Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

ONLINE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ στην ομαδα "ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ" την ΤΡΙΤΗ 25\10

Την Τρίτη 25/10/2016 ήταν κοντά μας, στην παρέα μας, σε μια απολαυστική συνέντευξη και μας μίλησε για την ίδια αλλά και το βιβλίο της Άγγελέ μου", η συγγραφέας Κυριακή Αλεξοπούλου.








 Η Κυριακή Αλεξοπούλου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Έχει τελειώσει λύκειο. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά. Το "Άγγελέ μου" είναι το πρώτο της βιβλίο.





Eleni Chamilaki Πότε θα κυκλοφορήσει το επόμενο βιβλίο σου? Βασίζετε και αυτό σε αληθινή ιστορία?
Κυριακή Αλεξοπούλου Πιστεύω σε λίγο καιρό ,δεν είναι αληθινή ιστορία.



Ερασμία Φερεντούρου Γιατί επέλεξε αυτό το θέμα και αν το έχει "βιώσει" από κοντά (φίλους συγγενείς κτλ)
Κυριακή Αλεξοπούλου Γιατί το βίωσα από κοντά με ένα πολύ αγαπημένο μου πρόσωπο.
Ερασμία Φερεντούρου Επειδή το έχω περάσει και εγώ καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι και συγνώμη αν ήταν αδιάκριτη η ερώτηση αλλά θεωρώ πως μόνο αν ξέρεις μπορείς να γράφεις για κάτι τέτοιο!
Κυριακή Αλεξοπούλου Μη ζητάς συγνώμη κι εγώ καταλαβαίνω...



Nickolaos Chatzis Περί συγγραφής το δικό μου ερώτημα : Πως γεννήθηκε η ανάγκη σας για τη γραφή;
Κυριακή Αλεξοπούλου Από μικρή έκανα έγραφα ιστοριούλες αλλά ένα συγκεκριμένο γεγονός με έκανε να σκεφτώ πιο σοβαρά την συγγραφή.
Nickolaos Chatzis Μόνη σας ή έχοντας διδαχτεί δημιουργική γραφή;
Κυριακή Αλεξοπούλου Μόνη μου.




Eleni Georgoulopoulou Φοβηθήκατε να αγγίξετε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα ?
Κυριακή Αλεξοπούλου όχι ,γιατί να φοβηθώ;
Eleni Georgoulopoulou Για το αν το κοινό είναι έτοιμο να διαβάσει ένα βιβλίο σχετικά με ένα θέμα στο οποίο έχουν παρωπίδες και πολλές φορές κάνουν ότι δεν ισχύει.





Eva Natsi Κύρια Αλεξοπούλου αποφασίζοντας να εισέλθετε δυναμικά στο χώρο της συγγραφής με ένα θέμα μάστιγα για την κοινωνία. τα ναρκωτικά. Ποσό εύκολο ή δύσκολο ήταν για εσάς να γράψετε αυτό το βιβλίο;
Κυριακή Αλεξοπούλου Ακριβώς επειδή είναι μάστιγα για την κοινωνία τα ναρκωτικά αποφάσισα να ασχοληθώ με αυτό το θέμα που είναι αρκετά δύσκολο θα έλεγα.




Niki Paximada Τι βιβλία διαβάζετε γενικότερα; προτιμάτε αυτά που βασίζονται σε αληθινές ιστορίες;
Κυριακή Αλεξοπούλου Προτιμώ μια αληθινή ιστορία σίγουρα που είναι βγαλμένη μέσα από την ίδια τη ζωή.



Eleni Chamilaki Πόσο δύσκολο σου ήταν να γράψεις το < Άγγελε μου > ξέροντας την ιστορία που βασίζετε σε κάποιο γνωστό σας άτομο?
Κυριακή Αλεξοπούλου Πάρα πολύ.




Άννα Κυρίμογλου Πόσο "επιτρεπτό" είναι να χρησιμοποιεί ένας συγγραφέας γεγονότα από τη ζωή του? Δεν νιώθετε ότι μπορεί να δημοσιοποιειτε την ζωή κάποιου τρίτου ? Για τους πολλούς δε θα έχει ιδιαίτερη σημασία, αλλά είναι εύκολο να περιγραφετε γεγονότα που κάποιοι τα έχουν ζήσει πραγματικά ?
Κυριακή Αλεξοπούλου Είναι πολύ δύσκολο να περιγράφεις γεγονότα και την ίδια τη ζωή κάποιου σε ένα βιβλίο χωρίς βέβαια να εκθέτς δημόσια τον άνθρωπο αυτό. Θέλω να πιστεύω ότι προσωπικά το έκανα για έναν καλό σκοπό!





Sakis Gold  Είχατε από μικρή ονειρευτεί να γίνετε συγγραφέας και αν ναι τι σας εμπόδισε από το να ξεκινήσετε αμέσως μετά το σχολείο για παράδειγμα, τη συγγραφή βιβλίων;
Κυριακή Αλεξοπούλου Μάλλον δεν ήταν στα όνειρά μου να γίνω συγγραφέας από μικρή.




Ελένη Κωστοπούλου Επηρεάζεται από τις ιστορίες που γράφει; 
Κυριακή Αλεξοπούλου όχι ,απλά γίνομαι ένα με τους ήρωές μου



Xristina Binou Είναι ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσουν όλοι οι γονείς αλλά και οι έφηβοι.
Όπως λέει και στο οπισθόφυλλο του βιβλίου : Μια ιστορία για τη δύναμη της αγάπης , τη δύναμη της ψυχής και πάνω απ όλα τη δύναμη της πίστης !!!








Georgia Retetakou Πιο είναι το ποσοστό δυσκολίας για ένα συγγραφέα να αποτυπώσει στο χαρτί την ψυχική ωδίνη αυτών των παίδων; Πόσο επηρεάστηκες ψυχολογικά όταν έγραφες το βιβλίο;
Κυριακή Αλεξοπούλου Είναι αρκετά δύσκολο να καταφέρεις να γράψεις στο χαρτί την ωδίνη αυτών των παιδιών . Να πω ότι δεν επηρεάστηκα ψυχολογικά; θα πω ψέματα..



Maria Papoutsa Πότε καταλάβατε ότι θέλετε να γίνετε συγγραφέας?
Κυριακή Αλεξοπούλου Βγήκε αυθόρμητα μάλλον, μόλις ξεκίνησε το Αγγελέ μου.




Βίκυ Τερζίδου Καλησπέρα και από μένα! Δυσκολευτήκατε να μπείτε στο χώρο των εκδόσεων; Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για έναν πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα να βρει "στέγη";
Κυριακή Αλεξοπούλου Ευτυχώς για μένα στάθηκα τυχερή ,δεν δυσκολεύτηκα πολύ.






Eva Natsi Καρφιά τρυπούσαν το μυαλό και την ψυχή τα πικρά λόγια της μάνας του, που του είχε πει ένα βράδυ.
Η ηρωίνη κυλούσε καθημερινά στις φλέβες του.
Οι παραισθήσεις τον ταξίδευαν μακριά, σ' έναν κόσμο μακρινό, δικό του. Ένα γράμμα, μια κατάθεση ψυχής, που δεν μπόρεσε ποτέ να βρει τον παραλήπτη του.
Μια αγάπη δυνατή, που ίσως να άλλαζε τα πάντα.
Ο Σταύρος, μπλεγμένος στα δίχτυα των σκληρών ναρκωτικών, κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες να βγει απ' αυτόν τον βούρκο.
Καθημερινά παλεύει με το θάνατο, σώμα με σώμα.
Δύσκολος αγώνας.
Άραγε, θα καταφέρει να ξαναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του, ν' αρχίσει μια καινούργια ζωή ή θα παραμείνει στον βούρκο των ναρκωτικών;







Eva Natsi Μια ιστορία για τη δύναμη της αγάπης, τη δύναμη της ψυχής και πάνω απ' όλα τη δύναμη της πίστης.
Το βιβλίο βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και βιώματα ζωής.
Γράφτηκε για όλους αυτούς, που πάλεψαν και παλεύουν ακόμα να βγουν από το δύσκολο δρόμο των ναρκωτικών, να καταλάβουν ότι αξίζει να ζει ο άνθρωπος με όλες τις δυσκολίες και να αγωνίζεται....
Η ζωή είναι γεμάτη καταιγίδες, οι οποίες φεύγουν για να δούμε το ουράνιο τόξο, που όταν το κοιτάζεις μπορείς να αλλάζεις ολοκληρωτικά, γιατί τα χρώματά του φωτίζουν βαθιά την ψυχή σου.
Είναι δύσκολη η επιβίωση, όμως αν έχουμε ψυχική θέληση και θετική σκέψη, οι στόχοι μας πραγματοποιούνται και σίγουρα βγαίνουμε δυνατότεροι.
Ήρθαμε εδώ για να εκπληρώσουμε τον σκοπό μας.








Xristina Binou Μια τρυφερή ερωτική ιστορία με φόντο το σκληρό κόσμο των ναρκωτικών εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα! Η Κυριακή Αλεξοπούλου προσεγγίζει μια κοινωνία σκληρή με τον πιο τρυφερό ερωτικό τρόπο! Διαβάστε το!!!



Xristina Binou Ένα υπέροχο βιβλίο, για την ελπίδα, και το κουράγιο γραμμένο με ειλικρίνεια, τρυφερότητα και αγάπη από μια καινούρια στο χώρο συγγραφέα. Περιμένω πως κ πως το επόμενο βιβλίο της κ πως θα μας εκπλήξει με την πένα της για ακόμα μια φορά!







Kiki Laskou Πιστεύεις ότι η αγάπη μπορεί να βοηθήσει αυτά τα παιδιά;
Κυριακή Αλεξοπούλου Η αγάπη και μόνο!!



Sakis Gold Tι ελπίζετε να αποκομίσει κάποιος διαβάζοντας το "Αγγελε μου"
Κυριακή Αλεξοπούλου Ελπίζω και εύχομαι να αλλάξει ματιά και γνώμη για αυτά τα παιδιά.





Xristina Binou Λιτό και περιεκτικό! Ένα βιβλίο γεμάτο μυνήματα. Η συγγραφέας με έναν εξαιρετικά εύστοχο τρόπο καταφέρνει να ''περάσει'' ενα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά προβλήματα όλων των εποχών.Εκεί... στις πιο δυσκολες στιγμές της ζωής σου τότε που πιάνεις πάτο.. όταν πλέον δε πιστεύεις σε κανέναν και σε τίποτα πόσο μάλλον στον εαυτό σου..Εκει λοιπόν υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που πιστεύουν σε εσένα, σε αγαπάνε, σε στηρίζουν και σου δίνουν καινούργιες βάσεις ζωής. μπορεις να κάνεις τόσα πολλά όσα δε φαντάζεσαι!Τα πάντα ειναι δυνατά οταν υπάρχει δύναμη θέληση και ΑΓΑΠΗ.



George Rovithakis Πειτε μας λίγα λόγια για το βιβλίο σας.
Κυριακή Αλεξοπούλου Το βιβλίο μου είναι μια ιστορία ζωής. Μιλάει για ένα παιδί που πάλεψε να βγει από τον βούρκο των σκληρών ναρκωτικών γιατί είχε δύναμη και αγάπη!!




George Rovithakis όταν έφτασε η στιγμή να εκδόσεις το βιβλίο σου ήταν εύκολη η διαδικασία?
Κυριακή Αλεξοπούλου Σχετικά εύκολη ναι.







Lena Papathanasiou Πόσο γερό στομάχι πρέπει να έχει κάποιος για να καταπιαστεί με ένα τόσο σκληρό θέμα ,να ζήσει από κοντά την αγωνία για επιβίωση?
Κυριακή Αλεξοπούλου Δύσκολο...



Martha Vlachogianni Πιστεύετε πως σήμερα υπάρχουν καλά ελληνικά λογοτεχνικά βιβλία, αξιόλογοι Έλληνες συγγραφείς; Ποια είναι η γνώμη σας;
Κυριακή Αλεξοπούλου Φυσικά και υπάρχουν ! 




Eva Natsi Στο βιβλίο σας αναφέρεστε στην αντίδραση των γονέων Πιστεύεται ότι είναι ένας παράγοντας που ωθεί τα παιδιά να περπατήσουν στο δρόμο του Λευκού θανάτου;
Κυριακή Αλεξοπούλου Οι γονείς είναι ένας μεγάλος παράγοντας να βοηθήσει τα παιδιά να σωθούν κι όχι να οδηγήσει στο λευκό θάνατο.



George Rovithakis πόσο πιστεύεις οτι επηρεάζει η οικονομική κρίση της χώρας μας το χώρο του βιβλίου?
Κυριακή Αλεξοπούλου Αρκετά ,δυστυχώς ...



Xristina Binou Πιο πιστεύεται ότι είναι το ερέθισμα που στέλνει τα παιδιά στον κόσμο των ναρκωτικών Διαβάζοντας την ιστορία του Σταυρού διαπιστώνω ότι είναι ένα παιδί με θέληση για ζωή Προσπαθώντας να ξαναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του αν και μερικές φορές η ψυχική αδυναμία τον γύρνα στα παλιά γνώριμα μονοπάτια στο τελος καταφέρνει να βγει νικητής. Τι πιστεύεται ότι λείπει απο τα υπόλοιπα παιδιά που δε βρίσκουν το σθένος και την δύναμη να γυρίσουν πίσω στην ζωή; Τι χρειάζονται;;
Κυριακή Αλεξοπούλου Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο ερέθισμα. Σίγουρα παίζει ρόλο η οικογένεια, οι αρχές που θα πάρει το παιδί και φυσικά οι παρέες παίζουν σπουδαίο ρόλο. Δυστυχώς αυτά τα παιδιά είναι αδύναμα να αντιμετωπίσουν τη ζωή κατάματα και ξαναγυρίζουν πίσω...το μόνο που χρειάζονται είναι θέληση για ζωή και αγάπη από την οικογένεια.








Georgia Retetakou Πως θα μπορούσε να βοηθήσει το κράτος αυτά τα παιδιά έτσι ώστε να μην νιώθουν βάρος στην κοινωνία και αποκομμένα και απομονωμένα από τους υπόλοιπους ανθρώπους; Στο βιβλίο σας θίγεται ένα τεράστιο θέμα Το ρατσισμό απέναντι σε αυτήν την μικρή κοινωνία ανθρώπων. Οι άνθρωποι δε τους πλησιάζουν η στην χειρότερη περίπτωση τους δείχνουν με το δάχτυλο. Ακόμη και όταν προσπαθούν να βγουν από την λήθη των ναρκωτικών σπάνια εντάσσονται στην κοινωνία, δύσκολα βρίσκουν δουλειά και αποκόβονται με αποτέλεσμα να αναγέρνουν πίσω προτιμώντας τις ουσίες. Με πιο τρόπο θα μπορούσε η κοινωνία να μάθει να σέβεται αυτά τα παιδία; Να τους δώσει μια ευκαιρία για επανένταξη στην κοινωνική άλλα και την επαγγελματική ζωή;
Κυριακή Αλεξοπούλου Δυστυχώς το κράτος δεν βοηθάει καθόλου τα παιδιά ενώ θα έπρεπε να κάνει πάρα πολλά!! Όπως περισσότερα κέντρα αποτοξίνωσης με ειδικούς ψυχολόγους και γιατρούς , χώρους φιλοξενίας να λάβει δραστικά μέτρα κι όχι να είναι πεταμένα σε χαρτόκουτα. Και φυσικά να τα μπορούσαν να ενταχτούν σε χώρους εργασίας χωρίς να είναι δαχτυλοδειχτούμενα.




George Rovithakis πιστεύεις οτι θα ήθελες να αλλάξεις κάτι τώρα που το βιβλίο έχει ήδη εκδοθεί?
Κυριακή Αλεξοπούλου Ναι, θα μπορούσα να γράψω περισσότερα..




Georgia Retetakou Να ρωτήσω και κάτι επιπλέον. Πως πρέπει οι γονείς να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα του παιδιού τους; Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος προσέγγισης;
Κυριακή Αλεξοπούλου Προσωπική άποψη: Αγάπη και στοργή.



Nickolaos Chatzis Τι αποτελεί έμπνευση για εσάς; Για να βοηθήσω .... είναι η μουσική, μία βόλτα, η ανάγνωση ενός βιβλίου; Εννοώ όταν "κολλάτε" τι είναι αυτό που σας δίνει ώθηση;
Κυριακή Αλεξοπούλου Μια βόλτα.



ιωάννα κωστοπούλου Θα ήθελα να ρωτήσω αν επηρεάζεται απο το περιβάλλον της και βάζει στοιχεία στις ιστορίες της...
Κυριακή Αλεξοπούλου όχι πάντα




Maria Papoutsa έχετε σκεφτεί το επόμενο σας βιβλίο και ναι τι θέμα θα έχει?
Κυριακή Αλεξοπούλου Είναι έτοιμο ,κοινωνικό με τίτλο : Όταν το δάκρυ γίνει ένα με την βροχή.





Martha Vlachogianni Συγγραφέας γεννιέται κανείς ή γινεται στην πορεία της ζωής του λόγω συγκυριών; Και πώς καταλαβαίνει κανείς μέσα του ότι είναι συγγραφέας;
Κυριακή Αλεξοπούλου Δεν ξέρω αν γεννιέται συγγραφέας κάποιος ,αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι κάποια πολύ σοβαρά γεγονότα ης ζωής σου θέλεις να τα αποτυπώσεις στο χαρτί και να τα μοιραστείς..



George Rovithakis πως ενοιωσες οταν τελείωσες την γραφή και έγραψες την λέξη ΤΕΛΟΣ στο βιβλίο σου?

Κυριακή Αλεξοπούλου Να πω την αλήθεια; Δεν το πίστευα....




Argiro Theodossiou Η έμπνευση σας προήλθε από βιώματα δικού σας ανθρώπου. Θα θέλατε να συνεχίσετε τη συγγραφή κι αν ναι θα μπορούσατε να γράψετε μια εντελώς φανταστική ιστορία;

Κυριακή Αλεξοπούλου Ναι θα συνεχίσω ..




Xristina Binou Ποιο μήνυμα θέλατε να περάσετε στο κόσμο γράφοντας αυτό το βιβλίο;
Κυριακή Αλεξοπούλου Να κοιτάξουμε με διαφορετικό μάτι αυτά τα παιδιά.




George Rovithakis ποιος διάβασε ή διαβάζει τα βιβλία σου πρώτος?
Κυριακή Αλεξοπούλου Η μαμά μου και ο άντρα μου.






Georgia Retetakou Η Μάστιγα των ναρκωτικών είναι ένα θέμα διαχρονικό που προσωπικά πιστεύω πως δεν θα εκλείψει ποτέ. Πιστεύεις όμως παρόλα αυτά εσύ πως υπάρχει τρόπος να βγεί αυτός ο κίνδυνος απο την ζωή μας; Πότε θα σταματήσει αυτή η εξάρτηση να τυρανάει τις ζωές μας;
Κυριακή Αλεξοπούλου Μακάρι να γινόταν Γεωργία μου αλλά όχι μόνο θα σταματήσει η εξάρτηση αλλά θα γίνει χειρότερη.




Nickolaos Chatzis Κα Αλεξοπούλου... ποιο βιβλίο της παγκόσμιας λογοτεχνίας θα θέλατε να είχατε γράψει εσείς;
Κυριακή Αλεξοπούλου Δύσκολη ερώτηση.. είναι πάρα πολλά!! Σίγουρα όμως ένα του αγαπημένου Καζαντζάκη!



Βίκυ Τερζίδου Το πρόσωπο που σας ενέπνευσε για τη συγγραφή του βιβλίου το έχει διαβάσει; Αν ναι, ποια ήταν η αντίδρασή του;
Κυριακή Αλεξοπούλου Καλή ερώτηση. Πώς νιώθεις όταν διαβάζεις τη ζωή σου; όχι καλά σίγουρα . Δάκρυσε..



Georgia Retetakou Ποιό στοιχείο του εαυτού σου πιστεύεις πως βελτίωσε η συγγραφή αυτού του βιβλίου;
Κυριακή Αλεξοπούλου Σίγουρα άλλαξε και τον δικό μου χαρακτήρα σε πολλά σημεία




Nickolaos Chatzis Και μία τελευταία ερώτηση από εμένα για να αισθανθώ πλήρης : Ποιο είδος λογοτεχνίας προτιμάται; Για να το πω καλύτερα, τι είδους βιβλία διαβάζεται;
Κυριακή Αλεξοπούλου Είμαι βιβλιοφάγος χαχα οπότε ότι πέσει στα χέρια μου δεν θα πω όχι. εκτός από Ιστορικά .




Eva Natsi Όταν γράφεται ένα βιβλίο απομονώνεστε, έχετε κάποιο ειδικό χώρο, θέλετε την απόλυτη ησυχία για να μπορείτε να γράφεται χωρίς διακοπές, ή δεν σας ενοχλεί ο κόσμος και αν θα επιχειρούσατε ποτέ να γράψετε βιβλίο παρέα με άλλους συγγραφείς
Κυριακή Αλεξοπούλου Όταν έγραφα το Άγγελέ μου γινόταν πανικός στο σπίτι . Ο γιος μου είναι μουσικός και τις πρόβες τις έκανε δίπλα μου πολλές φορές, οπότε δεν έχω κανένα πρόβλημα με την φασαρία






Xristina Binou Όταν γράφεις σκέφτεσαι τις αντιδράσεις του αναγνώστη στο κείμενο σου; Ή γράφεις για να εξωτευρικεύσεις τις σκέψεις σου, τα θέλω σου και ότι έχεις ανάγκη εσύ να πείς χωρίς απαραίτητα να γίνεις αρεστή στον αναγνώστη;
Κυριακή Αλεξοπούλου Δεν μπορώ να ξέρω με σιγουριά τις αντιδράσεις του αναγνώστη ούτε αν θα αρέσει το κείμενό μου.




Georgia Retetakou Ποιό είναι το μεγαλύτερο όνειρο σου που ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί; Θα πρέπει να θυσιάζουμε κάτι απο την ζωή μας προκειμένου να πραγματοποιήσουμε ένα όνειρο μας;
Κυριακή Αλεξοπούλου Το όνειρό μου είναι να είναι ευτυχισμένη η οικογένειά μου και μακάρι όλος ο κόσμος!



Georgia Retetakou Θα ήθελα να μας προτείνεις και 3 Βιβλία που διάβασες φέτος και σου άρεσαν πολύ!
Κυριακή Αλεξοπούλου Διάβασα το Γιο του Νεσμπο φοβερό βιβλίο ,το 1084 Μουρακαμι και τα μάτια που νοστάλγησα Πεττα.




Βίκυ Τερζίδου Όταν ξεκινήσατε να γράφετε το βιβλίο σας είχατε σκοπό να προσπαθήσετε να εκδώσετε την ιστορία σας; Η στην πορεία προέκυψε αυτό; Σας ενθάρρυνε κάποιος για να το κάνετε;
Κυριακή Αλεξοπούλου όχι ξεκίνησα να γράφω για μένα, τα παιδιάμου και ο άντρας μου με έπεισαν









Xristina Binou Με ποιό κριτήριο διαλέγεις τα βιβλία που διαβάζεις?
Κυριακή Αλεξοπούλου Διαβάζω την περίληψη πρώτα



Maria Papoutsa ποια είναι η γνώμη σας για τα βιβλία τύπου οι πενήντα αποχρώσεις του γκρι και αν θα γράφατε κάτι παρόμοιο?
Κυριακή Αλεξοπούλου γούστα είναι αυτά ..εγώ προσωπικά δεν μπορώ να γράψω κάτι τέτοιο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το βιβλίο δεν είναι και ωραίο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου