Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΠΟΨΗ ΒΙΒΛΙΟΥ για "Κύματα του Βοσπόρου"της Μαίρης Μαγουλά, εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

"Κύματα του Βοσπόρου"της Μαίρης Μαγουλά.
Ένα εξαιρετικό βιβλίο με πολύ ενδιαφέρουσα πλοκή και πολύ καλογραμμένο.Η ανάγνωσή του σε απορροφά από την πρώτη έως την τελευταία σελίδα.
Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:<<Ζωές που λες κι επηρεάζονται από τα ιδιόμορφα νερά του Βοσπόρου,άλλοτε γαλήνιες και άλλοτε ταραγμένες,χαράζουν την πορεία τους μέσα στον χρόνο,αναπλάθοντας μέσα από την αφήγηση ιδανικά την εικόνα της εποχής.>>
Οι περιγραφές υπέροχες και νομίζεις πως πραγματικά περπατάς στα μέρη αυτά και απολαμβάνεις τις μυρωδιές και την θέα του Βοσπόρου. Τα κεντρικά πρόσωπα η Ευρυδίκη και ο γιος της ο Ευάγγελος.Άνθρωποι πολύ βασανισμένοι και ταλαιπωρημένοι.Η ιστορία τους προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα.Αγώνας για επιβίωση αλλά και πείσμα από την πλευρά του Ευάγγελου ώστε να καταφέρει να σταθεί σε μια δύσκολη κοινωνία.
Πολύ σοφή κουβέντα αυτή που μονολογεί στις φίλες της η δασκάλα Ευγενία στην σελίδα 614:<<Τελικά στη ζωή σημασία φαίνεται πως δεν έχει μόνο η διαδρομή του καθενός μας αλλά και το φορτίο που κουβαλάμε...>>
Συγχαρητήρια στην Μαίρη Μαγουλά για το υπέροχο βιβλίο της που άνετα θα το χαρακτήριζα σαν πίνακας ζωγραφικής που ο καλλιτέχνης έχει χρησιμοποιήσει καλό καμβά,αλλά και τα σωστά χρώματα,στις σωστές αναλογίες.
Εύχομαι από καρδιά αυτό το πρώτο της, αλλά καταπληκτικό βιβλίο να ειναι καλοτάξιδο και να συνεχίσει να μας προσφέρει τέτοια ταξίδια.
Πάντα επιτυχίες!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου