Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

'Αποψη για το βιβλίο : " Η Πελαγία και ο μαύρος μοναχός " Μπ. Ακούνιν

 " Η Πελαγία και ο μαύρος μοναχός "  




Συγγραφέας: Μπ. Ακούνιν
Εκδόσεις: Λιβάνης




Λίγα λόγια για το βιβλίο :


Σε ένα στοιχειωμένο μοναστήρι μια γυναίκα καλείται να λύσει ένα αίνιγμα τόσο μυστηριώδες και θανάσιμο, που έχει απλώσει ένα αδιαπέραστο σκοτεινό πέπλο φόβου σε όλο τον τόπο...
Στη Ρωσία των Ρομανόφ, διάσπαρτο σε μια απέραντη λίμνη του Βορρά, απλώνεται ένα αρχιπέλαγος μικρών νησιών, ένα μέρος παραδεισένιο, όπου συρρέουν προσκυνητές αναζητώντας τη γαλήνη. Όμως μια μέρα την ηρεμία αυτού του μαγευτικού τοπίου σκιάζει η επίσκεψη ενός μαύρου φαντάσματος, που θα σκορπίσει τον τρόμο. Όσοι επιδίωξαν να βρουν το μυστικό που κρύβεται πίσω από την τρομερή παρουσία θα εγκαταλείψουν ηττημένοι την προσπάθεια. Μόνη η Πελαγία θα καταφέρει αυτό που κανείς άλλος δεν μπόρεσε. Ένα καθηλωτικό μυθιστόρημα που ξετυλίγεται με φόντο ένα ειδυλλιακό τοπίο. Με πλοκή που μαγνητίζει αλλά και χιούμορ, ο συγγραφέας κατορθώνει να κερδίσει τους αναγνώστες, κινούμενος στα όρια φαντασίας και πραγματικότητας, συναρπαστικού μυστηρίου αλλά και αιχμηρής σάτιρας.
Η Πελαγία, μια νεαρή μοναχή, αναλαμβάνει να λύσει το μυστήριο που έχει αναστατώσει ένα φημισμένο μοναστήρι της Ρωσίας. Ένα φάντασμα δολοφόνος, που εμφανίστηκε ξαφνικά, σκορπίζει τον τρόμο σε μοναχούς και προσκυνητές. Με μόνο όπλο το κοφτερό μυαλό της, η Πελαγία θα επιχειρήσει να λογαριαστεί με τον απρόσκλητο επισκέπτη. Στην προσπάθειά της αυτή, θα έρθει αντιμέτωπη με προκαταλήψεις, δεισιδαιμονίες και δοξασίες που καταργούν τη λογική.





Η άποψη της Despina Ntreki :


Είναι μια σκοτεινή θα έλεγα ατμοσφαιρική ιστορία που ενώ δεν έχει κάτι το εξαιρετικό, σε καθηλώνει. Έχει αγωνία, σασπένς και ένα έξυπνο και χιουμοριστικό στυλ γραφής που ο συγγραφέας απογειώνει την ιστορία του. Το προτείνω σε αυτούς που τους αρέσουν οι αστυνομικοί γρίφοι.
"Σε ένα στοιχειωμένο μοναστήρι μια γυναίκα καλείται να λύσει ένα αίνιγμα τόσο μυστηριώδες και θανάσιμο, που έχει απλώσει ένα αδιαπέραστο σκοτεινό πέπλο φόβου σε όλο τον τόπο-Στη Ρωσία των Ρομανόφ, διάσπαρτο σε μια απέραντη λίμνη του Βορρά, απλώνεται ένα αρχιπέλαγος μικρών νησιών, ένα μέρος παραδεισένιο, όπου συρρέουν προσκυνητές αναζητώντας τη γαλήνη. Όμως μια μέρα την ηρεμία αυτού του μαγευτικού τοπίου σκιάζει η επίσκεψη ενός μαύρου φαντάσματος, που θα σκορπίσει τον τρόμο. Όσοι επιδίωξαν να βρουν το μυστικό που κρύβεται πίσω από την τρομερή παρουσία θα εγκαταλείψουν ηττημένοι την προσπάθεια. Η Πελαγία, μια νεαρή μοναχή, αναλαμβάνει να λύσει το μυστήριο που έχει αναστατώσει ένα φημισμένο μοναστήρι της Ρωσίας.Ένα φάντασμα δολοφόνος, που εμφανίστηκε ξαφνικά, σκορπίζει τον τρόμο σε μοναχούς και προσκυνητές. Με μόνο όπλο το κοφτερό μυαλό της, η Πελαγία θα επιχειρήσει να λογαριαστεί με τον απρόσκλητο επισκέπτη. Στην προσπάθειά της αυτή, θα έρθει αντιμέτωπη με προκαταλήψεις, δεισιδαιμονίες και δοξασίες που καταργούν τη λογική."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου