Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015

Η άποψη μας για το βιβλίο : " Α μπε μπα μπλομ " - M. J. Arlidge , Εκδόσεις Διόπτρα" Α μπε μπα μπλομ "

Συγγραφέας : M. J. Arlidge 
Εκδόσεις ΔιόπτραΛίγα λόγια για το βιβλίο:

Το κορίτσι βγήκε μέσα από το δάσος μισοπεθαμένο.
Η ιστορία που διηγήθηκε ήταν απίστευτη. Αλλά αληθινή.
Κάθε λεξη φρικιαστική...

Μέρες αργότερα, βρίσκεται άλλος ένας απελπισμένος δραπέτης – κι αρχίζει να διαφαίνεται ένα συγκεκριμένο εγκληματικό μοτίβο. Δυάδες θυμάτων απάγονται, φυλακίζονται και στη συνέχεια έρχονται αντιμέτωπες με ένα φριχτό δίλημμα: να σκοτώσουν ή να σκοτωθούν.

Θα προτιμούσες να χάσεις τη ζωή σου ή τα λογικά σου;

Η επιθεωρήτρια Έλεν Γκρέις έχει καταφέρει να δαμάσει τους δικούς της δαίμονες κατά την άνοδό της στην κορυφή. Ενώ ηγείται της έρευνας για τον εντοπισμό αυτού του αθέατου κτήνους, ανακαλύπτει ότι ίσως οι επιζώντες –η ζωντανή απόδειξη της υπογραφής του δράστη– να είναι αυτοί που κρατούν στα χέρια τους το κλειδί για τη λύση της υπόθεσης. 

Κι αν δεν καταφέρει να τη λύσει, θα πεθάνουν κι άλλοι…

«Mια πρωτοποριακή και ευφυής απόκλιση από τον συνήθη δρόμο που ακολουθούν οι ιστορίες των κατά συρροή δολοφόνων. Η επιθεωρήτρια Έλεν Γκρέις είναι μια από τις συναρπαστικότερες ηρωίδες των τελευταίων χρόνων». 
Jeffery Deaver, συγγραφέας του best seller Συλλέκτης Οστών 

«Η επιθεωρήτρια Έλεν Γκρέις και το Α Μπε Μπα Μπλομ εξασφαλίζουν στον M. J. Arlidge μια εντυπωσιακή είσοδο στο χώρο της λογοτεχνίας, με ένα βιβλίο που κρατάει αμείωτη την αγωνία του αναγνώστη. Οι φίλοι του James Patterson και της Mo Hayder θα το λατρέψουν!»
Penguin
Γρήγορη ματιά στο περιεχόμενο 


Η άποψή μας για το βιβλίο :Ένα σοκαριστικό παιχνίδι επιβίωσης, που δεν θυμίζει σε τίποτα την χαλαρότητα που προσδίδει ο ευφάνταστος τίτλος του, o οποίος παραπέμπει στο παιδικό παιχνίδι επιλογής. Ένα παιχνίδι για γερά νεύρα που δοκιμάζει τις αντοχές και θέτει σε επιφυλακή κάθε αίσθηση και κάθε σκέψη. Ένας παρανοϊκός νους φτάνει στα όρια της αντοχής τους τα θύματα του, όταν αυτά θα κλιθούν να επιλέξουν ή να σκοτώσουν ή να σκοτωθούν! Το ένστικτο της επιβίωσης και της αυτοσυντήρησης δίνει μάχη απέναντι στα μεγάλα αναπάντητα ερωτήματα που θα κλιθούν να απαντήσουν τα θύματα ψάχνοντας να βρουν λογική εξήγηση στα μεγάλα ερωτηματικά που δημιουργεί ο εγκλεισμός τους και ο εξαναγκασμός τους να ακολουθήσουν τους κανόνες του παιχνιδιού. Οι απαγωγές γίνονται οργανωμένα. Οι όμηροι δεν είναι άσχετοι μεταξύ τους. Είναι ζευγάρια, είναι φίλοι είναι συνεργάτες. Ποιος κρίκος ενώνει τον απαγωγέα με τους Ομήρους; Για ποιόν λόγο έχουν επιλεχθεί τα θύματα και τι επιδιώκει ο δράστης; Ένας κυκεώνας δράσης θα μας παρασύρει μέχρι να μάθουμε τα πως και τα γιατί μέχρι να φτάσουμε στο ανατρεπτικό και πρωτότυπο τέλος. Οι περιγραφές τόσο ζωντανές που κλονίζουν! Νιώθεις την ένταση, την έξαψη και τον φόβο που νιώθουν τα θύματα. Την πάλη που δίνουν με τα συναισθήματα τους, για να μπορέσουν να ισορροπήσουν τις σκέψεις που κάνουν υπο τεράστια πίεση και τις αποφάσεις που πρέπει να πάρουν προκειμένου να μείνουν ζωντανοί. Ένα ψυχολογικό θρίλερ που χειρίζεται περίτεχνα την ψυχοσύνθεση των ηρώων του και μεταθέτει την ένταση την δύναμη και την εναλλαγή των συναισθημάτων κατευθείαν στο μυαλό του αναγνώστη. Ένα θρίλερ που σίγουρα θα σας καθηλώσει, απολαύστε το.


https://www.dioptra.gr/Vivlio/452/711/A-mpe-mpa-mplom/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου