Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Διόπτρα







Century 4: Ο δράκος της θάλασσας


Συγγραφέας : Pierdomenico Baccalario
Εκδόσεις : Διόπτρα


Απόσπασμα από το βιβλίο 


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Κάθε εκατό χρόνια η ανθρωπότητα δοκιμάζεται.
Κάθε εκατό χρόνια τέσσερις έφηβοι πρέπει να ανταποκριθούν σε μία πρόκληση.
Μόλις έχουν περάσει άλλα εκατό χρόνια και έχουν επιλεγεί τα παιδιά.
Μετά από τη Ρώμη, τη Νέα Υόρκη και το Παρίσι, η πρόκληση συνεχίζεται
στη Σαγκάη, την πόλη του Νερού.








Το Πέμπτο Ευαγγέλιο



Συγγραφέας : Ian Caldwell
Εκδόσεις: Διόπτρα


Απόσπασμα απο το βιβλίο 



Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ένα χαμένο ευαγγέλιο, ένα αμφισβητούμενο κειμήλιο και η τελευταία επιθυμία ενός Πάπα που αργοπεθαίνει, ενώνουν δύο αδέρφια –και οι δύο ιερείς στο Βατικανό–, για να λύσουν το μεγαλύτερο μυστήριο της Χριστιανοσύνης.
Το 2004, καθώς η θητεία του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄ οδεύει προς την ολοκλήρωσή της, μια μυστηριώδης έκθεση προετοιμάζεται στο Βατικανό. Μία βδομάδα πριν την έναρξή της, ο έφορος της έκθεσης βρίσκεται δολοφονημένος. Την ίδια νύχτα ένας διαρρήκτης εισβάλλει στο σπίτι του πατέρα Άλεξ Ανδρέου, ενός ελληνοκαθολικού ιερέα και συνεργάτη του εφόρου, που ζει στην πόλη του Βατικανού μαζί με τον πεντάχρονο γιο του. Όταν η παπική αστυνομία αποτυγχάνει να βρει τον ένοχο, ο πατήρ Άλεξ Ανδρέου ξεκινά τη δική του έρευνα. Για να βρει το δολοφόνο, πρέπει να ανακαλύψει το μυστικό του νεκρού εφόρου: αυτό το οποίο τα τέσσερα ευαγγέλια και το λιγότερο γνωστό πέμπτο ευαγγέλιο αποκαλύπτουν σχετικά με το πιο μυθικό κειμήλιο της Εκκλησίας. Αλλά, καθώς αρχίζει να κατανοεί την αλήθεια σχετικά με το θάνατο του φίλου του και τις συνέπειες για το μέλλον των δύο μεγαλύτερων Χριστιανικών Εκκλησιών, ο πατήρ Άλεξ θα βρεθεί αντιμέτωπος με έναν άγνωστο αντίπαλο, ο οποίος πρέπει να παίξει ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου.





Ολέθρια σχέση




Συγγραφέας : Ελένη Βαηνά
Εκδόσεις: Διόπτρα




Απόσπασμα από το βιβλίο 




Λίγα λόγια για το βιβλίο:


Ο Στέφανος Κιοσέογλου ήταν ένας από τους πιο περιζήτητους εργένηδες της Αθήνας. Αυτοδημιούργητος, πρώτης γενιάς πλοιοκτήτης, κατακτητής κι εραστής του ωραίου φύλου, είχε ζήσει μια ζωή υπέροχη, κατά πως την ήθελε, κι είχε αποκτήσει όσα είχε ονειρευτεί, και ακόμη περισσότερα.
Πενηντάρης πια, κουρασμένος από το σύρε κι έλα με γυναίκες όλων των κατηγοριών και κυβικών, ένιωσε μέσα του την επιθυμία να φτιάξει οικογένεια και να γίνει πατέρας. Και τότε έπεσε πάνω στην Όλγα.
Το πάθος του για εκείνη και η απρόσμενη εγκυμοσύνη της τους οδήγησαν στα σκαλιά της εκκλησίας. Πολύ γρήγορα, όμως, η συντροφική σχέση μεταλλάχθηκε σε ψυχολογικό θρίλερ και η οικογενειακή εστία σε πεδίο μάχης. Το διαζύγιο ήταν αναπόφευκτο και όλα θα τελείωναν απλά, αν δεν είχαν αποκτήσει στο μεταξύ μια κόρη που διεκδικούσαν και οι δύο.
Πού θα τους οδηγούσε αυτή η λυσσαλέα διαμάχη; Και το κυριότερο, τι θα γινόταν με αυτό το παιδί που βρέθηκε στο επίκεντρο μιας ανίερης αναμέτρησης; Με ποιον τρόπο θα μπορούσαν να χωρίσουν, παραμένοντας όμως γονείς; Θα πρυτάνευε η λογική, που θα έβαζε πάνω απ’ όλα το καλό του παιδιού;
Πλήθος ερωτημάτων εν μέσω αντεγκλήσεων, φιλονικιών, δικαστικών αγώνων, χτυπημάτων κάτω από τη ζώνη, μηχανορραφιών και όλων όσων αποτελούν το σκηνικό μιας πραγματικής ιστορίας, τόσο πραγματικής όσο η ίδια η ζωή.
Αλλά η ζωή δίνει πάντα τη λύση, συχνά με δραματικό τρόπο και ανατροπές, κι έτσι ο Στέφανος Κιοσέογλου βρέθηκε αντιμέτωπος με τις επιλογές του και τους ανοιχτούς λογαριασμούς του από το παρελθόν.






Πυραμίδα



Συγγραφέας : David Gibbins
Εκδόσεις : Διόπτρα





Λίγα λόγια για το βιβλίο:


ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ.
ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ...

Για χιλιάδες χρόνια, η Αίγυπτος ήταν η χώρα στην οποία άκμασε ένας πλούσιος και εξελιγμένος πολιτισμός. Έπειτα, έγινε το πεδίο ανακαλύψεων για αρχαιολόγους και εξερευνητές. Τώρα, οι δρόμοι του Καΐρου δονούνται από τη βία της πολιτικής αναταραχής που συγκλονίζει τη χώρα. Αντιμετωπίζοντας τον θανάσιμο κίνδυνο, ο Τζακ Χάουαρντ και η ομάδα του έχουν συγκεντρώσει τα κομμάτια ενός εκπληκτικού γρίφου, η επίλυση του οποίου απειλεί την ίδια τους τη ζωή.
Ο Τζακ Χάουαρντ βρίσκεται μπροστά σε ένα μυστήριο κρυμμένο μέσα στη μεγάλη πυραμίδα, έπειτα από μια ανακάλυψη στην Ερυθρά Θάλασσα και τη μαρτυρία ενός άντρα. Σύμφωνα με τη μαρτυρία, ο άντρας αυτός απέδρασε πριν από 110 χρόνια από ένα λαβύρινθο κάτω από το Κάιρο. Η ομάδα του Τζακ μπαίνει στο φονικό στόχαστρο μιας βίαιης εξτρεμιστικής οργάνωσης που είναι αποφασισμένη να καταστρέψει οποιονδήποτε της σταθεί εμπόδιο.
Καθώς οι άνθρωποι μάχονται και χάνουν τη ζωή τους διεκδικώντας τα δικαιώματά τους, ο Τζακ αγωνίζεται για μια ανακάλυψη ικανή να αλλάξει όλα όσα ξέραμε για την πιο θαυμαστή ιστορία που έχει ειπωθεί ποτέ: της εξόδου του Μωυσή από την Αίγυπτο και την αρχή ενός νέου κεφαλαίου για την ανθρωπότητα.






The Elder Scrolls: Η ιπτάμενη πόλη



Συγγραφέας: Greg Keyes
Εκδόσεις : Διόπτρα





Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Σαράντα χρόνια έπειτα από την κρίση της Λήθης, ο αυτοκράτορας του Τάμριελ απειλείται από μια μυστηριώδη ιπτάμενη πόλη, τον Ούμπριελ, η σκιά του οποίου ζωντανεύει έναν τρομακτικό στρατό απέθαντων.

Έπειτα από μια φοβερή ανακάλυψη, ο πρίγκιπας Άτρεμπους συνεχίζει τη φαινομενικά μάταιη αποστολή του για την εύρεση ενός μαγικού σπαθιού, το οποίο είναι το κλειδί για την καταστροφή των θανάσιμων εισβολέων. Στο μεταξύ, στην Αυτοκρατορική Πόλη, ο κατάσκοπος Κόλιν βρίσκει στοιχεία προδοσίας στην καρδιά της αυτοκρατορίας – εάν η καρδιά του δεν τον προδώσει πρώτη. Και η Άναϊγκ, παγιδευμένη στον Ούμπριελ, γίνεται σκλάβα του σκοτεινού άρχοντά του και της ασίγαστης δίψας του για ψυχές.

Πώς μπορούν αυτοί οι ήρωες να σώσουν το Τάμριελ, όταν δεν μπορούν να σώσουν ούτε τους ίδιους τους τους εαυτούς;

Βασισμένο στη βραβευμένη σειρά ηλεκτρονικών παιχνιδιών The Elder Scrolls, Η ιπτάμενη πόλη, είναι το πρώτο από τα δύο συναρπαστικά βιβλία που συνεχίζουν την ιστορία του παιχνιδιού The Elder Scrolls IV: Oblivion, στο οποίο απονεμήθηκε το 2006 η τιμητική διάκριση «Παιχνίδι της Χρονιάς» από το Spike TV, τα βραβεία Golden Joystick και το Associated Press.





Το παλιό ξενοδοχείο


Συγγραφέας: Τίτσα Πιπίνου
Εκδόσεις : Διόπτρα






Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Όταν, στα πλαίσια της δουλειάς της, μια γυναίκα δημοσιογράφος και συγγραφέας θα βρεθεί στη Βιέννη, ένα τυχαίο γεγονός θα την κάνει να θυμηθεί το παρελθόν και έναν άνδρα που νόμιζε ότι είχε ξεχάσει. Έτσι αποφασίζει να αφηγηθεί την ιστορία τους.
Τον είχε συναντήσει, πολλά χρόνια πριν, στο μικρό ξενοδοχείο της οικογένειάς της, όταν αυτός εμφανίστηκε μια μέρα ως πελάτης. Ήταν ένας ανέμελος άνδρας που αναζητούσε δουλειά και απολαύσεις από τόπο σε τόπο, ενώ εκείνη ένα άγουρο κορίτσι που ονειρευόταν να ξεφύγει από τα στενά όρια του νησιού της.
Χάνονται γιατί κανείς δεν προσπαθεί να κρατήσει κοντά του τον άλλον.
Όταν θα συναντηθούν μετά από πολλά χρόνια, εκείνη θα έχει οικογένεια και θα έχει κατακτήσει το όνειρό της, ενώ εκείνος, ηλικιωμένος πια, ζει σε μια υποβαθμισμένη γειτονιά της Αθήνας, μόνος μετά από μία πολυτάραχη ζωή.
Μια ιστορία που ξετυλίγεται μεταξύ Ρόδου, Αθήνας, Βιέννης και Πράγας, ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που δεν μπόρεσαν ποτέ να ξεχάσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου