Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Η άποψη μας για το "Ένοχο Χάδι" της Ρέας Καλογερογιάννη

Συγγραφέας: Ρέα Καλογερογιάννη
Εκδόσεις: Συμπαντικές Διαδρομές


Λίγα λόγια για το Βιβλίο:


"Μη φοβάσαι κυρά, κι εσύ ένα θύμα είσαι, συγχώρησε τους τρόπους μου, έχω πίκρα μέσα μου μεγάλη. Δεν σε κατηγορώ, άλλωστε τα τέρατα δημιουργούνται από άλλα 
μεγαλύτερα, και εσύ γεννήθηκες από ένα τέτοιο..."

Μια έπαυλη στα τέλη του 19ου αιώνα στο Λονδίνο και τρεις γυναίκες, από διαφορετικές 
κοινωνικές τάξεις.
Τρεις γυναίκες που ένιωσαν το ένοχο χάδι και η ζωή τους σημαδεύτηκε για πάντα.

Μια συναρπαστική ιστορία τυφλού πάθους, παράλογης βίας, δίψας για δύναμη και άνομης αγάπης, που διαδραματίζεται μέσα στο συννεφιασμένο μελαγχολικό Λονδίνο
μιας άλλης εποχής, καθώς οι ήρωες του βιβλίου αναζητούν τη λύτρωση από τον καταραμένο ιστό της αμαρτίας που τυλίγει τις ψυχές τους, προσμένοντας μέχρι το τέλος το δικό τους ένοχο χάδι μέσα στο ματωμένο μονοπάτι των ζωών τους.




Η άποψη μας για το Βιβλίο:

Μία έπαυλη στο σκοτεινό Λονδίνο κρύβει μυστικά και ενοχές καλά κρυμμένες. Σε μια διάχυτη ατμόσφαιρα μελαγχολίας και μυστηρίου  παρακολουθούμε την πορεία μιας ιστορίας εφιαλτικής σκληρής και απόκοσμης που οι εξελίξεις της αφήνουν άναυδο τον αναγνώστη. Σε μια Κοινωνία της Βικτωριανής εποχής του 19ου αιώνα που περικλείει τεράστιες  αντιθέσεις  θα συναντήσουμε τους ήρωες μας και θα μοιραστούμε όλα εκείνα τα στοιχεία που θα αλλάζουν και θα καθορίζουν την ψυχή και το μέλλον τους.
Τρείς γυναίκες ζουν στην σκιά ενός κοινού και αλληλένδετου  παρελθόντος και προσπαθούν να ξεφύγουν από αυτό με διαφορετικό τρόπο. Ένας εφιάλτης που αλλάζει κατεύθυνση και ουσία στα μάτια της κάθε μιας από αυτές.
Η Κλαιρ εγκλωβισμένη σε έναν κόσμο προσωπικής αντίληψης, βιώνει με τον δικό της παράδοξο τρόπο τα κατέλειπα μιας παιδικής ηλικίας που άφησε σημάδια στην ψυχή και στο μυαλό της.
Η Τζουλιάνα έχοντας νιώσει  σε τρυφερή ηλικία την επιβολή μιας ψυχαναγκαστικής κακοποίησης  κουβαλάει ένα ένοχο μυστικό. Όταν φεύγει από την έπαυλη,  η ζωή που θα ακολουθήσει θα είναι ο αντίχτυπος των όσων έζησε.
Η Μπέθανι θύμα μιας παράλογης αρρωστημένης  κατάστασης που είναι αδύνατον  να την αντιληφθεί, γιατί το παιδικό μυαλό της έχει μετατρέψει  το αρρωστημένο πάθος σε έρωτα, θα δεθεί με τον βιαστή της και θα τον ακολουθήσει λίγα χρόνια μετά σε μια κοινή ζωή.
Τρία κορίτσια ζουν το ίδιο ένοχο χάδι, την ίδια εφιαλτική κατάσταση.  Την κακοποίηση σε μια ηλικία τόσο τρυφερή, όσο η παιδική ηλικία. Ο τρόπος με τον οποίο η συγγραφέας μας παρουσιάζει την διαφοροποίηση των συναισθημάτων και την διαφορετικότητα της αντίληψης που έχει η κάθε κοπέλα για το ίδιο ακριβώς σκηνικό είναι αυτό ακριβώς το στοιχείο που προκαλεί την έξαρση των ανάμικτων συναισθημάτων που δημιουργεί η ανάλυση της παιδικής ψυχολογίας.
Το πρώτο μέρος της Τριλογίας αποτελεί την είσοδο σε μια συγκλονιστική ιστορία που θα σας καθηλώσει.  Σκληρό, ωμό και ρεαλιστικό. Ακολουθεί μια πορεία που θα φέρει στο φως συνταρακτικές αποκαλύψεις αλλά και μεγάλα ερωτηματικά από παράλληλες ιστορίες που θα απαντηθούν στα επόμενα δυο  βιβλία. Ποιος είναι άραγε ο δολοφόνος που σκοτώνει πόρνες στο Λονδίνο και τι κρύβεται πίσω από την πράξη του αυτή;
Οι γρήγορες εξελίξεις, το μυστήριο, οι ψυχολογικές διακυμάνσεις, οι δυνατές σκηνές. Οι ανατροπές και οι εναλλαγές συναισθημάτων τα στοιχεία που κεντρίζουν έντονα το ενδιαφέρον του αναγνώστη.  Ψάχνεις κάποιες στιγμές τον τρόπο να διαχειριστείς την ανάσα σου καθώς η ιστορία μπαίνει στα άδυτα και αδιόρατα μονοπάτια της παιδικής και στην συνέχεια ενήλικης ψυχής. Νιώθεις την φρίκη, αισθάνεσαι την ενοχή, μοιράζεσαι τον εφιάλτη.
Το βιβλίο αυτό εντάσσεται σε πολλές  κατηγορίες  και είναι δύσκολο να το πετύχουν αυτό πολλά βιβλία. Μπορεί να χαρακτηριστεί Κοινωνικό μυθιστόρημα, Ψυχογράφημα ή Ψυχολογικό Θρίλερ. Βιβλίο Φαντασίας ή και Τρόμου ακόμα. Το σίγουρο είναι  πως η πολύπλευρη διάσταση του θα σας παρασύρει σε ένα ταξίδι που θα σας αποζημιώσει απόλυτα,
Ζωές που καθορίζονται από ένα αρρωστημένο μυαλό που κρύβεται πίσω από μια επιφανή  κοινωνική και οικονομική θέση. Πίσω από καλοραμμένα κουστούμια και ψεύτικα προσωπεία. Θα βρει άραγε την τιμωρία που του αξίζει; Η απάντηση στην συνέχεια της ιδιαίτερα σκοτεινής αυτής Τριλογίας.

Ρετετάκου Γεωργία Ευα Νάτση Χριστίνα Μπίνου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου