Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Άποψη για το βιβλίο:'Όταν Φεύγουν τα Σύννεφα Συγγραφέας:'Αννα Γαλανού

ΟΤΑΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ

Εκδόσεις:Διοπτρα 
Συγγραφέας:'Αννα Γαλανού 

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Χριστίνα και Αλέξης. Εκείνη, πασίγνωστη τηλεπαρουσιάστρια, εκείνος, πλούσιος επιχειρηματίας. Η ευτυχία αποτελεί κενό γράμμα στη σχέση τους και οι διαδρομές τους ακολουθούν διαφορετικές κατευθύνσεις. Ένα ζευγάρι με πολλά μυστικά. Καθένας τους κουβαλά το δικό του σκοτεινό παρελθόν. Αρκεί μια στροφή της μοίρας για να τους φέρει αντιμέτωπους με το πεπρωμένο τους. 
Κώστας. Τρυφερός, ρομαντικός και βαθιά ερωτευμένος με τη Χριστίνα. Ένας από επιλογή μοναχικός άνθρωπος με μεγάλες ευαισθησίες, που ψάχνει την αληθινή αγάπη. Ένας άντρας που οι περιστασιακοί έρωτες δεν τον αφορούν. 
Ελίνα. Η γυναίκα που κάνει τη μεγάλη ανατροπή στην πλοκή της ιστορίας. Όταν εμφανίζεται στο προσκήνιο, όλα αλλάζουν αμέσως. 
Φανή. Η μητέρα της Χριστίνας και λυδία λίθος της ιστορίας.

Άραγε κάποια πράγματα έρχονται τυχαία στη ζωή μας ή μια ανώτερη δύναμη τα φέρνει στον δρόμο μας; Μπορεί το πεπρωμένο να κινεί τα νήματα του σύμπαντος, να καθοδηγεί τις ζωές μας και να χαράζει το μέλλον μας; Πόσο δύσκολο είναι να του ξεφύγει κανείς; Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος όταν διεκδικεί την αληθινή αγάπη; 

Οι πέντε ήρωες του βιβλίου ακολουθούν μονοπάτια που ποτέ δεν είχαν φανταστεί. Όλοι γράφουν τις ιστορίες τους, σε πρώτο πλάνο, Όταν Φεύγουν τα Σύννεφα.



Η άποψη της Chaido Kouroupaki:

Το βιβλίο της Άννας Γαλανού, «Όταν φεύγουν τα σύννεφα» είναι με ένα τίτλο συμβολικό, ένα πολυπρόσωπο βιβλίο που εξιστορεί την ζωή των πέντε ηρώων του και πως με ένα παιχνίδι της μοίρας αυτές οι ζωές βρίσκονται μπερδεμένες σε μια ιστορία παλιά γεμάτη φόβο, πόνο και πολλά δάκρυα. Η συγγραφέας με την απλή γραφή της μας ξετυλίγει σιγά σιγά τους χαρακτήρες των ηρώων της, που όλοι σχεδόν είναι μπλεγμένοι με το παρελθόν και αναζητούν τρόπους για να επέλθει η κάθαρση και η δικαιοσύνη. Η Χριστίνα γνωστή τηλεπαρουσιάστρια που όμως έχει κακή αυτοεκτίμηση συνειδητοποιεί το λάθος της στο γάμο της με τον Αλέξη που δεν την κάνει ευτυχισμένη. Ο Αλέξης ένας πλούσιος και αδίστακτος επιχειρηματίας βαδίζει στα χνάρια του πατέρα του και προσπαθώντας να τον ξεπεράσει κάνει το ένα λάθος πίσω από το άλλο. Ο Κώστας ένας ήσυχος άνθρωπος που όντας ερωτευμένος με την Χριστίνα προσπαθεί να την βοηθήσει να βάλει σε μια τάξη την ζωή της, γίνεται το στήριγμα της για τα δύσκολα που έρχονται και προσπαθεί να βρει λύσεις για μια ζωή ευτυχισμένη με την αγαπημένη του. Η Ελίνα , η ερωμένη του Αλέξη, μια γυναίκα αδίστακτη και κυνική, ερωτευμένη παράφορα μαζί του, με πληγές χαραγμένες μέσα της από το παρελθόν και με λάθη που έρχονται στο φως και αναγκάζεται να τα αντιμετωπίσει. Και η Φανή η μάνα της Χριστίνας – ο φύλακας άγγελος της – μια γυναίκα που για την ευτυχία του παιδιού της, κρατά το παρελθόν της οικογένειας τους επτασφράγιστο μυστικό, με μόνο μέλημα της την προστασία του παιδιού της. Οι ήρωες του βιβλίου μπλεγμένοι μέσα σε έντονες συναισθηματικές καταστάσεις, με κρυμμένα μυστικά για χρόνια, που κυριαρχούσε μέσα τους ο φόβος αλλά και η ελπίδα για λύτρωση, χωρίς όμως να λείπει η πραγματική αγάπη και ο έρωτας. Είναι ένα βιβλίο που με έκανε να σκεφτώ : Άραγε υπάρχουν τόσες συμπτώσεις που συμβαίνουν στη ζωή; Το πεπρωμένο, η μοίρα μπορεί να κινεί τα νήματα και να χαράζει την πορεία μας στη ζωή; Και ως που μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να προστατέψει αυτούς που αγαπάει περισσότερο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου