Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

ΑΠΟΨΗ για το βιβλίο ¨Η ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΜΑ¨ της LEA VELEZ απο τις εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ


 ¨Η ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΜΑ¨ 


Συγγραφέας: LEA VELEZ 
Εκδόσεις:  ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ





Λίγα λόγια για το βιβλίο :



Ένα  μυθιστόρημα γεμάτο ερωτισμό και μυστήριο, που θα σας καθηλώσει από την πρώτη κιόλας σελίδα…
Πάλμα ντε Μαγιόρκα, 1835. Μια γυναίκα που αναζητά απεγνωσμένα το χαμένο παρελθόν της, ένας λιποτάκτης συνταγματάρχης που κρύβει σκοτεινά μυστικά. Ένα φριχτό έγκλημα που διαπράχθηκε χρόνια πριν και μια μυστηριώδης κατάρα αναμειγνύονται αριστοτεχνικά με φόντο το γαλάζιο της Μεσογείου και τα υπέροχα τοπία της Μαγιόρκα για να συνθέσουν τον καμβά ενός συναρπαστικού μυθιστορήματος.
Η Τάνα ντε Αγιούσο φτάνει στην Πάλμα ως σύζυγος του νέου ιατροδικαστή του νησιού, αλλά πολύ σύντομα αποδεικνύεται πως είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή σύζυγος –πρόκειται για μια εξαιρετική γιατρό με έφεση στην εξιχνίαση ύποπτων θανάτων.
Αμέσως μετά την εγκατάστασή της στο Καν Μπελφόρ, ένα πέτρινο αρχοντικό με θέα στη θάλασσα όπου χρόνια πριν διαπράχθηκε μια τρομερή δολοφονία, η Τάνα καλείται να συμβάλει στη διαλεύκανση ενός παλιού μυστηρίου, ενώ στην πορεία θα γνωρίσει την αγάπη, τη φιλία και τον έρωτα στο πρόσωπο δύο ανδρών.

Η Λέα Βέλεθ γεννήθηκε το 1970 στη Μαδρίτη. Αρχικά σπούδασε δημοσιογραφία και έπειτα συγγραφή σεναρίων στην Ακαδημία Κινηματογράφου της Μαδρίτης. Έχει γράψει τα σενάρια πολλών επιτυχημένων τηλεοπτικών παραγωγών, όπως τη La verdad de Laura και Luna negra. Με τη φίλη της σεναριογράφο Susana Prieto έχει γράψει τα μυθιστορήματα El desvan και La esfera de Ababol, καθώς και το θεατρικό έργο Tiza που το 2009 έλαβε το Θεατρικό Βραβείο Agustin Gonzalez. Η Χειρουργός της Πάλμα είναι το πρώτο μυθιστόρημα που έγραψε μόνη της, ενώ ακολούθησαν ταLa hija de Gardel  και El jardin de la memoria, μια συγκινητική ιστορία αγάπης και θανάτου αφιερωμένη στον σύζυγό της ο οποίος χάθηκε πρόωρα.





Η άποψή μας για το βιβλίο : 


Τάνα Ντε Αγιούσο. Μια δυναμική γυναίκα (με έφεση στην εξερεύνηση υποθέσεων φόνων), - σύζυγος του ιατροδικαστη του νησιου Πάλμα. Μια γυνάικα ατρόμιτη η οποία παρασυρόμενη απο την γοητεια ενος αξιοθαυμαστου κτηριου στο νησι, ενος πετρινου και επιβλητικου αρχοντικου, ζηταει να μεινει σαυτο. Τι μυστικα κρύβει ομως αυτο το αρχοντικο? Γιατι ολοι οι κάτοικοι το αποφευγουν ακομα και να περασουν απεξω? Ποιος είναι υπεύθυνος για το διπλό φονικό που συνέβη σ'αυτό χρόνια πριν;
Κανείς άλλος δεν θα μπορούσε να αναλάβει καλύτερα το ρόλο του ντετέκτιβ που προσπαθεί να εξιχνιάσει το άλυτο αυτο μυστήριο πέρα απο την γοητευτική Τανα.
Η χειρουργός της Παλμα, ειναι ενα δυνατο μυθιστόρημα αστυνομικό αλλα και με πολυ ερωτική ατμόσφαιρα. Το παθος αλληλοσυγκρουεται με το μυστήριο και ενας λαβύρινθος ιστορικών στοιχειων περιπλέκεται με τα γεγονότα της εποχής εκεινης κατα την οποια οι γυναίκες δεν μπορουσαν να υψώσουν το ανάστημά τους και ακομα χειρότερα να εισακουστει η φωνη τους.
Η μαγική πενα της Velez, σε παρασυρει σε ενα υπεροχο ταξίδι γεμάτο απο χρώματα και περιγραφές γεμάτα απο το ρομαντισμό της εποχής. Η λυρική της γραφη σε συνδυασμό με την πλούσια λογοτεχνική γλαφηρότητα θα συνεπαρουν και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη.
Ψάχνοντας να βρει την λυση για το φονικό η ιστορία περιπλέκεται πιο πολυ και οι ανατροπές διαδέχονται η μια την άλλη με αποκορύφωμα την Τανα να ζει ενα απαγορευμένο έρωτα σε μια κοινωνία που έχει υποβιβάσει την γυναικεία υπόσταση.
Η συγγραφέας καταφέρνει να γοητεύσει κερδίζοντας τις εντυπώσεις στο έπακρο. Ενα υπεροχα δομημένο εργο που σε καθηλώνει.

Ευα Νάτση - Χριστίνα Μπίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου