Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΠΟΨΗ ΒΙΒΛΙΟΥ για "Δύο μαύρα πουκάμισα" Μενιος Σακελλαρόπουλος εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ

Δύο μαύρα πουκάμισα Μενιος Σακελλαρόπουλος

Μία μικρή ιεροτελεστία, είχε πραγματοποιηθεί εκεί πάνω στον Ψηλορείτη, ο οποίος είχε γίνει βουβός μάρτυρας μίας ιερής τελετουργίας δύο αδελφικών φίλων που με φόντο το καθάριο βλέμμα και το περήφανο πέταγμα των σταυραετών, ένωσαν το αίμα τους για να γίνουν “σταυραδέλφια” μέχρι να τους χωρίσει ο θάνατος. Ο Μανούσος και ο Σήφης, δύο επιστήθιοι φίλοι μεγάλωσαν σαν αληθινά αδέλφια, μέχρι να δηλητηριάσει την σχέση τους, το πάθος για μια θελκτική γυναίκα, την Μαρκέλλα.
Λυράρηδες, κρητικά γλέντια, παλληκαριά και ατόφια αυθεντικότητα, μαντινάδες και μητάτα συνθέτουν ένα υπέροχο σκηνικό, ξεδιπλώνοντας την τόσο όμορφη και ρομαντική ιστορία δύο νέων, που “αλοίμονο” έμελλε να κηλιδωθεί από την άδικη ζήλια και τον υπέρμετρο εγωισμό που είχε θρονιάσει,σαν άλλο κακό σπυρί στο μυαλό του Μανούσου και πυρπολούσε μέρα-νύχτα την ηθική και πνευματική ύπαρξή του. Έρωτας χωρίς τίμημα δεν υπάρχει. Και στην περίπτωση του ήρωά μας, μετατρέπεται σε αλόγιστο πάθος που κατακαίει την ψυχή του, όπως και η ρακή που ρέει καυτό υγρό στα σωθηκά του. Οι συνέπειες σοκαριστικές για τα πρόσωπα που εμπλέκονται. Η μεταξύ τους αντιπαλότητα, μετατρέπεται σε ασίγαστο μίσος που διαιωνίζεται στο πέρασμα των χρόνων και ξεσπά, πέρνοντας μαζί της αθώους και ένοχους.
Ξεκινώντας να διαβάζω αυτό το υπέροχο βιβλίο, θεώρησα ότι βρίσκομαι για άλλη μια φορά, μπροστά σε μια αθώα, ρομαντική ερωτική ιστοριούλα. Τίποτα δεν μαρτυρούσε, αυτό που επρόκειται ν΄ακολουθήσει. Το έντονο πάθος του Μανούσου για την Μαρκέλλα, εξελίσσεται σε αλόγιστο μίσος. Ο συγγραφέας μας, ενώ περίτεχνα αποκρύπτει το κακό που έρχεται, μέσα από τις ανατροπές, πλέκει τον χαρακτήρα ενός βαθιά περήφανου Κρητικού που ηθελημένα διαπράττει αυτό που πρέπει, γιατί μόνο έτσι θα έφερνε την ηρεμία στην παράνοια του μυαλού του. Οι εξελίξεις καταιγιστικές...απειλούν να κλείσουν σπίτια αθώων ψυχών, θεατών αυτής της παραφροσύνης....


ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου