Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2016

"Η αγάπη ποτέ δεν έσβησε" της Μαρία Πρινάρη-Καρκαβατσάκη, εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη

 "Η αγάπη ποτέ δεν έσβησε" 
Συγγραφέας:  Μαρία Πρινάρη-Καρκαβατσάκη
Εκδόσεις: Μιχάλη ΣιδέρηEleni Chamilaki Υπεροχο καλογραμενο!!Arianna Pappa Ωραια υποθεση,με γραφη γεματη εικονες!Με εξεπληξε ευχαριστα αυτο το βιβλιο!


Piskitzis Michael Anastasia Dimakopoulou Η αγάπη ποτέ δεν έσβησε Μαρία Πρινάρη-Καρκαβατσάκη
Ένα κομμάτι του εαυτού του βρίσκει ο αναγνώστης σ΄αυτή την τρυφερή και βαθιά συναισθηματική ιστορία που ξετυλίγει η συγγραφέας μας. Με διαχρονικές εναλλαγές στο παρελθόν και στο τώρα μας ταξιδεύει σ΄έναν έρωτα, που δεν ξεθώριασε με τα χρόνια αλλά έμεινε ολοζώντανος,εξελίχθηκε σε μια διαχρονική αγάπη που ποτέ δεν έσβησε, μία σπίθα της μόνο ήταν ικανή να φέρει στο νου νοσταλγικές αναμνήσεις, γεμάτες από χαμόγελα, επιθυμίες,συγκίνηση....Η νοσταλγική αναδρομή στο παρελθόν έρχεται, να εδραιώσει την αντίληψη της Μάρθας, ότι ο πρώτος δυνατός έρωτας είναι εδώ, αλώβητος, δαμάζοντας εμπόδια και συμβατικότητες, παραμένει γνήσιος αλλά και πιο ώριμος.
Σε όλη την διάρκεια της ζωής της, η Μάρθα πορεύεται μόνη της, αφού η μοίρα φρόντισε από πολύ νωρίς να της στερήσει τους γονείς της και ο κλήρος της ανατροφής της έπεσε στην πολυαγαπημένη της γιαγιά. Από παιδούλα βιώνει ένα μυστήριο γύρω από τους πραγματικούς της γονείς. Πρόκειται για κάποιο ένοχο μυστικό που έντεχνα της αποκρύπτει η γιαγιά της και η αποκάλυψή του στην συνέχεια, θα καθορίσει μέσα από έντονες συγκινήσεις και αντιξοότητες την πορεία της στην ζωή. Αρωγός στον μοναχικό αγώνα για επιβίωση θα υπάρξει η αληθινή φιλία. Η πολύτιμη και έμπρακτη βοήθεια από τις φίλες της, σε όλες τις περιπέτειες της ζωής της,- τον πρώτο παθιασμένο έρωτα, την συμβατικότητα σ΄ένα γάμο αστραπή, την καθημερινότητα και την ρουτίνα του συζυγικού βίου, την εργασιακή και κοινωνική καταξίωση- περνάει το μήνυμα της διαχρονικής, της ατέρμονη φιλίας.
Ένα βιβλίο ευανάγνωστο, προσιτό με απλή καθημερινή γλώσσα είναι το πρώτο συγγραφικό παιδί της συγγραφέας μας Μαρίας Πρινάρη-Καρκαβατσάκη. Ένα μυθιστόρημα με πλούσια πλοκή και ανατροπές που διοχετεύουν αγωνία και ένταση στον αναγνώστη, για ένα λυτρωτικό τέλος. Περιγραφικές όμορφες εικόνες των τουριστικών θέρετρων και αξιοθέατων της πανέμορφης Κρήτης, πλαισιώνουν τον συγγραφικό λόγο, ταξιδεύουν τον αναγνώστη, δίνοντας και την απαραίτητη γλαφυρότητα και ζωντάνια στην γραφή. Ένα εξαιρετικά δουλεμένο και καλογραμμένο βιβλίο που εκπέμπει μυστήριο αλλά και γνήσια συναισθήματα. Μία ιστορία ζωής που καθρεφτίζει κάτι από τον καθένα μας!
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Δ.
Georgia Retetakou Ένα εξαίρετο βιβλίο με ωραία πλοκή δυνατούς ήρωες και πολλά μηνύματα!
Kiriaki Galanaki Δεν το έχω διαβάσει ακόμα. Θελω πολύ να το διαβάσωΦώτης Καρκαβατσάκης Γεματο εικονες , συναισθηματα, αναμνησεις και μηνυματαΡούλα Σαμαϊλίδου-Βάκου Εξαιρετικό βιβλίο!Λίγα λόγια για το βιβλίο:Σε ένα χωριό της Κρήτης η Μάρθα μεγαλώνει κοντά στη γιαγιά της και ονειρεύεται τον γυρισμό των γονιών της. Αυτό το όνειρο, όμως, ποτέ δεν θα γίνει πραγματικότητα. Η γιαγιά τής δίνει αγάπη, αλλά φυλάει καλά κρυμμένα μυστικά.
Μεγαλώνοντας, η Μάρθα παίρνει τη ζωή στα χέρια της και μετακομίζει στο Ηράκλειο. Βιώνει το μεγαλείο της φιλίας και συναντά τον έρωτα αλλά και τον πόνο στο πρόσωπο του Αντρέα. Απογοητευμένη και πληγωμένη, γνωρίζει τον Μιχάλη, έναν νέο άντρα, επίσης πληγωμένο. Είναι περίπου μοιραίο να αγαπηθούν και να αποκτήσουν οικογένεια. Ζει μετρημένα και μέτρια μέχρι τη στιγμή που αρχίζουν να αποκαλύπτονται μυστικά. Όταν όλα μοιάζουν ιδανικά, η προδοσία του Μιχάλη αλλάζει τα δεδομένα. Μόνη πια, αφοσιώνεται στα παιδιά και τη δουλειά της, ώσπου ανακαλύπτει πως η αγάπη ποτέ δεν έσβησε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου