Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

Άποψη για το βιβλίο: " Το αηδόνι " Εκδόσεις Κλειδάριθμος

 " Το αηδόνι "  Συγγραφέας: Kristin Hannah
Εκδόσεις Κλειδάριθμος 

Λίγα λόγια για το βιβλίο:


Γαλλία, 1939. Στο χωριό Καριβό, η Βιαν αποχαιρετά τον σύζυγό της Αντουάν, που φεύγει για το μέτωπο. Οι Γερμανοί εισβάλλουν με ορδές στρατιωτών, τανκς και αεροπλάνα, που σκοτεινιάζουν τον ουρανό και βομβαρδίζουν αθώους.
Όταν επιτάσσουν το σπίτι της, εκείνη και η κόρη της υποχρεώνονται να ζήσουν κάτω από την ίδια στέγη με τον εχθρό. Χωρίς τρόφιμα, χρήματα και ελπίδες, η Βιαν αναγκάζεται να πάρει τη μια σκληρή απόφαση μετά την άλλη για να εξασφαλίσει την επιβίωση της οικογένειάς της.
Η 18χρονη αδερφή της, η Ιζαμπέλ, γνωρίζει έναν γοητευτικό παρτιζάνο και τον ερωτεύεται όπως μόνο οι έφηβοι μπορούν –απόλυτα. Όταν εκείνος την προδίδει, η Ιζαμπέλ προσχωρεί στην Αντίσταση χωρίς δεύτερη σκέψη.
Το Αηδόνι είναι η ιστορία δύο αδερφών που τις χωρίζουν η διαφορά ηλικίας, οι εμπειρίες, τα ιδανικά, τα πάθη και οι περιστάσεις, και κάθε μια τους ακολουθεί τη δική της επικίνδυνη διαδρομή προς την επιβίωση, την αγάπη και την ελευθερία.
Με θάρρος, γοητευτική γραφή και διεισδυτική ματιά, η πολυδιαβασμένη συγγραφέας Kristin Hannah αποτυπώνει το επικό πανόραμα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και φωτίζει ένα κομμάτι της Ιστορίας που βλέπουμε σπάνια: τον πόλεμο των γυναικών.Η άποψη της Σωτηρία Κίσσα Τσούμαρη για το βιβλίο:


Εξαιρετικό βιβλίο, μας ταξιδεύει στη Γαλλία, στα χρόνια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και της Κατοχής και βλέπουμε πόσες ομοιότητες υπάρχουν με την ιστορία της Ελλάδας τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Ο πόλεμος, η πείνα, οι κακουχίες, οι θηριωδίες των Ναζί, όλα αυτά δεν έκαμψαν το ηθικό των ανθρώπων, που αντιστάθηκαν με όλη τη δύναμη της ψυχής τους και τελικά έδιωξαν τους κατακτητές. Συνήθως διαβάζουμε για τη γενναιότητα των ανδρών στον πόλεμο, σ' αυτό το βιβλίο όμως αναδεικνύεται και η γενναιότητα των γυναικών και ο μεγάλος τους αγώνας για την ελευθερία της πατρίδας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου