Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΟΨΗ για " Επαναστατημένες ζωές" Ντόνελι Τζένιφερ αποτις εκδόσεις ΩΚΕΑΝΙΔΑ με την ματιά της Ευα Κουτσουμπα

 Μόλις τελείωσα το βιβλίο. Μου πήρε σχεδόν ένα μήνα, όχι γιατί ήταν κουραστικό αλλά γιατί είχα πέσει σε λήθη.
Οι επαναστατημένες ζωές της Ντονέλι είναι ένα ιδιαίτερο βιβλίο που αν και δεν έχω ακούσει καλά σχόλια απο αναγνώστες θα πω ότι ήμουν από τους λίγους (Και χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτό) που το αγάπησαν.
Αν και τα ιστορικά στοιχεία είναι πολλά και ενδιαφέροντά, δε κουράζουν. Δένουν ομοιόμορφα με την πρωταρχική ιστορία και δίνουν ανάσα μυστηρίου.
Μου άρεσε πολύ η εναλλαγή εποχών και σκέψεων. Αγάπησα και τις δύο πρωταγωνίστριες της ιστορίας που η κάθε μία παλεύει για την δική της επανάσταση μέσα απο την ιστορία της άλλης.
Διδάγματα και αλήθειες αναφερόμενες με στυλ μυστηριακό που απογειώνει η πένα της συγγραφέας.

Άλλες εποχές, άλλες ζωές, ίδια προβλήματα, ίδια διλήμματα...!!
Ενά βιβλίο που έχει και μυστήριο, και χιούμορ αλλα και αγωνία.
Ενα βιβλίο που σου δίνει την ευκαιρία μέσα απο λέξεις και γεγονότα να ψάξεις την αλήθεια και στο δικό σου κόσμο..

Άνθρωποι που ταξιδεύουν στο χρόνο, μένουν ίδιοι αλλά ταυτόχρονα αλλάζουν.
Κάτι τόσο διαφορετικό απο τι εχω διαβάσει.
Σίγουρα θα μείνει αρκετό καιρό στην σκέψη μου.


 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Με τρόπο παράδοξο, η ζωή δύο κοριτσιών κυλάει παράλληλα: η μία ζει μέσα στη δίνη της Γαλλικής Επανάστασης, ενώ η άλλη, στο σημερινό Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, θεωρεί τον εαυτό της ένοχο για τον τραγικό θάνατο του αδελφού της. Τι μπορεί να συνδέει αυτές τις δυο ζωές; Η απάντηση θ’ αφήσει κατάπληκτο τον αναγνώστη.
Η Ιστορία ζωντανεύει, το ίδιο και η Τέχνη κι η Μουσική. Οι δυο ηρωίδες ζουν καθεμιά τη δική της κρίση κι ένα είναι το βασικό ερώτημα που τις κατατρύχει: Πώς να διατηρείς την ανθρωπιά σου σ’ έναν κόσμο βυθισμένο στην αγριότητα;
Μέσα στη φυλακή του μικρού δελφίνου, του άτυχου Λουδοβίκου ΙΖ΄, στο επαναστατημένο Παρίσι, αλλά και μέσα στους κοσμοπλημμυρισμένους δρόμους της Νέας Υόρκης, το ερώτημα επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά.
Ίσως η αγάπη να είναι η απάντηση σε όλα.


Ντόνελι Τζένιφερ


Πληροφορίες Συγγραφέα

E-mail:  jen@jenniferdonnelly.com
Site: http://www.jenniferdonnelly.com/

Η Τζένιφερ Ντόνελι (Jennifer Donnely) γράφει βιβλία για παιδιά και μεγάλους. Ζει στο Μπρούκλιν και το Καλικούν της Νέας Υόρκης. Από τις εκδόσεις Ωκεανίδα κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα Το Τριανταφυλλάκι,, Τριαντάφυλλο του χειμώναΕπαναστατημένες Ζωές και Βόρειο Σέλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου