Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Τι ενώνει τα Τρίσβαθα Κορινθίας με τη ρώσικη μαφία;

Τι ενώνει τα Τρίσβαθα Κορινθίας με τη ρώσικη μαφία και το διάσημο πίνακα του Van Gogh “Τα ηλιοτρόπια” με τη Μαργαρίτα, τη μικρότερη κόρη μιας τυπικής επαρχιακής οικογένειας με όλα τα πάθη, τα μίση και τις ίντριγκες που κάθε οικογένεια ξέρει να κρύβει στην ιστορία της...
Το πρώτο μυθιστόρημα της Μιχαέλας Αντωνίου “Η Μαργαρίτα και τα Ηλιοτρόπια” παρουσιάστηκε πριν από λίγες μέρες στο Polis Art Cafe και η πλοκή του εξήπτε τη φαντασία όσων παραβρέθηκαν.

Δείτε παρακάτω το τηλεοπτικό απόσπασμα από την εκδήλωση (https://youtu.be/t_A0F-Tz9qM)





Σε αυτό βοήθησε καταλυτικά η έντονη θεατρικότητα με την οποία διάβασαν αποσπάσματα από το βιβλίο ο Γιάννης Ζουγανέλης αλλά και ο πατέρας της συγγραφέως Αντώνη Αντωνίου.

Για την κινηματογραφική δομή του βιβλίου μίλησε η θεατρολόγος Μαριλένα Παναγιωτοπούλου, ενώ τη Μαργαρίτα ως σύγχρονη ηρωίδα και το ιδιαίτερα έντονο love story που βιώνει ανέλυσε η Διευθύντρια του γυναικείου περιοδικού ΕΓΩ, Μαρία Κολλιάτσα.

Επιπλέον η Χριστίνα Μανιά από τις εκδόσεις Mamaya εξήγησε τους λόγους που την έκαναν να προτείνει την έκδοση του συγκεκριμένου βιβλίου.

Στο πλευρό της Μιχαέλας βρέθηκε και η φίλη της ηθοποιός Μαρία Λεκάκη αλλά και ο Λευτέρης Πανταζής που με τον Αντώνη Αντωνίου και το Γιάννη Ζουγανέλη συζήτησαν όλο περηφάνια για τα επιτυχημένα κορίτσια τους!

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις MAMAYA και μπορείτε να το αγοράσετε με10 % έκπτωση και δωρεάν μεταφορικά.

Λίγα λόγια για την υπόθεση του βιβλίου

Η  Μαργαρίτα είναι ζωγράφος που μπλέκει με τη Ρώσικη μαφία όταν συμφωνεί να ετοιμάσει για εκείνους ένα πιστό αντίγραφο του πίνακα του Van Gogh ΤΑ ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΑ.
Την τελευταία στιγμή όμως αρνείται να τους τον παραδώσει και μαζί με τον πίνακα αποφασίζει να κρυφτεί στο πατρικό της σπίτι σε ένα χωριό, στα Τρίσβαθα Κορινθίας. Εκεί ο μυστηριώδης νεαρός Στέφανος που νοικιάζει το σπιτάκι του κήπου θα προσπαθήσει να τη βοηθήσει όταν αλλεπάλληλοι φόνοι θα αναστατώσουν το χωριό.

Μερικές κριτικές για το βιβλίο:
  • Δεν έκλεισα μάτι…
    Δεν θα αποφύγετε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια γιατί το ξενύχτι είναι εγγυημένο. Κανείς δεν μπορεί να διαβάσει μόνο λίγες σελίδες πριν τον ύπνο. Άριστα δομημένο μυθιστόρημα με συναρπαστική πλοκή και οικείους χαρακτήρες. Ενώ η αγωνία κορυφώνεται, το καυστικό χιούμορ της διήγησης παγιώνει ένα πονηρούλι χαμόγελο στα χείλη του αναγνώστη μέχρι και την τελευταία φράση!
    Κορίνα Αλιβιζάτου
  • Κ-Α-Τ-Α-Π-Λ-Η-Κ-Τ-Ι-Κ-Ο!!!
    Όσοι είστε λάτρεις του αστυνομικού μυθιστορήματος θα το απολαύσετε και όσοι δεν είστε, ευκαιρία να γίνετε. Όσο για τη Μιχαέλα, ελπίζω να έχει ήδη ξεκινήσει να γράφει το επόμενο!Μαρία Πλακίδη
  • Ένα πολύ ωραίο μυθιστόρημα
    Το αστυνομικό μυθιστόρημα Η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΑ της Μιχαέλας Αντωνίου, εκδόσεις mamaya, είναι καλοδουλεμένο, γραμμένο με αμεσότητα, ρεαλισμό, χωρίς υπερβολές. Η πλοκή του ενδιαφέρουσα. Εντυπωσιακός ο τρόπος αποκάλυψης των χαρακτήρων σταδιακά, κατά την ανάγνωση. Η κεντρική ηρωίδα, μια σύγχρονη γυναίκα. Μέσα από το ζωγραφικό της ταλέντο πληροφορούμαστε για στοιχεία της τεχνικής του Βαν Γκογκ. Βασικό στοιχείο του σεναρίου η αρχαιοκαπηλεία, χρόνια πληγή του τόπου μας. Δεν θέλεις να το αφήσεις από τα χέρια σου μέχρι το τέλος.Το σενάριο εξαιρετικά κατάλληλο για κινηματογραφική ταινία.
    Φωτεινή Τσεργά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου