και σύγχυση. 
Από τη στιγμή που ο Καρλ Ούβε γίνεται και ο ίδιος γονιός πρέπει να εξισορροπήσει τις απαιτήσεις που έχει η φροντίδα μιας οικογένειας με την αποφασιστικότητά του να γράψει σπουδαία λογοτεχνία. 
Με το Ένας θάνατος στην οικογένεια, το πρώτο μέρος μιας εξάτομης λογοτεχνικής αυτοβιογραφίας που έχει προκαλέσει παγκόσμια αίσθηση, ο Κνάουσγκορντ συνέθεσε μια πανανθρώπινη ιστορία για τις συγκρούσεις, με τις οποίες ερχόμαστε αντιμέτωποι στη ζωή μας, σ’ αυτόν τον αγώνα που είναι η ζωή μας.
Ένα βιβλίο απολύτως σαγηνευτικό, ικανό να συμπαρασύρει τον ευαίσθητο αναγνώστη, γραμμένο με μια βραδυφλεγή ένταση, σαν να εξαρτάται από αυτό η ίδια η ύπαρξη του συγγραφέα. Το πρώτο βιβλίο της μυθιστορηματικής σειράς Ο αγώνας μου.Η άποψη του Yannis Peratikos  για το βιβλίοΕίναι ο πρώτος τόμος της εξάτομης αυτοβιογραφίας του! Ο συγγραφέας δίνει μία σειρά στοιχείων από την ζωή του με βασικώτερο την σχέση με τον πατέρα του. Συναισθήματα, γεγονότα και σκέψεις. Αναφέρεται σε πολλά πράγματα σημαντικά ή ασήμαντα γι' αυτόν με αποτέλεσμα σε μερικά σημεία να πλατιάζει και να κουράζει. Απορώ μετά από 500 τόσες σελίδες, τι απομένει να γράψει στους υπόλοιπους 5 τόμους της αυτοβιογραφίας του, σίγουρα όμως θα μείνω με την απορία γιατί δεν μου κινεί το ενδιαφέρον ώστε να συνεχίσω την ανάγνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου