Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΟΨΗ για "ΤΑ ΛΑΒΩΜΕΝΑ Σ'ΑΓΑΠΩ" της Θάλεια Ψαρρά με την ματιά της Αφροδίτη Κρεμμύδα


Ενα υπέροχο ταξίδι στην Κρήτη απο το 1927 μέχρι το 1960!Μιά μαχαιριά στην προσπάθεια να σταματήσει ένας καυγάς και ξεκινά μιά φιλία και μιά βεντέτα μεταξύ δύο οικογενειών. Θύμα της η αγάπη που λαβωνεται και αγωνίζεται να επιζήσει νικώντας μίση και εμπόδια! Θα τα το κατορθώσει αλλά το τίμημα θα είναι βαρύ! Η Θάλεια Ψαρρά στο πρώτο της βιβλίο μας μεταφέρει στην Κρήτη, στα ήθη και τις παραδόσεις της και τους άγραφους μα απαραβατους νόμους τιμής με μιά γραφή στρωτή, με ωραίες εικόνες, πλούσια συναισθήματα που σε παρασύρουν και σε οδηγεί σε ένα τέλος γλυκό μα και πικρό ταυτόχρονα! Πολύ ωραίο μυθιστόρημα σας το προτείνω!


Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μια μαχαιριά κι ένα παρ’ ολίγον φονικό κάνουν τη φλόγα της εκδίκησης να σιγοκαίει ανάμεσα στις οικογένειες των Βενιέρηδων και των Αρχοντάκηδων. Χρόνια μετά, ένας όρκος και ένας χρησμός όρισαν πως το σμίξιμο του Τζάκου Βενιέρη και της Εριφύλης Αρχοντάκη θα σήμαινε την καταστροφή. Η μοίρα, ωστόσο, επιλέγει να μη λογαριάζει φραγμούς. Ο έρωτάς τους ορμά σαν ανεξέλεγκτη θύελλα, για να φουντώσει τη φωτιά της βεντέτας που για χρόνια προσπαθούσαν οι δυο οικογένειες να κρατήσουν σβηστή. Οι δρόμοι του Τζάκου και της Εριφύλης χωρίζουν και τα εμπόδια που ορθώνονται μπροστά τους ποτίζονται με το αίμα αγαπημένων τους ανθρώπων. 

Τι γίνεται όμως όταν η καρδιά επιμένει να χτυπά εκεί όπου της απαγορεύουν; 

Ένα μυθιστόρημα πλημμυρισμένο με το άρωμα των βουνών της Κρήτης του παρελθόντος. Η ιστορία δύο ανθρώπων που για χάρη της αγάπης καλούνται να υπερβούν τον εαυτό τους, για ν’ αντιμετωπίσουν τον αυστηρό κώδικα τιμής που στοιχειώνει τρεις ολόκληρες γενιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου