Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Άποψη για το βιβλίο: " Δωμάτιο 104 " του Δημήτρη Αλεξόπουλου

" Δωμάτιο 104 "



Συγγραφέας : Δημήτρης Αλεξόπουλος
Εκδόσεις : Ανώνυμο


Λίγα λόγια για το βιβλίο :


 Ο γοητευτικός Πάρης και η ρομαντική Μαρίνα, γνωρίστηκαν ένα ζεστό καλοκαίρι κάπου ανάμεσα στα γραφικά σοκάκια της Σαντορίνης και από εκεί, η ζωή τούς οδήγησε στο σταχτόχρωμο Παρίσι.
Ζούσαν τον απόλυτο έρωτα! Μια αξιοζήλευτη σχέση, με έντονο πάθος, αγάπη και ευτυχία…
Η μοίρα, ωστόσο, καιροφυλακτούσε... ώσπου τους αποκάλυψε ένα τρομαχτικό μυστικό που τους έστρεψε ενάντια ακόμα και στην ίδια την ύπαρξή τους! Στην προσπάθειά τους να ξεχάσουν ό,τι τους στιγμάτισε και να κόψουν τον ομφάλιο λώρο που ενώνει το σήμερα με το χθες, ξεδιπλώνεται μια ιστορία ξέχειλη από μυστήριο, έγκλημα, πάθος, τραγική ειρωνεία και ανισορροπίες. Ποια είναι επιτέλους η αλήθεια; Ποιο το τίμημα για τη σωτηρία της ψυχής τους; Πώς θα αντιμετωπίσουν το παρόν και το μέλλον; Αλλά κυρίως, ποιο είναι αυτό το μυστικό που επέστρεψε από την κόλαση για να τους πάρει μαζί του;
Το μυαλό παύει πλέον να λειτουργεί και ο αυθορμητισμός αναλαμβάνει τα ινία, με όποιο τίμημα κι αν είναι αυτό… κοιτάζοντας τη θέα, εικονική;… πραγματική;…μέσα από το δωμάτιο 104…

«Το πεπρωμένο για να το νικήσεις, θα πρέπει να το αποδεχτείς...»






Η άποψη της  Ζανέτα Κουτσάκη  για το βιβλίο :


Δεν έχουν περάσει ούτε δέκα λεπτά από την ολοκλήρωση της ανάγνωσης του βιβλίου κι όμως νιώθω την ανάγκη να γράψω μια κριτική γι αυτό το μυθιστόρημα.
Γνωρίζοντας τον κ. Αλεξόπουλο πρόσφατα και συζητώντας μαζί του, φαντάστηκα πως αυτό που θα διάβαζα θα ήταν αρκετά ενδιαφέρον. Ο χαρακτηρισμός «αρκετά ενδιαφέρον» όμως δεν με καλύπτει, ούτε ως αναγνώστρια, ούτε ως συγγραφέα
Ο Πάρης… Το αρσενικό που κάθε γυναίκα περιμένει να συναντήσει κάποια στιγμή στην ζωή της. Η Μαρίνα… Η γυναίκα που κάθε άντρας θέλει στην ζωή του, στην καθημερινότητά του, στο κρεβάτι του. Έρωτας κεραυνοβόλος, απόλυτο δέσιμο! Διαβάζοντας την ιστορία τους, παρόλα τα εμπόδια που πρέπει να καταφέρουν να σκορπίσουν, ο κάθε αναγνώστης εύχεται να μπορούσε να ζήσει κάτι παρόμοιο. Αυτά σε πρώτη φάση… γιατί στην πορεία νιώθεις ευλογημένος που δεν έχεις την ίδια μοίρα με αυτή που βαραίνει τους ήρωες! Και όσο ζηλευτοί παρουσιάζονται αρχικά, τόσο καταραμένοι αποδεικνύονται. Όλα αυτά όμως, μέσα από ανατροπές, που όσα βιβλία και αν έχει κάποιος διαβάσει, δεν μπορεί να φανταστεί!
Πραγματικά, το βιβλίο δεν το άφησα από τα χέρια μου, ήθελα να φτάσει στο τέλος, να ανακαλύψω επιτέλους τι είχε συμβεί στην πραγματικότητα. Όταν όμως έφτασα στην τελευταία σελίδα, πάρα τον εντυπωσιασμό μου για τις εξελίξεις, λυπήθηκα που είχε πια τελειώσει!
Ο συγγραφέας κάνει αισθητή την παρουσία του, εκφέροντας άποψη πάνω σε διάφορα ζητήματα. Αυτό ομολογουμένως με έκανε να νιώσω πως αντί να διαβάζω το κείμενο, άκουγα την αφήγηση του ίδιου!
Μακάρι να μπορούσα να σας πω πολλά παραπάνω, άλλα τρομάζω μην τυχόν φανερώσω κάτι που θα χαλάσει την αγωνία σας! Γιατί πραγματικά είναι ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί. Άλλα προσέξτε! Φροντίστε την μέρα που θα το ξεκινήσετε να μην έχετε προγραμματισμένα ραντεβού, γιατί ή θα χρειαστεί να τα ακυρώσετε ή θα περιμένουν άδικα την παρουσία σας! Συγχαρητήρια λοιπόν στον Δ. Αλεξόπουλο, άλλα και στις εκδόσεις «Ανώνυμο» για το πολύ καλό αποτέλεσμα.
Πάντα επιτυχίες εύχομαι!
Με θαυμασμό,
Ζανέτα Κουτσάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου