Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ με την ΘΩΜΑΗ ΠΙΝΑΚΑ για το ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ στην ΛΙΤΣΑ ΛΑΜΠΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΘΩΜΑΗ   ΠΙΝΑΚΑ

Βιογραφικό:  

Η Πινακά Θωμαή γεννήθηκε το 1988 στην Κατερίνη Πιερίας και διαμένει στην Σκοτίνα Πιερίας. Είναι παντρεμένη και έχει ένα γιο. Έχει σπουδάσει Συμβουλευτική, Ψυχολογία και Life Coaching. Έχει κάνει εξειδίκευση στην Παιδοψυχολογία-Παιδοψυχιατρική και έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων όσον αφορά τον τομέα της ψυχολογίας. Στον ελεύθερο χρόνο της γράφει στίχους τραγουδιών. Το Cougars είναι το πρώτο της ολοκληρωμένο έργο. Θέλησε μέσα από αυτό να αναδείξει το πόσο εύκολο είναι για τους ανθρώπους να κρίνουν τους άλλους ακόμη και εάν δεν γνωρίζουν τι τους ώθησε σε συγκεκριμένες συμπεριφορές.


 Προφίλ στο Facebook:  https://www.facebook.com/thomai.pinaka




Στην Νέα Υόρκη του 2018,ένας αιφνίδιος θάνατος αλλάζει την κοσμοθεωρία τεσσάρων γυναικών. Ναόμι Τζόνσον, μια δυναμική δικηγόρος. Μια γυναίκα παθιασμένη, που δεν έχει μάθει να χάνει. Ρενέ Πιτ, γιατρός στο επάγγελμα και η ‘’ντροπή του Ιπποκράτη ‘’ κατά τα λεγόμενα των φιλενάδων της. Η ‘’ζωηρή’’ της παρέας καπνίζει, πίνει και λατρεύει τα Junk food. Αλίσια Κούπερ, διατηρεί το καλύτερο γυμναστήριο της πόλης. Είναι η λογική και η φωνή της συνείδησης, τις ώρες που δεν ψάχνει αγωνιωδώς να βρει τον πρίγκιπα της. Ρεμπέκα Λι, συντηρητική και τυπολάτρης. Παρόλο αυτά είναι μια κομψή και εντυπωσιακή γυναίκα που αγαπάει τον κατά 15 χρόνια μεγαλύτερο σύζυγό της. Τι θα συμβεί όταν τέσσερις νεότεροι άνδρες εισβάλουν στις ζωές τους; Θα κάμψουν τις αναστολές και τον καθωσπρεπισμό τους; Πώς θα διαχειριστεί η παρέα μια εγκυμοσύνη που άργησε 17 ολόκληρα χρόνια, ένα επαγγελματικό σκάνδαλο, μια σεξουαλική κακοποίηση και μια ασθένεια;

Κρητικές βιβλίου:




Για να μπούμε λίγο στο νόημα...Να εξερευνήσουμε την συγγραφέα μέσα στο γραπτό κείμενο και να προσεγγίσουμε το "COUGARS"

Όταν ξεκίνησα να γράφω το Cougars το έκανα καθαρά και μόνο για εμένα. Δεν είχα σκοπό να το εκδόσω και ίσως για αυτόαφέθηκα στο γράψιμο μου δίχως δεύτερες σκέψεις όπως, εάν θα αρέσει στον αναγνώστη, εάν θα με κρίνει για την θεματολογία του ή οτιδήποτε άλλο. Σκέφτηκα ότι θα μου άρεσε να μιλήσω για τον έρωτα αλλά όχι με την κλασική έννοια του. Μέσα από την ιστορία μου, ήθελα να αγγίξω θέματα για τα οποία αποφεύγουμε να μιλάμε ή όταν μιλάμε μας πονάνε, την σεξουαλική κακοποίηση, την δυσκολία γονιμοποίησης, τη διαφορά ηλικίας στις σχέσεις, τις ασθένειες κ.α. Δεν ξέρω εάν κατάφερα να τα αγγίξω με επιτυχία αλλά να είστε σίγουροι πώς το έκανα με απόλυτο σεβασμό. Ήταν στιγμές που αισθανόμουν πώς δεν έγραφα εγώ...αντιθέτως  ξεδιπλωνόταν το έργο από μόνο του. Ήθελα μέσα από αυτό το βιβλίο να τονίσω πώς δεν πρέπει να κρίνουμε τους ανθρώπους γύρω μας χωρίς να γνωρίζουμε την ιστορία τους και τι τους οδήγησε στις πράξεις τους για τον απλούστατο λόγο, ότι μπορεί κάποια στιγμή και εμείς οι ίδιοι να κάνουμε αυτά που κρίνουμε. Όταν τελείωσα το βιβλίο, αισθανόμουν περίεργα..χαιρόμουν που το είχα ολοκληρώσει αλλά από την άλλη είχα την αίσθηση της απώλειας, όπως όταν βρίσκεσαι διακοπές και φτάνεις και πάλι πίσω στο σπίτι. Ξέρω πώς θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο, όμως συνειδητά επέλεξα το μέγεθος του, δεν ήθελα να αναμασάω τα ίδια και τα ίδια και να κουράζω τον αναγνώστη. Αγάπησα τις ηρωίδες μου και μου ήταν δύσκολο να τις αποχωριστώ... Ποιός δεν θα ήθελε να είναι μέλος μιας τέτοιας παρέας; Να έχεις φίλη σου, την δυναμική Ναόμι, την σκερτσόζα Ρενέ, την ονειροπόλα Αλίσια αλλά και την συντηρητική Ρεμπέκα.


Για ποιο λόγο διαλέξατε αυτόν τον τίτλο? Πως συνδέεται ο τίτλος με την ιστορία των ηρώων σας?

 Μιλάμε για την ιστορία τεσσάρων γυναικών  οι οποίες θα γνωρίσουν τέσσερις νεότερους άνδρες και θα ταράξουν την έως τώρα κοσμοθεωρία τους.Cougar αποκαλούν τις  γυναίκες οι οποίες συνδέονται ερωτικά με μικρότερους άνδρες. Έτσι, θεώρησα πως ο συγκεκριμένος τίτλος δίνει μια γεύση στον αναγνώστη για το τι θα διαβάσει στις σελίδες αυτού του βιβλίου.

 Η ιστορία του βιβλίου είναι ότι οι τέσσερις γυναίκες ζουν έντονους έρωτες...Τι σημαίνει έρωτας για εσάς και Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στην ζωή σας?

Ο έρωτας ε; Λοιπόν για εμένα που είμαι από την φύση μου ρομαντική ο έρωτας είναι μια κινητήριος δύναμη. Αυτή η δύναμη έχει τον τρόπο είτε να σε κάνει να βρίσκεσαι στον έβδομο ουρανό, είτε να σε στείλει με την μια  να πιάσεις πάτο. Θεωρώ πώς δεν πρέπει να μας φοβίζει αρκεί να έχουμε την σύνεση να τον οριοθετούμε όταν βλέπουμε πώς πάει να μας κάνει κακό. Ο έρωτας παίζει σημαντικό ρόλο στην ζωή μου, είναι πηγή έμπνευσης για εμένα.


 Συνήθως οι συγγραφείς στο πρώτο τους βιβλίο βάζουν πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία. Στο βιβλίο σας υπάρχουν δικά σας βιώματα?

Στην δική μου περίπτωση νομίζω πώς το μόνο αυτοβιογραφικό στοιχείο είναι τα συναισθήματα της Αλίσια όταν μαθαίνει πώς είναι άρρωστη, επειδή έχω περάσει μια 10ετία με σοβαρά προβλήματα υγείας και η ίδια.

Ποια από τις ηρωίδες σας έχει το μεγαλύτερο ποσοστό της δική σας ψυχοσύνθεσης?

Καμία...όλες  όμως  έχουν κάποια στοιχεία του χαρακτήρα μου, τα οποία φυσικά δεν θα σας αποκαλύψω …

Ποιος διαβάζει για πρώτη φορά το βιβλίο σας ή κάποιες από τις πρώτες σελίδες του από το οικείο περιβάλλον σας? Δέχεστε την όποια κρητική του και επηρεασμένη από αυτή σπεύδετε να διορθώσετε τις όποιες παρατηρήσεις του-αν υπάρχουν ή είστε αμετακίνητη σε ότι έχετε γράψει?

Το Cougars το διάβασε πρώτη η αδερφή μου και έπειτα μια ξαδέρφη μου..δεν είχα σκοπό να το εκδώσω απλά ήθελα να μου πουν την γνώμη τους. Εκείνες μου έκαναν όποια παρατήρηση είχαν και εγώ όπου θεωρούσα πώς χρειαζόταν το διόρθωνα. Όταν τελείωσε μου είπαν και οι δυο πώς έπρεπε να ψαχτώ και να το εκδώσω γιατί άξιζε, έτσι λοιπόν και έκανα…


Ποια επίθετα θα χρησιμοποιούσατε για να χαρακτηρίσετε το ¨"Cougars"?

Διαφορετικό, ερωτικό και αληθινό τα επίθετα που χαρακτηρίζουν το Cougars για εμένα

Ποιο είδος λογοτεχνίας δε θα μπορούσατε να γράψετε ή να διαβάσετε ποτέ? Πείτε μας ένα αγαπημένο σας βιβλίο.


Δεν θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να γράψω επιστημονικής φαντασίας,είναι το είδος που δεν διαβάζω και συχνά. Δυστυχώς δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο βιβλίο,κάθε συγγραφέας καταθέτει την ψυχή του μέσα σε αυτό.

Ποια πιστεύετε ότι είναι η μαγική συνταγή που πρέπει να υπάρχει σε ένα βιβλίο για να μπορέσει να αγγίξει την κάρδια ενός αναγνώστη?

Δεν νομίζω πώς υπάρχει μαγική συνταγή… Νομίζω πώς αρκεί να είσαι αληθινός!
 


Επόμενο βιβλίο. Τέσσερις γυναίκες...Τι διαφορετικό και τι κοινό θα έχει με το  "Cougars" ?

Ναι,το επόμενο βιβλίο μιλάει και πάλι για τέσσερις γυναίκες και εκεί σταματάει καθετί κοινό με το Cougars. Στο νέο μου βιβλίο βρισκόμαστε στην Ελλάδα του 2019…Η αλήθεια είναι πώς σε κάθε βιβλίο θέλω να περνάω κοινωνικά μηνύματα,το ίδιο θα συμβεί και σε αυτό. Έχω μείνει αρκετά πίσω λόγω προβλημάτων υγείας αλλά επιστρέφω δυναμικά.

Σας ευχαριστώ  πολύ για την όμορφη συνέντευξη
Για το Βιβλίο της Παρέας
Λίτσα Λαμπρακοπούλου


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου