Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Άποψη για το βιβλίο : " Κάθε χρόνο το Μάη "




 " Κάθε χρόνο το Μάη "



Συγγραφέας :  Έμιλυ Γκρέησον
Εκδόσεις : Εμπειρια Εκδοτικη 





Λίγα λόγια για το βιβλίο:

H ιστορία είναι αληθινή και τη μαθαίνουμε από τη δημοσιογράφο ?μπι Pέστον, όπως της την παρέδωσε ο Mάρτιν. Το βιβλίο ταξιδεύει σ' όλο τον κόσμο, για να μας θυμίσει πως μια μεγάλη αγάπη, η αγάπη του Μάρτιν και της Κλαιρ, συγκλόνισε τη μικρή κοινωνία του Λόνγκγουντ Φολς κι όπως ήταν φυσικό ξεπέρασε τα όριά του. Μέσα απ? αυτό το βιβλίο ταξιδεύει σ? όλο τον κόσμο, για να μας θυμίσει πως μια μεγάλη αγάπη μπορεί να υποχωρεί στη λογική, όμως δεν πεθαίνει, ζει πάντα στις καρδιές αυτών που αγαπούν, αντέχει στην απόσταση, στο χρόνο και δεν λογαριάζει το θάνατο.

Κριτικές:

-Καθημερινά φτάνουν στο γραφείο μου πολλά μυθιστορήματα. Λίγα είναι αυτά που καταφέρνω να διαβάσω. Τέλος, μετριούνται στα δάχτυλα, όσα με συγκινούν. Το βιβλίο της Έμιλυ Γκρέησον από την πρώτη στιγμή με κέρδισε, και αφού το διάβασα και το ξαναδιάβασα, προσυπογράφω. Είναι αριστούργημα!

KIRKUS REVIEWS

-Τους αγάπησα και τους δύο ήρωες. Η Έμιλυ Γκρέησον κατάφερε να με συγκινήσει. Μια ιστορία που είναι love story, θυμίζει love story κι όμως στο τέλος είναι κάτι ξεχωριστό. Τι αγάπη, Θεέ μου! Αισθάνομαι πως μετά απ? αυτό το βιβλίο, έχω πολλά να αλλάξω και στη δική μου ζωή.






Η άποψη της Ευα Κουτσουμπα για το βιβλίο :

Είναι κάτι βιβλία, τόσο μα τόσο τρυφερά και νιώθεις σαν να πετάς σε γαλάζιο σύννεφο τυλιγμένο και αρωματισμένο με ζάχαρη άχνη Τι είναι τελικά ή αγάπη; Αίσθημα, άρωμα, η απλά μια ταξιδιάρικη μορφή που πληγώνει και λυτρώνει ανά τους αιώνες; Τι χρώμα έχει; Μαύρο σαν έβενος, λευκό σαν πλυμένο ποτισμένο από τον Ήλιο ρούχο ή κόκκινο σαν ματωμένο τριαντάφυλλο; Ποσό κράτα η αγάπη; Για πάντα.. Και όμως κρατά για πάντα, σπάνιο άλλα όταν συμβαίνει είναι μεθυστικό λυτρωτικό και αιώνιο Η αγάπη της Κλαίρ και του Μάρτιν κράτα για πάντα ακόμη και ως το Θάνατο, γιατί όταν κάποιοι θέλουν να μείνουν αιωνία δεμένες οι ψυχές τους δε το προσπαθούν απλά συμβαίνει. Η ζωή τους, η αγάπη τους; Ένα άρθρο κρυμμένο σε ένα μπουκάλι που επιπλά την θάλασσα και ταξιδεύει σε όλο το κόσμο, όχι για να δείξουν ποσό άνοιξαν αλλά για να δείξουν την σημασία της αγάπης Και αυτό το μπουκάλι έφτασε στα χέρια μου και το άνοιξα Δε πόνεσα, δε λυπήθηκα, δεν έκλαψα απλά έγινα ένας παρατηρητής της ζωής τους, χωρίς μίλια και κίνηση και απόλαυσα τα παράξενα της ζωής, τα απίστευτα της αγάπης. Γιατί ή ζωή κακά τα ψέματα δεν είναι εύκολη αν δεν σε μαγεύουν οι ψυχές των ανθρώπων σου από Αγάπη, 10/10 Γιατί η Αγάπη ζει και ταξιδεύει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου