Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Αποψη για το βιβλιο : " Έρχονται με την ομίχλη " της Αγνής Σιούλας

 " Έρχονται με την ομίχλη "

Συγγραφέας : Αγνή Σιούλα
Εκδόσεις : ΠατάκηςΛίγα λόγια για το βιβλίο :

Μέσα στο όνειρο ο Κωνσταντίνος καλεί την αδελφή του. Το κάλεσμά του θυμίζει τραγούδι. Αλλά είναι προειδοποίηση... Τα δυο αδέρφια είναι μέρος ενός σχεδίου που τους υπερβαίνει.

Από μικρή η Αρετή βασανιζόταν από τρομακτικά οράματα. Στα δώδεκά της, έχοντας χάσει πατέρα και αδερφό, καταφεύγει με τη μητέρα της στο σπίτι της γιαγιάς σ' ένα μικρό χωριό της παραμεθορίου. Στα δεκάξι της φαίνεται να έχει ορθοποδίσει, και τότε αρχίζουν τα καλέσματα του αδερφού, που την προειδοποιεί γι' αυτό που έρχεται...

Αρχικά αντιμετωπίζει το όνειρο ως αποκύημα της φαντασίας της. Όταν όμως ερωτεύεται τον Βλαδίμηρο, η ευτυχία της μοιάζει θνησιγενής· γιατί οι εφιάλτες που την κατέτρυχαν μικρή εισβάλλουν ταυτόχρονα με τον έρωτα στη ζωή της.

Έπειτα ο αγαπημένος της εξαφανίζεται κι αυτή αποφασίζει πως πρέπει να αγνοήσει τον πόνο της απόρριψης και να αντιμετωπίσει με όλες της τις δυνάμεις αυτούς που παραμονεύουν στο σκοτάδι κι έρχονται με την ομίχλη...


Η άποψή μας για το βιβλίο :

Η πένα της Αγνής Σιούλα έχει το αξεπέραστο ταλέντο να σε κερδίζει απο την πρώτη σελίδα! Η προσιτή και άμεση γραφή της σε μαγεύουν και σε κάνουν να ζείς μέσα στο βιβλίο τις καταστάσεις με δυνατό και έντονο τρόπο! Όλοι οι χαρακτήρες του βιβλίου αποπνέουν έναν δυναμισμό και μένουν βαθιά χαραγμένοι στο μυαλό του αναγνώστη! Η φαντασία, η αγάπη και η περιπέτεια δένουν αρμονικά! Παρακολουθούμε την ζωή της Αρετής και τις τραγικές καταστάσεις που έχει ζήσει! Τους εφιάλτες που έρχονται και δεν μπορούν να φύγουν! Μέχρι την στιγμή που ο νεκρός αδερφός της θα έρθει να την απελευθερώσει με μια απίστευτη αλήθεια! Θα έρθει να την λυτρώσει απο την ομίχλη της ψυχής της! Αυτό επίσης που ξεχωρίζει είναι το πολύ καλό δέσιμο της ιστορίας με την Ελληνική μυθολογία και την Ελληνική παράδοση! Το εξαιρετικό αυτό βιβλίο που αν και συγκαταλέγεται στα βιβλία της Εφηβικής λογοτεχνίας, μπορεί να διαβαστεί απο όλους και το προτείνω ανεπιφύλακτα! Είναι απο τα βιβλία που σιγουρα θα ξαναδιαβάσω!


http://www.patakis.gr/viewshopproduct.aspx?id=641106

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου