Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016

Η άποψή μας για το βιβλίο: " Η κόρη του ταριχευτή " Kate Mosse, Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Η κόρη του ταριχευτή
Συγγρταφέας : Kate Mosse
Εκδόσεις : MetaixmioΛίγα λόγια για το βιβλίο:


H εικοσιδυάχρονη Κόνι Γκίφορντ ζει μοναχικά με τον πατέρα της, σε ένα σπίτι γεμάτο γούνες, πούπουλα και μαύρα χάντρινα μάτια, ό,τι έχει απομείνει δηλαδή από το κάποτε διάσημο μουσείο ταρίχευσης Γκίφορντ. Δεν θυμάται τα γεγονότα που οδήγησαν στην επαγγελματική και προσωπική κατάρρευση του πατέρα της, που είναι πλέον κατεστραμμένος από το ποτό. Άλλωστε ποτέ δεν μιλούν γι’ αυτά.
Η δολοφονία μιας γυναίκας την παραμονή της γιορτής του Αγίου Μάρκου τής ξυπνά μνήμες. Θα καταφέρει να βρει τον δράστη και την άκρη στο πυκνό μυστήριο που καλύπτει το παρελθόν της;  Τι σημαίνουν όλα αυτά για το χωριό της που δοκιμάζεται από μια αδιάκοπη νεροποντή η οποία απειλεί να πνίξει τα πάντα;Η άποψη μας για το βιβλίο:


Η κόρη του ταριχευτή ένα γοτθικό μυθιστόρημα για τους λάτρεις του είδους. Μια ιστορία αγάπης και εκδίκησης που διαδραματίζεται στην αγγλική επαρχία το 1912, αποτυπώνοντας με γλαφυρό τρόπο την καθημερινότητα της εποχής. Σκοτεινό, γοητευτικά μακάβριο αλλά και τρυφερό. Το βιβλίο καταπιάνεται με το σκοτάδι της ανθρώπινης ψυχής αλλά και για το που μπορεί να φτάσουμε για χάρη της αγάπης. Η κυριαρχία του μοτίβου στο βιβλίο είναι το μυστήριο αλλά και ο φυσικός - ψυχολογικός τρόμος. Ένα γοητευτικό ανάγνωσμα που καθηλώνει τον αναγνώστη από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα του.

Χριστίνα Μπίνου - 'Ευα Νάτση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου