Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Άποψη απο την Mary Sabatakou για το βιβλίο : " Η Μαργαρίτα και τα ηλιοτρόπια " της Αντωνίου Μιχαέλα από τις εκδόσεις Mamaya


" Η Μαργαρίτα και τα ηλιοτρόπια "


Συγγραφέας: Αντωνίου Μιχαέλα
Εκδόσεις : mamaya




Λίγα λόγια για το βιβλίο:

«Κι έτσι ξαφνικά, όπως θα μπαίνει η άνοιξη…» σιγόπαιζε το ραδιόφωνο την ημέρα που η Μαργαρίτα περνούσε το κατώφλι του πατρικού της μετά από τρία χρόνια και έξι μήνες απουσίας. Γιατί έτσι ξαφνικά η Μαργαρίτα παράτησε τη ζωή της στην Αγγλία ,κρύφτηκε στο ορεινό χωριό της στην Κορινθία προκειμένου να γλιτώσει από τους διώκτες της. Κι έτσι ακόμη πιο ξαφνικά ανάμεσα σε δολοφονίες, κρυμμένα μυστικά, και ξέφρενα ανθρωποκυνηγητά, η Μαργαρίτα έπεσε στα δίχτυα ενός παθιασμένου έρωτα. 
Μια περιπέτεια με ανατροπές, απρόοπτα, αλλά και χιούμορ. Με μια αθεράπευτα ρομαντική ηρωίδα μπλεγμένη σε μια ιστορία που είναι σίγουρο ότι την ξεπερνά.










Η άποψη της Mary Sabatakou

Ένα έξυπνο βιβλίο που συνδυάζει το χιούμορ με την περιπέτεια, την αγωνιά με τις ανατροπές. Ένα εξαιρετικό αστυνομικό μυθιστόρημα που ο ρυθμός της πλοκής του είναι πολύ γρήγορος, με πολλές ανατροπές και φυσικά με έναν κυκεώνα αγωνιάς να σε παρασέρνει με ξέφρενο ρυθμό μέσα στις σελίδες. Καταφέρνει να σε κρατάει σε εγρήγορση μέχρι και τις τελευταίες σελίδες. Αν και φαν των αστυνομικών βιβλίων, η Μαργαρίτα με τα ηλιοτροπία είναι ένα διαφορετικό βιβλίο, οι ήρωες είναι καλοδουλεμενοι, σκοτεινοί, ζωντανοί σε σημείο που κάνουν τον αναγνώστη να ζει την κάθε στιγμή. Ας προχωρήσω όμως και στην υπόθεση του υπέροχου αυτού βιβλίου.
Η Μαργαρίτα, μια κοπέλα που το ταλέντο της είναι η ζωγραφική, τι θα την οδηγήσει στα να την καταδιώκει ο Σεργκει, ένας Ρώσος μαφιόζος, απο την αλλη άκρη της Ευρώπης? Τι ειναι αυτο που η Μαργαρίτα εχει και το θελει ο Σεργκει?
Ξαφνικοί θάνατοι συγκλονίζουν το χωρίο Τρίσβαθα της ορεινής Κορινθίας. Ο Στέφανος, ενας συγγραφέας μπαίνει στην ζωή της Μαργαρίτας, θα μείνει διπλα της? Θα την βοηθήσει ή θα είναι ένας απο αυτους που την καταδιώκουν?
Όλοι γίνονται ύποπτοι και μέσα απο το βιβλιο δεν ξερεις ποιος λεει αλήθεια και ποιος ψέμματα, σε σημείο που ο αναγνώστης δεν μπορεί να βρει ποιος ειναι ο ύποπτος.
Ο Αργυρής, ο τρελός του χωρίου, η αδυναμία της Μαργαρίτας, ο πιστός της φίλος, ένας ήρωας που σε τραβάει.
Η γιαγιά Μαντώ, η αγαπημένη γιαγιά με τους υπέροχους διαλόγους της αλλα και τα εξ αμάξης που στολίζει κάθε τρεις και λιγο τις εγγόνες της. Η γιαγιά που ολοι θα θελαμε να ειναι διπλα μας.
Οι ύποπτοι πολυ, οι θάνατοι μυστηριώδης και φυσικά με ενα τελος που σε καμια περιπτωση δεν θα εχετε υποψιαστεί... Ενα ανατρεπτικό βιβλιο που αξιζει να διαβάσετε και σίγουρα θα σας αποζημιώσει με το τέλος του για τον χρόνο που διαθέσατε. Οταν κλείνεις το βιβλίο οι εικονες μένουν ακόμα στο μυαλό σου...
Πολλά συγχαρητήρια στην κυρια Μιχαέλα Αντωνίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου