Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Εορταστική κλήρωση!!! ΚΛΉΡΩΣΗ 02/02/2019 Οι Εκδόσεις Ωκεανός-Oceanos Publications προσφέρουν στα μελη μας ενα αντιτυπο του βιβλίου ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ της Φαρία Μανιάτογλου, Μαρία ντα Πιεντάντε

Εορταστική κλήρωση!!! 
ΚΛΉΡΩΣΗ 02/02/2019
προσφέρουν στα μελη μας ενα αντιτυπο του βιβλίου
της Φαρία Μανιάτογλου, Μαρία ντα Πιεντάντε

 Για συμμετοχή στην κλήρωση ακολουθηστε τα βήματα:
1. Εγγραφείτε ως ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ στο ιστολόγιο μας vivliopareas.blogspot.com
2. Γράψτε μας ΣΧΟΛΙΟ στην ανίστοιχη ανάρτηση του διαγωνισμού μας!
3. Πατήστε ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ στη σελίδα μας  ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ &
Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας https://www.youtube.com/channel
 5.ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ του διαγωνισμου μας!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!
 Ζωντοχήρα εδώ και χρόνια, η Χριστίνα, χωρίς παιδιά ή άλλες υποχρεώσεις, φοβερή στο κρεβάτι… Τι άλλο να θέλει ο Θάνος;  Γι’ αυτό και επέμεινε να τα ξαναφτιάξουν όταν, δύο φορές στο παρελθόν, αυτή διέκοψε μαζί του.
Αποπειράθηκε τότε, είναι η αλήθεια, να την αντικαταστήσει με κάποια άλλη, αλλά οτιδήποτε δοκίμασε ήταν πολύ υποδεέστερο. Έβαλε λοιπόν γρήγορα τα δυνατά του να την ξανακατακτήσει. 
Είχε μάθει κάπως τα κουμπιά της: ωραίους τρόπους, γαλαντομία, κολακεία… Και, πρώτα απ’ όλα, την απέχθειά της προς τη μοναξιά. Οπότε, δεν έπρεπε να της δίνει το χρονικό περιθώριο μήπως και γνωρίσει κάποιον άλλο και επομένως δεν ενδώσει στη νέα πολιορκία του. Γιατί η περίπτωσή της ήταν ιδανική: δεν ενδιαφερόταν για γάμο ή σοβαρή δέσμευση, και πάνω από όλα τέλεια στο κρεβάτι. Χωρίς καθόλου αναστολές, όπως τόσες άλλες Ελληνίδες...
Ένα μυθιστόρημα αυτοσυνειδητοποίησης και ωριμότητας που απευθύνεται στον καθημερινό άνθρωπο, άμεσο, καλογραμμένο και  απόλυτα ικανοποιητικό.
                                                                    Φαρία Μανιάτογλου, Μαρία ντα Πιεντάντε
Η Μαρία ντα Πιεντάντε Φαρία-Μανιάτογλου είναι Πορτογαλίδα, εγκαταστημένη στην Ελλάδα για οικογενειακούς λόγους πάνω από 30 χρόνια. Ολοκλήρωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Πορτογαλία, φοίτησε όμως στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας. Επίσης, έχει ολοκληρώσει το τετραετούς φοίτησης Ανώτατο Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας του Ιταλικού Ινστιτούτου Αθηνών. Έχει ασχοληθεί με τη διδασκαλία της Πορτογαλικής Γλώσσας, και, από το 1998 κι έπειτα, με τη μετάφραση λογοτεχνικών βιβλίων (συνολικά περίπου 20, εκδοθέντων στην πλειονότητά τους από τις Εκδόσεις Ενάλιος), κυρίως Πορτογάλων, Πορτογαλόφωνων και Ισπανών συγγραφέων.  Παράλληλα με το μεταφραστικό έργο, ασχολείται επί σειρά ετών με τη συγγραφή λεξικών που αφορούν την Πορτογαλική και την Ελληνική γλώσσα, τα οποία έχουν εκδοθεί –ή βρίσκονται υπό έκδοση– στην Πορτογαλία, από τον Εκδοτικό Οίκο Porto Editora:
• Ελληνοπορτογαλικό – Πορτογαλοελληνικό Λεξικό (σε σχήμα τσέπης). Έκδοση: Μάιος 1997, Ανατύπωση: 2008.
• Ελληνοπορτογαλικό Λεξικό (1.575 σελίδες). Έκδοση: 2010.
• Πορτογαλοελληνικό Λεξικό (υπό έκδοση)
Το 2002, της απονεμήθηκε, από τον Πρόεδρο της Πορτογαλικής Δημοκρατίας, παράσημο πορτογαλικού τιμητικού τάγματος, ως ένδειξη αναγνώρισης της συμβολής του τότε πρόσφατα εκδοθέντος Ελληνοπορτογαλικού-Πορτογαλοελληνικού Λεξικού στη διάδοση της πορτογαλικής γλώσσας και λογοτεχνίας στον ελληνόφωνο χώρο. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου