Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Υπο έκδοση : Παγωμένη νύχτα ~ Arnaldur Indridason

Παγωμένη νύχτα 


Συγγραφέας : Arnaldur Indridason
Εκδόσεις : Metaixmio
Ημερ. έκδοσης : 26/10/2015



Λίγα λόγια για το βιβλίο :

Ο επιθεωρητής Έλτεντουρ επιστρέφει. Ο Ελίας ένα δεκάχρονο αγόρι ταϊλανδέζικης καταγωγής βρίσκεται νεκρό έξω από την πολυκατοικία του. Οι μαχαιριές στο σώμα του δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για άλλες ερμηνείες - πρόκειται για θύμα δολοφονίας. Το παιδί ήταν καλός μαθητής, ένα ντροπαλό αλλά ζωηρό αγοράκι. Πώς θα μπορούσε να έχει εμπλακεί σε κάποια εγκληματική ενέργεια. Ο αδελφός του μικρού από την άλλη προκαλεί υποψίες. Δεν γεννήθηκε στην Ισλανδία και δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στην τοπική κουλτούρα, ενώ αντιμετωπίζει προβλήματα στο σχολείο και κάνει κακές παρέες. Όσο όμως και να θέλουν να ανακρίνουν τον Νιράν, το αγόρι έχει εξαφανιστεί. Όταν επιτέλους εμφανίζεται, δεν μπορούν να του πάρουν λέξη. Είτε ο φόβος είτε η ενοχή κρατούν το στόμα του κλειστό. 
Ο επιθεωρητής Έτλεντουρ θα έρθει αντιμέτωπος με τη σκοτεινή πλευρά της κατά τα άλλα ανοιχτής και πολυπολιτισμικής ισλανδικής κοινωνίας καθώς και με μια τραγωδία που στοιχειώνει το παρελθόν του.

Πρόζα διαυγής και ρωμαλέα… Αιχμηρή γραφή.
Independent

Ένα έξοχο δείγμα αστυνομικού μυθιστορήματος… Ο Indridason ενδιαφέρεται τόσο για τη σκιαγράφηση χαρακτήρων και σχέσεων όσο και για το μυστήριο καθαυτό.
Sunday Telegraph

Η ανθρωπιά και η αποκαλυπτική του δύναμη είναι πραγματικά αξιοσημείωτες.
Sunday Times








http://www.metaixmio.gr/products/3101--.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου