Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

ONLINE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ με τον ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΑΝΥΦΑΝΤΑΚΗ στην ομάδα ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ στις 18/10/2016

 Γεννήθηκα στις 19/01/1978 στα Χανιά της Κρήτης. Καταγωγή από τα Σακτούρια, ένα μικρό χωριό νότια του Ρεθύμνου. Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το δεκαπεντασύλλαβο από τα 14 μου χρόνια. Οι προσδοκίες και τα όνειρα μου όμως είναι σε συνεχή επαγρύπνηση. Πάντα ψάχνω το κάτι παραπάνω, πάντα κυνηγώ αυτό το άγνωστο. Έχω πιάσει πολλές φορές τον εαυτό μου να μπαίνει σε άλλη διάσταση και να περιφέρεται σαν μωρό παιδί που η περιέργεια το κάνει να ψάχνει αυτό το... δεν ξέρω τι θα συναντήσω και μπορεί να με τρομάζει αλλά κάτι μου λέει ότι θα μ'αρέσει. Θεωρώ πως το να εγκλωβίσεις το μυαλό σου είναι σαν να αφαιρείς το δικαίωμα στον ίδιο σου τον εαυτό να να εκφραστεί όπως θέλει κι όπως νοιώθει. Απολύτως τίποτα σ'αυτή τη ζωή δεν έχει μέτρα και σταθμά! Απολύτως τίποτα σ'αυτή τη ζωή δεν είναι αδύνατον να συμβεί! Όλα είναι θέμα του μυαλού, αρκεί... να το θέλεις πραγματικά! 



Eva Natsi Ποιο το έναυσμα που είχες για να ξεκινήσεις να γράφεις;
Nektarios Anifantakis Απωθημένα μιας ζωής!!
Η μοναξιά να πιάνει κόκκινο κι εσύ κόκκινο να βλέπεις...κόκκινο να νιώθεις...και να φοβάσαι πως αιμορραγεί η ψυχή σου!!! Να θέλεις να φωνάξεις...να σε ακούει ο Θεός μα και πάλι να μη σου φτάνει!!! Να θες να μοιράσεις την ψυχή σου...αντιγραφή επικόλληση...να χτυπήσεις πόρτες να μπεις μέσα!! Κάτσε...καλώς τον...έτσι να σου πουν...άσε μας την ψυχή σου και φύγε!!! Θα τη φυλάξουμε καλά εδώ....όσο υπάρχει αυτό το σπίτι!!!

Maria Papoutsa από μικρός είχες το μικρόβιο της συγγραφής!!
Nektarios Anifantakis Κάπου από τα 14...!!!
Συνήθως το ξεκινάς απλά για να περάσει η ώρα....και μετά καταλήγει να σου γίνεται τρόπος ζωής!!! Έτσι ακριβός ισχύει και σε εμένα!!! Όμως ποτέ....η τότε η τώρα...δεν έκανα κάτι μηχανικά...απλά....χωρίς να το νιώθω!!! Ακόμα και τότε που έγραφα ελάχιστα το ζούσα στο πετσί μου!!!

Georgia VonKent Γιατί δεν αρχίζουμε με μια μαντινάδα;
Nektarios Anifantakis Αν φύγεις μια...θα φύγω δυο...
Μα αν μ'αγαπας θα γίνω..
Χώμα την ώρα που θα κλαις
Τα δάκρυα να πίνω!!!!

Litsa Labrakopoulou Πόσο καιρό σας πήρε να ολοκληρώσετε το βιβλίο?
Nektarios Anifantakis Όταν είναι έτοιμη η ψυχή να θέλει να ουρλιάξει...δεν θα πάρει πολύ χρόνο!!! Εσύ απλά κάθεσαι....πιάνεις μολύβι...χαρτί...και ξεκινά να βγάζει όλο το μέσα έξω!!! Κάπου σε 3 μήνες ήταν έτοιμο προς εκτύπωση!!!
Georgia VonKent Μόνο όταν η ψυχή ουρλιάζει γράφετε;;Όταν αγαπά ή ερωτεύεται σιωπά;
Nektarios Anifantakis Ποιος αγάπησε σιωπηλά??? Ποιος ερωτεύτηκε και δεν εκδηλώθηκε?? Ακόμα και μυστικό να διάλεξε να το κρατήσει χαραμάδες ψάχνει να βγει το άτιμο!!!


Χριστινα-Γιαννης Τζανετος Κύριε Ανυφαντακη καλή σας επιτυχία! !! Σαν Κρητικός φαντάζομαι ότι να γραψεται δεκαπεντασύλλαβο θα ήταν εύκολο για σας!!
Nektarios Anifantakis Σας ευχαριστώ πολύ!!! Όντως βοηθάει πολύ η καταγωγή και τα ακούσματα του τόπου!!! Όμως το να ξέρεις δεκαπεντασύλλαβο απλά είσαι στα μέτρα του στίχου!!! Όλα τα υπόλοιπα είναι η ουσία που πρέπει να δώσεις έμφαση και σημασία!!! Με λίγα λόγια...η ίδια σου η ψυχη!!!

Georgia VonKent Σας εμπνέει κάτι ιδιαίτερα για να γράφετε;
Nektarios Anifantakis Έμπνευση είναι η ίδια η ζωή!!! Είναι ο τρόπος που βλέπεις...που παρατηρείς...που ακούς...και φυσικά ο τρόπος που βιώνεις το κάθε τι σαν άνθρωπος!!!Όλα έχουν το σκοπό τους!!! Κι αν με ρωτάς για κάτι αγαπημένο....ίσως θεωρηθεί κάπως...αλλά...ότι έχει να κάνει με πόνο!!! Κι αυτό γιατί...ο πόνος φανερώνει αδυναμία....και η αδυναμία πρέπει να έχει πάντα ένα στήριγμα ώστε να μπορεί και πάλι να γίνει αυτό που πρέπει!!! Να μπει στο δρόμο και στη ζωή που της αξίζει!!!

Xristina Binou Πότε είναι σπουδαία μια μαντινάδα  κατά την άποψη σου;
Nektarios Anifantakis Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ορολογία ώστε να χαρακτηρίσω μια μαντινάδα σπουδαία!!! Οι ψυχές κουβαλούν τη δικιά τους προσωπικότητα...έτσι το ίδιο και κάθε στίχος η μαντινάδα!!!! Το να μπορέσεις να ταυτίσεις ένα στίχο με την ψυχή κάποιου λοιπόν θεωρείται επιτυχία!!! Αγγίζεις το μέσα του...του γεννάς εικόνες...αναμνήσεις...σκέψεις!!! Οπότε κάθε μαντινάδα έχει και τον αντίστοιχο παραλήπτη που τα βιώματά του και οι εμπειρίες του θα ταιριάξουν ανάλογα ώστε αυτό και μόνο θα την κάνει σπουδαία!!!

Ευα Κουτσουμπα Αποφασίζοντας να γράψετε βιβλίο γιατί δεν καταφύγατε στο μυθιστόρημα αλλά σε 15συλαβο πού κακά τα ψέματα το περισσότερο αναγνωστικό κοινό το απορρίπτει;
Nektarios Anifantakis Καλησπέρα Εύα!!! Καλώς όρισες στην παρέα μας!!! Ο δεκαπεντασύλλαβος παρότι είναι ευρέως γνωστός δεν έχει και τόση απήχηση όσο θα έπρεπε από τον κόσμο σε βιβλία!!! Όμως....ένα μυθιστόρημα μέσα σε 500 σελίδες αναλύει μια ολόκληρη ζωή!!! Ο δεκαπεντασύλλαβος το κάνει μέσα σε 2 σειρές!!! Ταπεινά πάντα και με σεβασμό σε κάθε είδους βιβλίο...φυσικά και όλα είναι εξίσου σημαντικά και άξια προς ανάγνωση!!! Ποτέ όμως δεν απορρίπτω τίποτα σαν άνθρωπος!!! Ίσως...στο μέλλον γράψω κι εγώ ένα μυθιστόρημα!!!
Ευα Κουτσουμπα Υπέροχη απάντηση..


Kasiani Kosmidou  "Όσα δεν μπόρεσα να πω". Τελικά είναι πιο εύκολο να γράφουμε αυτά που δεν μπορούμε να πούμε?
Nektarios Anifantakis "Όσα δεν μπόρεσα να πω" ίσως γιατί δεν βρέθηκαν οι κατάλληλες καταστάσεις...οι κατάλληλοι άνθρωποι...οι κατάλληλες συγκυρίες...τα έκανα βιβλίο!!! Αυτό θα μείνει πάντα εν ζωή....ακόμα και όταν τα χρόνια τα δικά μου περάσουν!!! Οπότε....αυτό θα ζει για πάντα!!! Άρα οι πιθανότητες πολλές να ακουστώ έστω κι έτσι!!! Που δόξα το Θεό....όντως ισχύει ακόμα και τώρα!!!
Kasiani Kosmidou  Ευχαριστώ για την απάντηση!!Πλήρως ικανοποιητική

Χριστινα-Γιαννης Τζανετος Συνήθως στα νησιά ακούγαμε από παιδιά < ομιλίες>. Ερωτόκριτο!!! Έχετε τέτοια ακούσματα και επιρροές;
Nektarios Anifantakis Πιστεύω καθένας που ζει και μεγαλώνει στον τόπο του βιώνει στο πετσί του τα ανάλογα ακούσματα!!!! Πόσο μάλλον...όταν ο Ερωτόκριτος....γεννήθηκε στην Κρήτη...άλλα έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο!!! Σίγουρα σε εμπνέει...σίγουρα σε επηρεάζει...σίγουρα σου μεταφέρει σκέψεις εικόνες κι ότι άλλο μπορεί να σε ξεσηκώσει σαν άνθρωπο!!!

Eva Natsi Ποιο μήνυμα θα ήθελες να περάσεις μέσα από το βιβλίο σου?
Nektarios Anifantakis Τι μήνυμα θέλω να περάσω με το βιβλίο...
Τι θαρρείς....ίσα να τσιτωθεί αυτή η ψυχή, η καρδιά κι η συνείδηση του ανθρώπου!!!!
Λίγο το'χεις??? Τι θαρρείς πως θέλει η άτιμη!!!
Σπίθα πετάς στην βενζίνα και γίνεται έκρηξη!!!
Έτσι ακριβώς είναι!!! Και μετά τρίβεις τα μάτια σου από το τι μπορεί να κάνει ο ίδιος σου ο εαυτός!!!

Maria Papoutsa θα μελοποιούσατε τις μαντινάδες και αν ναι ποιος θα θέλατε να της πει.
Nektarios Anifantakis Πάντα κάτι συζητιέται...πάντα κάτι υπάρχει ενδιαφέρον κι άξιο προς συνεργασία!!! Συγκεκριμένα έχω στο αρχείο μου και άλλου είδους τραγούδια όπως είναι τα λαϊκά και διάφορα ακόμα!!! Από εκεί και πέρα όλα είναι θέμα χρόνου συζήτησης και εννοείται ότι είμαι ανοικτός για όλες τις προτάσεις!!! Οπότε...υπομονή...καλή θέληση...και δόξα το Θεό πάντα το αποτέλεσμα είναι θετικό!!!Ο

Ευα Κουτσουμπα Το ντουέτο της συγγραφής έχει φορεθεί πολύ φέτος..
Αν επιλέγατε κάποιο συγγραφέα_ ποιητή εν ζωή η μη για μία συνεργασία ποιον θα επιλέγατε;;
Nektarios Anifantakis "Γράφω Γιατί Θέλω -αν μου επιτρέπετε την έκφραση- να καταστήσω δηλών το αφανές. Γιατί αισθάνομαι με αισθητήρια που δεν μπορώ να προσδιορίσω, αλλά θα έλεγα με ολάκερη την υπόστασή μου να βρίσκομαι σε ανταπόκριση με μια βαθύτερη πραγματικότητα και δεν μου είναι δυνατόν να μείνω απομονωμένος μέσα σε αυτήν, πρέπει να της δώσω έκφραση, πρέπει να επιτύχω να την υποδυθούν και να την καταστήσουν ορατή τα τοπία και οι άνθρωποι που θα πλάσω,οι πράξεις και οι στιγμές να επινοήσω,οι μυστηριακοί συνδυασμοί των λέξεων που θα εφεύρω.Στην ποιητική λειτουργία μετέχουν πολλές ανάγκες κρυμμένες μέσα μας....""""

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ....

Η αρχή και το τέλος....
Η ουσία της ψυχής!!!
Η απόλυτη ανάλυση του ψυχικού και πνευματικού κόσμου!!!

Βίκυ Τερζίδου Όταν ξεκινήσατε να εκδώσετε το βιβλίο σας τι προσδοκούσατε; Εκπληρώθηκαν οι προσδοκίες σας;
Nektarios Anifantakis Απωθημένα γραμμένα σε χαρτί...μοιράζεις την ψυχή σου κι απλόχερα ο κόσμος ευτυχώς ανταποκρίνεται!!!

Ευαγγελία Κυργιάκου υπάρχει κάποιο άτομο που θα θέλατε να διαβάσει πρώτο το βιβλίο σας?
Nektarios Anifantakis Καλησπέρα Ευαγγελία!!! Καλός όρισες!!! Πάντα....οι πρώτοι που διαβάζουν κάθε τι που γράφω είναι το στενό οικογενειακό περιβάλλον μου!!! Από εκεί και πέρα...κάθε αναγνώστης που το πιάνει στα χέρια του είναι για εμένα σαν πρώτη φορά!!!


Maria Grammenou Κύριε Ανυφαντάκη, πιστεύετε πως το ταλέντο ενός συγγραφέα θα το ανακαλύψει εύκολα ο αναγνώστης που ζητά κάτι το ξεχωριστό ή θα χρειαστεί και την βοήθεια του εκδοτικού οίκου για τα γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό????
Nektarios Anifantakis Εννοείται πως το ταλέντο ενός συγγραφέα πάντα θα ξεχωρίσει και θα αγαπηθεί όταν ο αναγνώστης είναι απαιτητικός. Από εκεί και πέρα σίγουρα αν δεν υπάρχει και η ανάλογη στήριξη από τον έκδοτη, ένας συγγραφέας όσο ταλέντο και να έχει δυστυχώς στην Ελλάδα χάνεται με το υπάρχον σύστημα διακίνησης βιβλίου.

Mirella Mihallari Νεκ... Πως ένιωσες όταν σε αποκάλεσαν "Ιππότη της  Μαντινάδας "...
Nektarios Anifantakis Σίγουρα ένας τέτοιος χαρακτηρισμός σε ταράζει λίγο γιατί στην ουσία σου αποδίδεται ένας τίτλος πού δεν ξέρεις πως να τον διαχειριστείς!!! Έχεις μάθει να λειτουργείς πάνω σε κάποιες βάσεις στη ζωή σου και συγκεκριμένα στο καλλιτεχνικό κομμάτι το οποίο αναφερόμαστε τώρα...κι ένα πρωί ξυπνάς βλέποντας μια "ταυτότητα" κολλημένη έξω από την πόρτα σου!!! Δεν ξέρεις τι και πως...!!! Το να πέσω στην παγίδα να αρχίσω να ψάχνω απαντήσεις το θεωρώ κάπως ακραίο!!! Παρόλο που δεν είμαι άνθρωπος της ταμπέλας το δέχτηκα χωρίς να σημαίνει ότι θα με ακούσεις ποτέ να με αποκαλέσω έτσι ποτέ!!! Συνεχίζω απλά να κάνω αυτό που έμαθα και ξέρω να κάνω με τον ίδιο τρόπο σκέψης...γνήσια....αληθινά...με ψυχή!!!! Θεωρώ πως το να είσαι ταπεινός στις μέρες μας είναι προσόν κι όχι σημάδι αδυναμίας!!! Το να καβαλήσεις ένα καλάμι θα ήταν ότι χειρότερο  μπορούσε να συμβεί σε οτιδήποτε κάνεις!!! Όπως και να έχει όμως ευχαριστώ τον κόσμο που ανταποκρίνεται σε όλο αυτό που κάνω!!!
Mirella Mihallari You're the best forever!  Σου εύχομαι τα καλύτερα!  Γράφεις με τόσο πάθος που δεν περιγράφεται... Είσαι μοναδικός...!
Ευχαριστούμε Νεκ!

Χριστινα-Γιαννης Τζανετος Πιστεύεται ότι το βιβλίο σας θα χει απήχηση;  η ήταν μόνο η προσωπικής ανάγκη και δεν σας ενδιαφέρει τόσο η πορεία του;
Nektarios Anifantakis Πάντα ελπίζουμε για το καλύτερο!!!Σίγουρα με ενδιαφέρει η πορεία του βιβλίου μου!!! Είναι κομμάτι δικό μου!!! Είμαι εγώ!!! Δεν γίνεται να μην το προσέξω από τη στιγμή που δημόσια το εκθέτω!!! Προσωπική ανάγκη πρώτα από όλα...παράλληλα η πορεία του λοιπόν από τη στιγμή που εκτίθεται δημόσια!!!
Χριστινα-Γιαννης Τζανετος Σας εύχομαι καλή επιτυχία γιατί μας δίνεται ένα διαφορετικό ανάγνωσμα!!!

Xristina Binou Ποιο θα έλεγες πως είναι το «στίγμα» σου; Αυτό που σε χαρακτηρίζει...
Nektarios Anifantakis "Στίγμα"...
Ωραία λέξη...έχει να κάνει με τον προσανατολισμό...ταξίδι...πυξίδα...πορεία!!! Στην ουσία όμως ρωτάς εμένα...να σου πω για μένα και δεν το συνηθίζω πολύ αλλά ένας άνθρωπος με ευαισθησίες θα σκεφτεί ανθρώπινα!!! Το αυτονόητο δηλαδή!!! Οπότε...βάζω κάτω το χάρτη της ζωής...σχεδιάζω τον προσανατολισμό μου που είναι ο άνθρωπος οι αδυναμίες κι ευαισθησίες...ξεκινάω το ταξίδι μου πορεία προς αυτόν....ε...κι αν στη διάρκεια ξεφύγω λίγο....έχω την πυξίδα που είναι η καρδιά μου...και πίστεψέ με...ποτέ δεν χάνει χιλιοστό!!!


Paraskevi Sdrali Αν κ δεν έχω διαβάσει μέχρι στιγμής τέτοιο είδος βιβλίου όπως το δικό σας θα το πράξω με την πρώτη ευκαιρία!!!! . Σας εύχομαι κάθε επιτυχία κ να ρωτήσω: Πιστεύετε ότι θα καταφέρετε η έχετε καταφέρει τελικά να πείτε η να γράψετε ... ΟΣΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ?
Nektarios Anifantakis Όχι...αργά η γρήγορα εξωτερικεύω τα πάντα!!! Βρίσκουν πάντα τρόπο τα άτιμα και βγαίνουν με οποιαδήποτε μορφή!!! Τα πάντα!!! Άλλα εύκολα...άλλα πιο δύσκολα...!!! Ακόμα κι αυτά που έχω μέσα μου φυλάξει για εμένα!!! Δεν θέλει κόπο να τα βρει κανείς!!! Αρκεί να δώσει σημασία στον τρόπο και στη λεπτομέρεια της γραφής μου!!! Πολλές φορές γράφω κάτι...και στην διαδρομή...αφήνω και δικά μου στοιχεία!!! Σκορπάω εδώ...εκεί...!!!! Ακόμα κι αν δεν δίνω στον αναγνώστη λεπτομέρειες για κάτι πιο προσωπικό δικό μου που κρατάω για εμένα εννοείται!!!Άλλωστε είμαι ένας άνθρωπος που γενικά εκφράζομαι και λέω τα πράγματα με το όνομα τους...και στην προσωπική μου ζωή...στην καθημερινότητα μου!!! Δεν λογαριάζω συνέπειες...!!!! Κι η αλήθεια μια συνέπεια είναι!!!
Paraskevi Sdrali Ομολογώ πως κ εγώ έτσι είμαι στη ζωή μου, μου αρέσει να λέω τα πράγματα με το όνομα τους, χωρίς υπεκφυγές, κ ''παρεξηγούμαι'' .πολλές φορές... αλλά όσοι μας αγαπάνε μένουν κοντά μας γιαυτό που είμαστε.... Keep walking Nektarios Anifantakis!!! Κ σας ευχαριστώ!!!

Ευα Κουτσουμπα Πότε έχετε περισσότερο ανάγκη να γράψετε;
Σε ποια ψυχολογική η συναισθηματική κατάσταση νιώθεται την ηρωίνη της γραφής να σας τρύπα την ευαισθησία της ψυχής σας ώστε να αποζητήσετε την αγαλλίαση στην γραφή;

Nektarios Anifantakis θεωρώ πώς ο στίχος είναι ένα ξέσπασμα του εαυτού σου στο να βγάλεις από μέσα σου οτιδήποτε σε κάνει να πνίγεσαι η να εγκλωβίζεσαι σε κάτι το οποίο μόνο κακό μπορεί να σου προκαλέσει!!! Με μια λέξη…ένα Ηφαίστειο…που κάνει το "μπαμ" και βγάζει έξω όλη αυτή τη λάβα που τόσο καιρό κρατούσε μέσα του!!!! Απελευθερώνεις συναισθήματα…προβλήματα…θέματα ζωής…καθημερινότητας!!! Ο καλύτερος ψυχολόγος!!!!

Eva Natsi Έχεις κάποιον άνθρωπο σαν πρότυπο σου; Και αν ναι ποιος είναι αυτός και γιατί τον θεωρείς πρότυπο;
Nektarios Anifantakis Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος ώστε να τον αναφέρω!!! Γενικά όμως...πάντα έδινα περισσότερη σημασία σε αυτούς που πήγαιναν κόντρα στο σύνολο και στο κατεστημένο...σε εκείνους που προχώρησαν χωρίς να υπολογίσουν οποιοδήποτε κόστος και στο τέλος ξεχώρισαν κι έκαναν τη διαφορά!!! Με λίγα λόγια ακολουθώ το ρητό που λέει πως "Αν δε δοκιμάσεις να πετάξεις...μια ζωή θα σέρνεσαι".

Eleni Chamilaki Θαυμάζετε κάποιο άλλο ποιητή μαντινιαδολόγο της δικής μας εποχής?
Nektarios Anifantakis Ευτυχώς....υπάρχουν πάρα πολλοί αξιόλογοι μαντιναδολόγοι στις μέρες μας!!! Αυτό δείχνει ότι η μαντινάδα κι αυτή η παράδοση καλά κρατεί!!! Εννοείται είναι πάρα πολλοί άξιοι θαυμασμοί...και γυναίκες και άνδρες!!! Επιτρέψτε μου...να μην ξεκινήσω καν να αναφέρω ονόματα γιατί σίγουρα θα αδικήσω πολλούς!!!

Xristina Binou Ξέρουμε πως στην καλλιτεχνική σου πορεία έχεις μια εικοσαετή συνεργασία με τον καταξιωμένο τραγουδιστή Γιώργο Ζερβάκη. Πες μας λίγα λόγια για αυτή σου την συνεργασία.
Nektarios Anifantakis Γιώργος Ζερβάκης...απο που να αρχίσω εδώ και που να τελειώσω!! Δύσκολο μέσα σε λίγες γραμμές να δώσω ολοκληρωμένη απάντηση!!! Όνομα σταθμός στην μέχρι τώρα καλλιτεχνική μου πορεία!!! Δημόσια του λέω ένα μεγάλο ευχαριστώ για πολλά πράγματα!!! Πρώτα απο όλα για την εμπιστοσύνη που έδειξε στους στίχους μου ώστε να γίνει αυτή η αρχή, τότε, κάπου στα μισά της δεκαετίας του 90' και παράλληλα ήταν η αφορμή ώστε να με γνωρίσει ο κόσμος εξαιτίας του και πέρα από την Κρήτη, γιατί μιλάμε αυτή την στιγμή για έναν καλλιτέχνη Πανελλαδικής εμβέλειας και όχι μόνο!!! Πλέον μετράμε μαζί πάνω από 2 δεκαετίες συνεργασίας οπότε αυτό απο μόνο του είναι ένα σημαντικό στοιχείο να υπάρχει τις περισσότερες φορές αυτή η καλλιτεχνική χημεία που εγγυάται ένα πολύ καλό αποτέλεσμα!!! Να είναι πάντα καλά σε ότι κάνει και του εύχομαι ολόψυχα μέσα από την καρδιά μου ότι καλύτερο!!! Εύχομαι να συνεχίσω να είμαι αντάξιος στο ύψος των περιστάσεων για την εμπιστοσύνη που δείχνει σε όλο αυτό που κάνω!!!


Eva Natsi Μίλησε μας για τα μουσικά ακούσματα σου. Είσαι λάτρης μόνο της παραδοσιακής κριτικής μουσικής ή έχεις κι’άλλα ακούσματα. Και επίσης, πόσο επηρέασαν αυτά την απόφαση σου να ασχοληθείς με αυτή την γραφή?
Nektarios Anifantakis Δεν υπάρχει τίποτα πάνω σε αυτό τον πλανήτη και γενικά σε ολόκληρο το σύμπαν που δεν έχει κάτι να σου πει...οτιδήποτε!!! Αρκεί να δώσεις σημασία ώστε να καταλάβεις την ουσία...και την έννοια σε όλο αυτό που θέλει να σου μεταφέρει!!! Μάθαμε δυστυχώς οι περισσότεροι να ζούμε μηχανικά...να κινούμαστε το ίδιο μηχανικά χάνοντας την ουσία!!! Έτσι και η μουσική...!!! Ακούω τα πάντα...όλα τα είδη!!! Όπως σίγουρα και το είδος της μουσικής θα είναι πάντα ανάλογα της συγκεκριμένης κατάστασης που βρίσκεσαι ψυχολογικά!!!!Το να γράψω στίχο ήταν καθαρά θέμα προσωπικό κι ένας τρόπος εκτόνωσης!!! Στο μοναδικό που μπορώ να πω οτι επηρεάστηκα είναι ότι θέλω σίγουρα να επεκταθώ στο μέλλον και σε διάφορα άλλα είδη εκτός της κρητικής μουσικής!!!! Αργά βήματα και σταθερά όμως!!!

Eleni Tsobani τι θα συμβουλεύατε κάποιον που θα ήθελε να εκδώσει το βιβλίο του;          
Nektarios Anifantakis Καλησπέρα Ελένη!!! Καλώς όρισες!!! Μεγάλη ερώτηση...εξίσου σημαντική που θα προσπαθήσω εν συντομία να απαντήσω!!! Δυστυχώς ένας νέος κ άγνωστος συγγραφέας πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο απο κάθε άλλη εποχή!!! Η συμβουλή μου....γερό στομάχι....επιμονή...υπομονή...θέληση...και πίστη σε ότι κάνει!!! Να μην το βάζει κάτω ποτέ!!! Ο επιμένων νικά!!!

Litsa Labrakopoulou Ποια η γνώμη σας για το δανεισμό βιβλίων?
Nektarios Anifantakis Κάθε συνεσταλμένος συγγραφέας....που ξέρει τι θέλει...ξέρει ποιος είναι ο σκοπός του...έχει σαν όνειρο...να μοιράσει το Εγώ του σε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται!!! Σαφώς και είναι μια κίνηση που βοηθάει σε όλο αυτό!!!

Xristina Binou Πως αντιμετωπίζεις τις αρνητικές κριτικές?
Nektarios Anifantakis Αρνητικές κριτικές...
Μέσα από το κακό γεννιέται ένα καλό...!!!
Σίγουρα υπάρχουν...σίγουρα πρέπει να υπάρχουν!!!!
Είμαι καλός ακροατής και σε θετικές κριτικές άλλα και σε αρνητικές!!!
Αρνητική κρητική σημαίνει "διαφωνώ με τα όσα κάνεις, άλλα θα σεβαστώ αυτό που κανείς"!!!
Αν ξεπεράσει τα όρια αυτής της ουσίας η λογική μιας αρνητικής κριτικής τότε δεν λέγεται αρνητική κριτική μα....κακιά!!!
Στην πρώτη περίπτωση μαθαίνω...στην δεύτερη...αδιαφορώ!!!


Kiki Laskou θα ήθελες να μας πεις μια αγαπημένη σου μαντινάδα που δεν είναι δική σου;
Nektarios Anifantakis Απάντησα αναλογικά παραπάνω όσον αφορά τους μαντιναδολόγους...άλλα...θα κάνω μια εξαίρεση εδώ και θα σου πω...
ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΒΑΘΙΑΣ ΑΥΓΗΣ...ΚΙ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑΣ
ΘΑ Σ'ΑΓΑΠΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΙΕΙ...ΤΗΝ ΤΡΙΧΑ ΜΟΥ Ο ΑΕΡΑΣ!!!!


Hliana Kontaksi Για να πετύχει κάποιος ως μαντιναδολόγος ποιά στοιχεία πιστεύεις ότι πρέπει να διαθέτει;
Nektarios Anifantakis Πως θα γράψεις αν δεν έχεις αγαπήσει....αν δεν έχεις νιώσει...αν δεν εκτιμάς...αν δεν έχεις πονέσει!!! Χωρίς εμπειρίες και βιώματα!!! Πως θα γράψεις αν δεν ξέρεις την ουσία της ζωής!!! Να βλέπεις κόσμο να γελά και να μπορείς να καταλάβεις τι σημαίνει ευτυχία!!! Να βλέπεις ανθρώπους να δακρύζουν και εσύ να γίνεσαι μούσκεμα!!! Να βλέπεις άνθρωπο να πονά και να κάνεις τον πόνο του δικό σου!!! Αν δεν νιώσεις στο πετσί σου όλα αυτά...τι θα γράψεις?? Πως θα γράψεις?? Αν δεν γίνεις ενα με τον κόσμο και την ζωή...απλά θα γράφεις μηχανικά!!!! Θα καταντήσει το μυαλό και η ψυχή σου μια βιομηχανία κι όταν θα γράφεις κάθε λέξη,θα σου έρχονται στο μυαλό χρήματα δόξα και κόκκινα χαλιά!!! Τα ψεύτικα...έχουν πάντα ημερομηνία λήξης!!! Χαλάνε...τα πετάς!!! Τα αληθινά....διαχρονικά κι άξια στο ύψος των περιστάσεων!!!


Eva Natsi Τι είναι για σένα ο πόνος και ο έρωτας και τι είναι αυτό που σε κάνει να τα εχεις σαν πρώτο θέμα στα γραφόμενα σου?
Nektarios Anifantakis Έρωτας...
Το απρόοπτο...η ανεξήγητη κι "απότομη" επιθυμία ανάμεικτων συναισθημάτων που σε χρόνο ρεκόρ σε κατακλύζει χωρίς να είσαι προετοιμασμένος για να αντιμετωπίσεις μια κατάσταση που σίγουρα δεν έχει άλλο σκοπό παρά το τελικό αποτέλεσμα την αγάπη!!! Ο απόλυτος κυρίαρχος της προσωπικότητας σου...της καθημερινότητας σου!!!! Άλλες φορές εκδηλώνεται άγρια...άλλες ήρεμα...κάποιες άλλες δυστυχώς καθόλου...κι εδώ είναι που κατηγορηματικά το κατακρίνω λέγοντας πως...είναι αμαρτία τόσα συναισθήματα να πηγαίνουν χαμένα!!!!
Πόνος...συναίσθημα που συνδυάζεται συνήθως με κάτι κακό ..υπάρχει και ο πόνος της αγάπης...εκείνος που πονάς γιατί αγαπάς...!!! Ακόμα κι αν η αγάπη είναι αμοιβαία....υπάρχουν φορές που αν δεν τον διαχειριστείς σωστά έχει ολέθρια αποτελέσματα!!!! Όπως και να έχει όμως....πάντα λένε οτι ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός!!! Οπότε....ακόμα κι αν μια πληγή κλείσει...έστω...ένα σημάδι θα σου μείνει που θα σου θυμίζει την αφορμή!!!
Σε ότι γράφω δεν μπαίνει στη ζυγαριά τίποτα!!!! Η ψυχολογία εκείνης της στιγμής σε βάζει στο δρόμο που θέλει και γράφεις ανάλογα!!! Τώρα αν είναι περισσότερες οι φορές που τα γραφόμενα μου μιλάνε για πόνο...όπως και να έχει....καθετή...έχει τον ανάλογο αναγνώστη...ή πολλές φορές ακόμα και τον ίδιο!!! Είμαι λυπημένος θα διαβάσω αυτό...είμαι χαρούμενος...θα διαβάσω το άλλο!!!


Vivi Theo Εγώ έχω διαβάσει το βιβλίο !!! και για μένα είναι Άγγιγμα Ψυχής !! Τόσο απλά!!!!!!!!! Ευχαριστώ Νεκτάριε!!
Nektarios Anifantakis Εγώ Βιβή!!!! Να είσαι καλά!!!

Xristina Binou Πως βλέπεις την κατάσταση που επικρατεί στο διαδίκτυο; Σε ενοχλεί που υπάρχουν τόσα πολλά άτομα που γράφουν; Σε ενοχλεί η αντιγραφή και η παραποίηση των στίχων , δικών σου η και άλλων ατόμων που γράφουν; Ακόμα χειρότερα έχεις δει δικά σου κομμάτια να έχουν άλλο όνομα ή χωρίς το όνομα σου και πόσο σε ενοχλεί αυτό?
Nektarios Anifantakis Τα πάντα πρέπει να έχουν όρια, μέτρα και σταθμά σε αυτή τη ζωή εκτός την αγάπη!!! Το διαδίκτυο είναι ένα μέσο επικοινωνίας με τους ανθρώπους, αλλά πρέπει να ξέρεις πως να το διαχειριστείς ώστε να είναι για εσένα ένα εργαλείο της καθημερινότητας κι όχι ένας πονοκέφαλος!!!Εννοείται δεν με ενοχλεί καθόλου να βλέπω πολλούς να γράφουν!!!! Είναι σαν να σου πω στην αντίθετη έννοια ότι εγώ μιλάω...εσύ δεν θα μιλάς!!! Τώρα, όσο για αυτούς που "πονηρά" θέλουν κάτι ξένο να το κάνουν δικό τους...αυτό και μόνο αυτόματα τους κάνει να χάνουν την προσωπικότητα τους αλλά και....ο χρόνος πάντα έχει υπομονή και δικάζει ανάλογα!!!

Eva Natsi Το βιβλίο σου « …όσα δεν μπόρεσα να πω» θα το χαρακτήριζα ως ένα πολυμορφικό βιβλίο που έχει εκτός από μαντινάδες και τις γνωστές ρίμες, που τα λέτε εσείς στην Κρήτη, και αρκετά κομμάτια πεζογραφίας με σκέψεις σοφές βγαλμένες από την ζωή, τις αξίες της ζωής, την φιλία, την κοινωνία και άλλα… Αλήθεια, έχεις σκεφτεί ποτέ να ασχοληθείς με κάποιο άλλο είδος γραφής?
Nektarios Anifantakis Δεν επαναπαύομαι ποτέ...!!!
Είμαι ένα ανήσυχο πλάσμα που πάντα ψάχνει το κάτι παραπάνω...πάντα εξερευνά το κάτι διαφορετικό!!! Άλλωστε το κάτι διαφορετικό είναι μια πρόκληση για έμενα!!! Δεν υπάρχει δεν μπορώ...υπάρχει δε θέλω!!! Στον καθένα μας!!! Όταν η ψυχή σου θέλει να βγάλει απωθημένα δεν θα σε ρωτήσει με ποιο τρόπο θα το κάνει!!! Δεν την ενδιαφέρει η γνώμη σου!!!Και τέτοιες στιγμές...είναι που σε εκπλήσσει ο ίδιος σου ο εαυτός, γιατί μόνο έτσι μαθαίνεις τις δυνατότητες σου! Από εκεί και πέρα...σωστή διαχείριση...αργά βήματα και σταθερά!!!


Hliana Kontaksi Ποια η αντίδραση σου σε στιγμές μεγάλου θυμού???Νευριάζεις ?? Ξεσπάς?? Κλείνεσαι??
Nektarios Anifantakis Παλεύει το καλό και το κακό!!!
Το δίκιο με το άδικο!!!
Η αγάπη και το μίσος!!!
Κι εγώ ανάμεσα σε δυο κόσμους να προσπαθώ να σώσω τον εαυτό μου και να του βρω μια λύση πριν γίνουν τα πράγματα χειρότερα!!!
Θυμώνεις και δεν σου βγαίνει σε καλό...λάθος κινήσεις...λάθος χειρισμός...ίσως κάνεις πράγματα που θα μετανιώσεις...το ίδιο και με το να νευριάσεις!!!να ξεσπάσεις χειρότερα!!! Εκεί κάπου κλείνεσαι....η καλύτερη λύση!!! Σκέψεις σε κατακλύζουν απανωτά αλλά εσύ εκεί....στην πλήρη μοναξιά...στην πλήρη απομόνωση...και μαζεύεις μέσα σου...όλα όσα..."δεν μπορείς να πεις"!!!!

Hliana Kontaksi Υπέροχες απαντήσεις!!!! ειλικρινά αυτό σκεφτόμουν κ εγώ!!!

Paraskevi Sdrali Σίγουρα σας έχει συμβεί να θέλετε να εκφραστείτε γράφοντας αλλά να μην μπορείτε.. να έχετε ένα ''κενό''. πως το διαχειρίζεστε κ. Nektarios Anifantakis?
Nektarios Anifantakis Πάντα αφήνω την ψυχή να πετάξει ελεύθερη...δεν πιέζω καταστάσεις!!! Άλλωστε δεν έχω δικαίωμα να επέμβω στα προσωπικά της!!! Όμως....ποτέ δεν πιέζω!!! Το αφήνω κι έρχεται μόνο του!!!

Eva Natsi Πες μας ένα σου όνειρο που αξιώθηκες να το δεις να πραγματοποιείται
Nektarios Anifantakis Γεμάτη η ζωή του ανθρώπου όνειρα!!!! Δεν έχουν τελειωμό!!! Πάντα κάτι λείπει....πάντα κάτι θα είναι αυτό που θα κυνηγήσεις...!!! Πάντα....ένα όνειρο θα υπάρχει σε εκκρεμότητα!!! Θεωρώ πως η οικογένεια είναι το πιο επιτυχημένο μου όνειρο που έχει πραγματοποιηθεί όμως...πιο συγκεκριμένα τα παιδιά μου!!! Είναι κάτι από έμενα...κομμάτι δικό μου...αίμα μου...είναι...ΕΓΏ!!!

Tina Papantoni Καλησπέρα κι από μένα. Διάβασα το βιβλίο σας και ένιωσα τόσο έντονα συναισθήματα. Μου δώσατε την αίσθηση πως βγάζατε τις αλήθειες της ψυχής σας....πως ανοίγατε το σεντούκι με όλα τα απωθημένα σας ....αυτά που ίσως σας πόνεσαν ή σας άγγιξαν πολύ σαν άνθρωπο. Είναι αλήθεια αυτό που ένιωσα...?
Nektarios Anifantakis Καλησπέρα σας!!! Καλώς ορίσατε στην παρέα μας!!!!
Βγάζεις την τράπουλα...μοιράζεις τα φύλλα!!! Ξέρεις ότι είναι 52...ξέρεις πως όλα είναι από 4!!! Συγκεκριμένα πράγματα!!! Δεν ξέρεις που θα δώσεις....δεν ξέρεις ποιος θα πάρει τους άσσους η τους Βαλέδες!!! Ξέρεις όμως...ότι δεν παίζεις με άσσο στο μανίκι!!! Παίζεις με ανοικτά χαρτιά!!! Όλα πάνω στο τραπέζι...χωρίς φόβο...χωρίς τύψεις!!! Ξέρεις...ότι είναι η ψυχή σου!!!

Tina Papantoni Καλύτερα δε θα μπορούσατε να με καλύψετε. Ευχαριστώ πολύ.

Shia Perrou Καλησπέρα και από μένα, σας πρόλαβα. Νεκτάριε ποιος σε μύησε στα 15συλλαβα;; 
Nektarios Anifantakis Καλησπέρα Σία!!! Καλώς όρισες!!!
Λόγω καταγωγής και μόνο...αυθόρμητα....από μόνο του...μπαίνει το νερό στο αυλάκι που λένε!!! Οπότε...Ακούσματα από τη μια...όρεξη από την άλλη...δεν άργησε το κακό να γίνει!!! Από εκεί και πέρα....έγινε τρόπος ζωής!!!


Hliana Kontaksi Και όταν οι σκέψεις γίνονται κουβάρι με ποιον τρόπο τις βάζεις σε σειρά??? και πως ξέρεις ότι η απόφαση που πήρες είναι η σωστή??
Nektarios Anifantakis Κουβάρι οι σκέψεις μπερδεμένα τα θέλω μου!!!! Τσακισμένα αισθήματα προσπαθώ να κολλήσω!!! Ματώνουν τα χέρια και το κόκκινο φάνηκε!!! Ξέρω είπα πλέον!!! Πόσες φορές θα ματώσω ακόμα!!! Εμπειρίες τα ονόμασα....σχολείο τα έκανα!!! Κι είπα...φτάνει!!!

Shia Perrou Θα ήθελες να μου συμπληρώσεις τις παρακάτω φράσεις;Ηρεμώ...
Αγαπώ....
Θέλω...
Εύχομαι...
Ελπίζω...
 

Nektarios Anifantakis Ηρεμώ στα θέλω μου!!!
Αγαπώ στα θέλω μου!!!
Θέλω...τα θέλω μου!!!
Εύχομαι...τα θέλω μου!!!
Ελπίζω...τα θέλω μου!!!!


Μαρία Κόντου  Πια έκφραση χρησιμοποιεί συχνά και τον εκφράζει; 
Nektarios Anifantakis Τα πάντα για τα πάντα!!
Λειτουργώ με το ανθρώπινο κομμάτι....κι ότι έχει να κάνει με τη ζωή...άρα λογικό να συμπεριλαμβάνονται όλα σε μια έκφραση γραφής!!!
Συνήθως όμως...λίγο περισσότερο με τον πόνο!!! Δυστυχώς ή ευτυχώς....περισσότεροι εκείνοι!!! Όλα στη Ζωή!!!!
 


Βίκυ Τερζίδου Με τι σας αρέσει να γεμίζετε τον ελεύθερο χρόνο σας εκτός από τη συγγραφή; 
Nektarios Anifantakis Δυστυχώς λόγω υποχρεώσεων και καθημερινότητας ο ελεύθερος χρόνος είναι ελάχιστος!!! Οπότε τον αφιερώνω στην οικογένεια και σε αγαπημένα πολύ κοντινά μου πρόσωπα!!

Shia Perrou Πιστεύεις πως από την αγάπη μπορείς να μάθεις, χωρίς όμως να πληγωθείς;
Nektarios Anifantakis Πιστεύεις ότι αν κάνεις βουτιά στη θάλασσα θα βγεις στεγνή???
Shia Perrou Όχι φυσικά, ποτέ δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο.
Nektarios Anifantakis Άρα....απάντησες στο ερώτημα σου Σία μου!!!
Shia Perrou Μέσα από τη δική σου βοήθεια-απάντηση-ερώτημα Νεκτάριε!

Hliana Kontaksi Πλέον επικρατεί πως κερδίζει αυτός που είναι πονηρός... που τον διακατέχει η κακία...και πως οι άνθρωποι που η καρδιά τους κ η ψυχή τους είναι καθαρή πάντα πονάνε... θα άλλαζες για να κερδίσεις ?
Nektarios Anifantakis Ποιος πάλεψε με τον χρόνο κριτή και κέρδισε τη μάχη??? Προσωρινή η δόξα και η πονηριά του μυαλού!!! Μονόδρομος αυτή η ζωή και τερματισμός έχει καθαρά την ταμπέλα στη είσοδο!!! ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕΣ γράφει!!!! Ποτέ μην αλλάζεις το ΕΓΩ σου για κάτι προσωρινό και ψεύτικο!!!!

Shia Perrou Θα εκδοθεί καινούργιο βιβλίο και αν ναι γνωρίζεις πότε περίπου;
Nektarios Anifantakis Πάντα κάτι είναι στις σκέψεις μου...πάντα κάτι κάνει αυτό το ανήσυχο μυαλό να μην επαναπαύεται....όμως...ακριβή χρόνο ακόμα δεν έχω σκεφτεί!!!
Shia Perrou Θα περιμένω πως και πως το καινούργιο βιβλίο σου!

Eva Natsi Πες μας κ ένα απωθημένο σου...   
Hliana Kontaksi Αυτό με το απωθημένο κ εγώ το σκεφτόμουν!!!
Nektarios Anifantakis Ένα απωθημένο???? Ένα??? Οκ.....!!! Ένα απωθημένο μου είναι...να έχω απωθημένα!!!! Αυτό και μόνο με κάνει να ζω...να υπάρχω...να σκέφτομαι...να δημιουργώ...και...να κυνηγώ τα απωθημένα μου!!!
Hliana Kontaksi Πρώτη φορά βλέπω τα απωθημένα με θετική ματιά!

Eva Natsi Περιέγραψε μου την τωρινή σου κατάσταση μέσα απο μία μαντινάδα...
Nektarios Anifantakis Μη με ρωτάς για να σου πω
Για τη ζωή μου εμενα...
Λύπες..χαρές...και όνειρα...μα και απωθημένα!!!


Eva Natsi Ανακάλυψα πως πέρα από το βιβλίο σου αυτό, υπάρχει άλλο ένα στο ιστορικό σου. Ποιο είναι το θέμα του βιβλίου αυτού και γιατί ένιωσες την ανάγκη να το γράψεις?               
Shia Perrou Αυτό δεν το γνώριζα!! Το 2006 το έγραψες αυτό Νεκτάριε;
Υπάρχει ακόμη σε κυκλοφορία;

Nektarios Anifantakis Καταρχήν να σου πω κάτι που ελάχιστοι γνωρίζουν και καλως ρωτησες!Το «Όσα δεν μπόρεσα να πω» είναι το δεύτερο βίβλο!!! Υπάρχει ένα ακόμα που το έγραψα κάπου το 2005!!! Έχει τίτλο «Της ορφάνιας τα λόγια»!!! Είναι ένα πολύ μικρό ποίημα σαν ιστορία που αναφέρεται σε κάποιον που έχασε τους γονείς του και ζει με τη σκέψη σε αυτούς μέχρι το τέλος της ζωής του!!! Ο λόγος που το έγραψα...αυτονόητος...όμως....για να καλύψω κάθε απορία εμένα οι γονείς μου ζουν!!!
Είναι κάτι που με ρωτάνε πολλοί αφού το διαβάσουν αυτό!!!
Σαν μοναχοπαίδι όμως...έτσι το φαντάστηκα...έτσι το έγραψα!!!
Ένα βιβλίο με πολύ πόνο, άλλωστε....πόσο λιγότερο πόνο μπορεί να σου προκαλέσει μια τέτοια απώλεια!!! Για κάποιους λόγους δεν μπήκε ποτέ στα ράφια των βιβλιοπωλείων οπότε…για τον κόσμο επίσημα πρώτο θεωρείται το…»όσα δεν μπόρεσα να πω»!!! Φυσικά και είναι διαθέσιμο από τον εκδοτικό οίκο όμως και γίνεται κανονικά η διανομή σε κάθε αναγνώστη που ενδιαφέρεται!!!


Shia Perrou ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΑΝΥΦΑΝΤΑΚΗΣ-ΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΑΣ ΤΑ ΛΟΓΙΑ

Αυτό το βιβλίο είναι ένα ελάχιστο αφιέρωμα σε αυτούς που έχασαν ότι πιο πολύτιμο τους πρόσφερε η ζωή ..
Τα λόγια πολλές φορές είναι περιττά.
Οι σελίδες θα είναι λίγες όσα βιβλία και να γραφτούν, ο χρόνος θα είναι ελάχιστος όσες ώρες και να μιλάει κανείς και οι αναμνήσεις άπειρες, ατέλειωτες και αξέχαστες όταν γίνεται λόγος για έναν Πατέρα και μια Μάνα .
Κι ένα παραπάνω όταν έχουν φύγει από την ζωή κι όμως υπήρξαν ,υπάρχουν και θα υπάρχουν ακόμα μέσα στην ψυχή μας ,μπροστά μας στην καθημερινή μας ζωή όπου σταθούμε κι όπου κοιτάξουμε.
Κι ένα παραπάνω όταν πρόκειται για τον δικό μας Πατέρα και για την δική μας Μάννα ,για την Μάννα που μας γέννησε ,που μας μεγάλωσε από το ίδιο της το γάλα ,που μας ζέστανε στην αγκαλιά της τις κρύες νύχτες του Χειμώνα και έμπαινε μπροστά στο δρόμο μας και έβγαζε ακόμα και τα χαλίκια να μην πατήσουμε κανένα και παραπατήσουμε. Που έκλαψε για εμάς ακόμα κι όταν μας έβλεπε να χαμογελάμε και προσευχόταν στο θεό δίνοντας όλη τη δύναμη της ψυχής της για μας.

Αίμα από το αίμα μου ,κομμάτι απ το κορμί μου
Ότι χαρές στερήθηκα , να βρεις εσύ παιδί μου

Μάνα είναι λέξη ιερή , μα αν λείπει κι ο Πατέρας
Ένα σκοτίδι είναι η ζωή ,χωρίς το φως της μέρας


Chrisa Kalliosi Είναι ένα βιβλίο με το που το τελειώνεις, δεν σημαίνει ότι το βάζεις στην άκρη κ τελείωσε.Όχι γιατί είναι ένα βιβλίο, τουλάχιστον για μένα, που σου δίνει διαφορετικά συναισθήματα διαβάζοντας το και έτσι ξαναδιαβάζετε ξανά κ ξανά

Eva Natsi Η τελευταία λέξη δικιά σου.             
Nektarios Anifantakis Το να έρχεσαι αντιμέτωπος με ένα σύνολο ανθρώπων που σέβονται εκτιμούν και διακρίνουν αυτό που κάνεις θεωρώ πως είναι η πιο όμορφη "μάχη" που μπορεί να έδωσα ποτέ!!!Πρώτα από όλα ένα μεγάλο ευχαριστώ στους διαχειριστές της ομάδας...Εύα και Χριστίνα!!! Σε αυτήν τη σπουδαία και πάνω από όλα επιτυχημένη ομάδα, που αφιερώσατε χρόνο από το χρόνο σας ώστε να ασχοληθείτε μαζί μου!!!
Ένα εξίσου μεγάλο ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιερώσατε όλα εσείς τα μέλη ενεργά η μη σε αυτή τη συνέντευξη και γίναμε όλοι μια όμορφη παρέα απόψε!! Ευχαριστώ όλους εκείνους που μπορούν να διακρίνουν μέσα από τα γραφόμενά μου την ουσία της ψυχής μου!!!! Θέλω να κλείσω τη συζήτηση αυτή…με μια μαντινάδα…που την έγραψα κάπου…15 χρόνων περίπου…τότε που ακόμα σαν μικρό παιδί δεν ήξερα πολλά…όμως…ήξερα τα βασικά… ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΟΥ ΣΤΙΓΜΗ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΗ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΙΚΡΗ…ΚΑΝΕ ΤΗ…ΕΣΥ ΜΕΓΑΛΗ!!!
Να είστε όλοι καλά!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου