Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Η συγγραφἐας Wanda Chuard μας παραχὠρησε μια ωραἰα συνἐντευξη αποκλειστικἀ στην ομἀδα μας!

 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ Συνεντευξη της Βενετία Πιτσιλαδή Σούαρτ!

 H κα.Βενετία Πιτσιλαδή Σούαρτ  με απόλυτη ειλικρίνεια και αγάπη, μας έδωσε μια υπέροχη συνέντευξη αποκλειστικά για την ομάδα μας  «ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ».  Μας άφησε να εισχωρήσουμε στα άδυτα της ψυχή  της (γιατί κατά βάθος έχει μια πολύ όμορφη και αγνή  ψυχή), και, παρότι μακριά από την Ελλάδα, μας έδωσε μια πολύ όμορφη και τόσο ζέστη συνέντευξη.

 Έχει σπουδάσει  Δημοσιογραφία και Δημόσιες Σχέσεις στην Ελλάδα, στο Λονδίνο Συμβουλευτική Ψυχολογία, στη Γενεύη Ψυχολογία και Σπουδές της Εκπαίδευσης . Παράλληλα εργάζεται κάνοντας ‘Συμβουλευτική Ανθρωπίνων Σχέσεων ‘’.  Έχει ταλέντο να εμβαθύνει , να αναλύει και να διαβάζει τις ψυχές των ανθρώπων  . Ζει στην Γενεύη , στην Ελβετία αλλά ποτέ δεν έπαψε να υπερηφανεύεται το ότι είναι ελληνίδα και να βιώνει με το ελληνικό ταμπεραμέντο. 

 1.Πως αποφασίσατε να σπουδάσετε ψυχολογία και τι ρόλο έπαιξε αυτό στην απόφαση σας να γράψετε βιβλία???

Από την ηλικία των δώδεκα χρόνων είχα το πάθος για την ψυχολογία ενώ  κρυφά, κάτω από τα σχολικά βιβλία μαθηματικών προτιμούσα να διαβάζω ψυχολογικά βιβλία και μελέτες  , τα οποία με βοηθούσαν να καταλάβω καλύτερα τους άλλους …
Οι σπουδές μου δεν έπαιξαν ρόλο στην απόφαση μου να γράψω , γιατί απλά δεν αποφάσισα να γράψω  
Γράφω από ανάγκη ψυχής , γράφω γιατί έτσι αναπνέω ,με το γράψιμο απελευθερώνομαι , πετάω …. 


2.Για ποιο λόγο φύγατε από την Ελλάδα ? Ήταν εύκολη η απόφαση να μείνετε για πάντα στην Γενεύη?
Έφυγα από την Ελλάδα για να σπουδάσω στο Λονδίνο ‘’ Συμβουλευτική Ψυχολογία ‘’ , εν συνεχεία από αγάπη ακολούθησα τον Ελβετό σύζυγο μου στην Γενεύη όπου έκανα οικογένεια .Δεν αποφάσισα  , απλά  οδηγήθηκα από τα αισθήματα μου …..
3.Ποσο δύσκολο είναι να ζει κάποιος μακριά από την Ελλάδα παρόλα αυτά να ζει και να συμπεριφέρεται σαν Έλληνας ακόμα και στο εξωτερικό???
Η Γενεύη είναι μια πόλη που προσφέρει πολλά , ευτυχώς  βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα ….
Η καρδιά μου χτυπά πάντα Ελληνικά , ποτέ δεν σταμάτησα να συμπεριφέρομαι σαν Ελληνίδα γιατί είμαι πολύ περήφανη για την κουλτούρα μας , την ιστορία μας , την φιλοσοφία μας .
Όταν λες ότι είσαι Έλληνας , είναι κάτι το ξεχωριστό και μοναδικό , απλά στην Ελλάδα σήμερα  συχνά το ξεχνάμε …..

4.Ειστε πυρ, γυνή και θάλασσα… πείτε μας λίγα λογία πως το καταφέρνετε αυτό…
Θα απαντήσω με χιούμορ καλύτερα …
Είμαι  πυρ λόγω πάθους                                  
Γυνή λόγω  θηλυκότητας ….
Θάλασσα λόγω ταπεραμέντου ….  
            
5.Εχετε μια υπέροχη οικογένεια . Πως συνδυάζεται μια παράλληλα  επιτυχημένη πορεία σαν μητέρα και ταυτόχρονα μια επιτυχημένη καριέρα??
Είναι όλα θέμα οργάνωσης , γιατί πιστεύω ότι είμαστε ικανοί να κάνουμε πολλά πράγματα συγχρόνως αν ακολουθούμε  κάποιο πρόγραμμα …
6. Στην Ελλάδα οι αναγνώστες τι πιστεύετε ότι θέλουν να διαβάσουν στην παρούσα φάση που βιώνουν?
Πιστεύω ότι έχουν ανάγκη από καλά βιβλία με περιεχόμενο , τα οποία τους ταξιδεύουν αλλά και τους πλουτίζουν την ψυχή και το πνεύμα !
7.Ο τίτλος του καινούργιου σας βιβλίου «Ολόγυμνη με ψυχικές χειροπέδες».  Είναι ένας τίτλος που ο κάθε αναγνώστης μπορεί να το ερμηνεύσει όπως θέλει. Ήταν η αρχική ιδέα του βιβλίου σας η πρόεκυψε μετά?
Ο Τίτλος του βιβλίου είναι αυτός ακριβώς που του ταιριάζει , γιατί δίνει το ψυχολογικό υπόβαθρο της ηρωίδας μας ..
Όταν το διαβάσετε θα καταλάβετε ότι πράγματι η ηρωίδα μας ακόμη και ολόγυμνη νιώθει ότι φοράει ψυχικές χειροπέδες …..
Ο αναγνώστης όμως έχει κάθε δικαίωμα να τον ερμηνεύσει όπως θέλει ….
8. Τι πιστεύετε ότι είναι αυτό που κατά βάθος θα έσπαγε τις χειροπέδες στην ψύχη μας πέραν από την τόλμη και την απόφαση να αλλάξουμε το κατεστημένο?
Οι ψυχικές χειροπέδες ακριβώς είναι ο εγκλωβισμός του ίδιου μας εαυτού , ο οποίος μας φυλακίζει
Είμαστε ικανοί να σπάσουμε τις ‘’ ψυχικές ‘’ χειροπέδες όταν αγαπήσουμε και αποδεχτούμε τον εαυτό μας έτσι όπως είναι …Ναι πρέπει να τον αγαπήσουμε και να είμαστε φίλοι μαζί του …
9. Πιστεύετε πως  το επάγγελμα και η ψυχανάλυση χαρακτήρων έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση να γράψετε το συγκεκριμένο βιβλίο?
Όπως είπαμε δεν αποφάσισα να γράψω , απλά έγινε ανάγκη , σύμπτωμα και ανάσα …
Σίγουρα οι εμπειρία μου να κάνω βουτιές στην ανθρώπινη  ψυχή , εκεί που πονάει , με έχει βοηθήσει στο να αναπτύξω και αναλύσω  τους χαρακτήρες  των ηρώων μου .
10. Για ποιο λόγο θα πρέπει να διαβάσουμε το βιβλίο σας και τι μηνύματα περνά στους αναγνώστες??
Θα το διαβάσετε γιατί  θα σας παρασύρω μαγικά πολύ  μακριά στα βάθη της ψυχής και του πάθους , όπου θα ανακαλύψετε μέσα από τους ήρωες τον ίδιο σας εαυτό , τις αδυναμίες και την δύναμη σας ….
Μηνύματα υπάρχουν πολλά στο βιβλίο  το σημαντικότερο όμως είναι ακριβώς η σχέση συμφιλίωσης που πρέπει να έχουμε με τον εαυτό μας και με τα ψυχικά μας τραύματα …..
 11. Με ποιο μουσικό κομμάτι θα ντύνατε το βιβλίο σας?
 
 


12.Σας λείπουν οι ήρωες του βιβλίου σας τώρα?? Με ποιον χαρακτήρα ταυτίζεστε πιο πολύ??
Οι ήρωες δεν μου λείπουν γιατί πλέον έγιναν δικοί  μου αγαπημένοι άνθρωποι …
Ταυτίζομαι περισσότερο με την ηρωίδα μου η οποία είναι διχασμένη προσωπικότητα , με γοητεύει να την ανακαλύπτω καθώς και με συγκλονίζει η ερωτική της εξάρτηση από τον άνδρα που αγαπάει …

13. Όλοι μιλούν για τον σπουδαίο και αξιόλογο ‘’ Λογοτεχνικό Κύκλο Βιβλιόφιλων Γενεύης ‘’ στον οποίο είσαστε 18 χρόνια Υπεύθυνη Οργανώτρια και κάθε χρόνο φιλοξενείτε Έλληνες συγγραφείς στην Γενεύη . Έχετε ήδη φιλοξενήσει πολλούς συγγραφείς και πόσα βιβλία έχετε διαβάσει ;
Πράγματι είναι πολύ σημαντικός ο’’ Λογοτεχνικός κύκλος Βιβλιόφιλων Γενεύης ‘’, γιατί είμαστε 35 κυρίες Ελληνίδες οι οποίες διαβάζουμε , παρουσιάζουμε και αναλύουμε βιβλία Ελλήνων λογοτεχνών.
Με αυτό τον τρόπο διατηρούμε την γλώσσα μας και πλουτίζουμε το πνεύμα μας , είμαστε δε σε συνεχή επαφή με το βιβλίο και τους συγγραφείς , εφόσον έχουμε παρουσιάσει πάνω από 200 αξιόλογα βιβλία .
Το επίπεδο των παρουσιάσεων είναι πολύ υψηλού επιπέδου και οι καλεσμένοι μας συγγραφείς έχουν εντυπωσιαστεί .Έχουμε καλέσει πολλούς συγγραφείς οι οποίοι μας παρουσίασαν τα βιβλία τους .Τα βιβλία που θα διαβαστούν καθώς και τους συγγραφείς τους οποίους θα καλέσουμε αποφασίζεται από όλα τα Μέλη μας .

14. Γενικώς διαβάζετε βιβλία και αν ναι ποιο συγγραφέα Έλληνα η Ξένο ξεχωρίζεται???
Ξεχωρίζω τον μεγάλο μας Νίκο Καζαντζάκη , έχω αγάπη στους κλασικούς μας όπως  ο Βιζυηνός , Τερζάκης και Παπαδιαμάντης  ,  Μ.Καραγάτσης  ..έχουμε τόσους πολλούς  και αξιόλογους
Έχω μανία με την ποίηση η οποία με ανυψώνει και ανατριχιάζει από συγκίνηση , γιατί μέσα σε ένα στίχο κρύβονται πολλά νοήματα , πολλά συναισθήματα …  
15. Ετοιμάζετε κάποιο άλλο βιβλίο τώρα ?? αν ναι μπορούμε να έχουμε κάποιο στοιχείο για αυτό???
Η φαντασία μου σαν ανεμοστρόβιλος με παρέσυρε μέσα στις ψυχές καινούργιων ηρώων οι οποίοι έχουν την ανάγκη να γράψουν την ιστορία τους ….βρίσκονται ζωντανοί μπροστά μου και με συγκλονίζουν με τους έντονους , παράξενους , μοναδικούς και εκκεντρικούς χαρακτήρες τους , τους ακολουθώ και γράφω …
Πάντα με πάθος , με ψυχολογία , αισθησιασμό και ερωτισμό …
Το τρίτο μυθιστόρημα άρχισε με  πολύ έντονη και συναρπαστική  ιστορία ....

16.Ποσο πολύ σας επηρέασε το πρώτο σας βιβλίο «η θεατρίνα της ζωής» και από πού πηγάζει  τόσο πάθος για ζωή???
Το πρώτο μου βιβλίο ήταν μια ψυχανάλυση θα έλεγα , μου έκανε καλό και με λύτρωσε ..
Το πάθος μου για την ζωή πηγάζει από την αγάπη μου για την ζωή και τον άνθρωπο
Αγαπώ με πάθος πολλά πράγματα συγχρόνως στα οποία δίνομαι με όλες μου τις δυνάμεις και όλες μου τις αισθήσεις !
 Έμαθα να ζω κάθε στιγμή σαν να είναι η μοναδική και η τελευταία  !
Προσπαθώ να μην χάνω ενέργεια για πράγματα που δεν αξίζουν , ενώ δίνω όλη μου την θετική ενέργεια σε ότι και όσους αγαπώ !!!!



17.Σαν τέλος πριν κλείσουμε πείτε μας τι θα λεγάτε στον ελληνικό λαό για την δύσκολη αυτή φάση που περνά?
Η κρίση που περνάει η πατρίδα , μας έχει όλους συναισθηματικά πονέσει και πληγώσει .
Εμείς οι Έλληνες του εξωτερικού είμαστε πολύ κοντά σας και βοηθούμε ενεργά με το έργο μας , με τους Συλλόγους κάνουμε εξαιρετικό έργο οικονομικής  βοήθειας για πολλές Ελληνικές οικογένειες
Πρέπει να είμαστε πολύ αισιόδοξοι , να πιστεύουμε στην Ελληνική εξυπνάδα που πάντα τα βγάζει πέρα    σε όλες τις δυσκολίες .
Στέλνω ένα μήνυμα αγάπης και δύναμης από τους Έλληνες της Γενεύης γιατί  είμαστε κοντά σας, βοηθούμε  και σας αγαπούμε !!!!

wanda.chuard@bluewin.ch
https://www.facebook.com/wanda.chuard
                                                   


                                                                          

ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑ ΠΙΤΣΙΛΑΔΗ ΣΤΟΥΑΡΤ
Η ΘΕΑΤΡΙΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ                 

Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα το οποίο μας ταξιδεύει ποιητικά στο βάθος του υποσυνείδητου της Αλεξάνδρας, εκεί όπου βρίσκονται ξεχασμένα και κρυμμένα τα οικογενειακά μυστικά και σκάνδαλα, τα οποία της δημιούργησαν παιδικά τραύματα.
Η πρωταγωνίστρια προσπαθεί να "θυμηθεί" μέσα απ' το υπέροχο και συγχρόνως οδυνηρό ταξίδι με τον εαυτό της. Χρησιμοποιεί τη δική της θεραπεία, η οποία είναι το πάθος για τη ζωή και τον άνθρωπο, η αισιοδοξία, ο διαλογισμός, η φιλοσοφία, ο χορός και η ποίηση, μαζί με το λυτρωτικό σεξ χωρίς τύψεις.
Κατάφερε να φτιάξει το σκηνικό της ζωής της όπως το ήθελε και να απελευθερωθεί. Έκανε θετικές σκέψεις και έμαθε ν' αγαπά τον εαυτό της, να μην τον τιμωρεί, αλλά να τον αναλύει και να τον συμβουλεύει φιλικά.
Η Αλεξάνδρα ακόμη και τους πιο δύσκολους και τραγικούς ρόλους της ζωής έμαθε να τους δέχεται και να προσπαθεί να τους παίζει τέλεια.
Η Βενετία Πιτσιλαδή - Σούαρτ ακολουθεί την ηρωίδα της στην πολυτάραχη ζωή της, από τη γέννησή της στη Μυτιλήνη στα ταξίδια της στις μητροπόλεις του κόσμου, στις "πρόβες" της ζωής της, μέχρι την επιστροφή και τη μεγαλειώδη "παράσταση" πίσω στη Λέσβο, εκεί όπου όλα ξεκίνησαν. Με λεπτότητα και μαεστρία κατάφερε να διεισδύσει βαθιά στο γεμάτο θλίψη ψυχικό κόσμο της Αλεξάνδρας, η οποία με πολλή πειθαρχεία, θέληση και πνευματική άσκηση κατάφερε να μην παρασυρθεί από το ψυχικό της τσουνάμι.


ΟΛΟΓΥΜΝΗ ΜΕ ΨΥΧΙΚΕΣ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ

Αρετή-Αναστάσια-`Αρτεμη. Μια διχασμένη γυναίκα με τρία ονόματα, τρεις προσωπικότητες, τρία διαβατήρια διεξόδου στη ζωή.
Η μάνα της εξαρτημένη από ένα πάθος καταστρέφεται, ενώ η κόρη προσπαθεί να σωθεί… Ένα σεξουαλικό έγκλημα, μια δολοφονία, μια πάλη ισορροπίας και ένα πέλαγος αισθημάτων. Ανθρώπινα πάθη, λάθη, αδυναμίες, μίσος, δίψα για εκδίκηση, ευαισθησίες, ποίηση και λύτρωση. Μεταξύ ηδονής και οδύνης, φθοράς και αφθαρσίας, οι ήρωες υπερβαίνουν τα όρια και παρασύρονται μέσα στην εξάρτηση του παράφορου έρωτα.
 Η πρωταγωνίστρια, λίγο πριν από μια σημαντική διάλεξη, ανατρέχει στο αρχείο της μνήμης όπου όλα τα γεγονότα είναι βαθιά χαραγμένα, αποτυπωμένα και τραγικά, με πολλά αποσιωπητικά και ερωτηματικά. Όλα είναι γραμμένα με ματωμένες λέξεις, δακρυσμένες σημειώσεις χαραγμένες με μαχαίρι στην μνήμη, πονεμένες αναμνήσεις δεμένες με χειροπέδες…
Η Βενετία Πιτσιλαδή-Σούαρτ συνθέτει ένα λογοτεχνικό ψυχογράφημα, στο οποίο καταπιάνεται με μια πολυσχιδή γυναικεία προσωπικότητα και με
συναισθηματική λεπτότητα διεισδύει βαθιά στα ψυχικά τραύματα της ηρωίδας…


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΩΚΕΑΝΟΣ

ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου