Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Το Βιβλίο της Παρέας παρουσιάζει "Το Ρόδο της Τοσκάνης" Belinda Alexandra


                                           
                                                       ΤΟ ΡΟΔΟ ΤΗΣ ΤΟΣΚΑΝΗΣ
Συγγραφέας: Belinda Alexandra
Εκδόσεις: Διόπτρα



Λίγα λόγια για το Βιβλίο:

Από τη συγγραφέα του διεθνούς best seller Λευκή Γαρδένια, που επιστρέφει με την πιο λαμπερή απ’ όλες τις ηρωίδες της μέχρι τώρα.


Ένας μυστηριώδης ξένος αφήνει ένα βρέφος στις μοναχές του Σάντο Σπίριτο. Ένα μικρό ασημένιο κλειδί κρυμμένο στα σπάργανα του κοριτσιού είναι το μόνο στοιχείο για την ταυτότητά της.
Η μοναδική οικογένεια που έχει γνωρίσει η Ρόζα είναι οι μοναχές που την ανέθρεψαν. Όταν γίνεται δεκαπέντε ετών, φεύγει από το μοναστήρι και πάει να εργαστεί ως γκουβερνάντα της κόρης ενός μαρκησίου και της αλλόκοτης, τρομακτικής συζύγου του. Το σπίτι τους είναι αριστοκρατικό, αλλά μια κατάρα βαραίνει πάνω του, και η Ρόζα διχάζεται ανάμεσα στην επιθυμία της να μάθει την αλήθεια και στο φόβο της για τον αντίκτυπο που αυτή η αλήθεια θα έχει στην ίδια.
Στο μεταξύ, το παγερό χέρι του φασισμού τυλίγεται γύρω από την Ιταλία. Κανείς δεν είναι πια ασφαλής. Η Ρόζα θα βρεθεί αντιμέτωπη με απερίγραπτη σκληρότητα. Μοναδικά της όπλα για να επιβιώσει είναι η ευφυΐα της, η αποφασιστικότητά της... και η τόσο ιδιαίτερη ικανότητά της να αγαπά.

Ένα μυθιστόρημα για τη θυσία και την ανταμοιβή, για την ομορφιά και τον κίνδυνο – και για τη λύτρωση, τελικά, με τον τρόπο που μόνο η Belinda Alexandra μπορεί να κατορθώσει.



Μια υπέροχη αφήγηση. Η Belinda Alexandra δημιούργησε με επιτυχία έναν περίτεχνο κόσμο μέσα στον οποίο μπορεί να χαθεί ο αναγνώστης.
                                         
                                                 

Το Βιβλίο μέσα απο την ματιά μας:

720 σελίδες κρύβουν μια ξεχωριστή και άκρως συναρπαστική ιστορία που μπορεί και συνδυάζει περίτεχνα την εξέλιξη της συναρπαστικής ζωής της Κεντρικής ηρωίδας της Ρόζας Μπελόκι και να μας  παρουσιάσει ταυτόχρονα όλο το Κοινωνικοπολιτικό σύστημα που καθόρισε σχεδόν 15 χρόνια Φασισμού στην Ιταλία και εκτενέστερα στην Ευρώπη. Με ιστορική ακρίβεια και με μια καταπληκτική απόδοση της εποχής και των συνθηκών που περιβάλουν τον τόπο εξέλιξης της ιστορίας η συγγραφέας μας αποδίδει ένα απο τα πιο περιεκτικά σε ιστορία συναίσθημα και πλοκή βιβλία των τελευταίων χρόνων.
   Η υπόθεση γίνεται το περιτύλιγμα μιας καλοστημένης σκέψης και μιας εξαιρετικής τοποθέτησης στα γεγονότα, και στις μεγάλες αλλαγές που προκάλεσε ο Φασισμός φέρνοντας την ζωή απο το φως στο σκοτάδι. Στηλιτεύοντας όλη την κρίση αξιών που επέφερε τον σκοταδισμό και την βία στις ζωές των ανθρώπων.
   Ένας μυστηριώδης ξένος αφήνει ένα βρέφος στις μοναχές του Σάντο Σπίριτο. Ένα μικρό ασημένιο κλειδί κρυμμένο στις φασκιές του κοριτσιού είναι το μόνο στοιχείο για την ταυτότητά του. Η μοναδική οικογένεια που γνωρίζει η Ρόζα είναι οι μοναχές που την ανέθρεψαν. Ανάμεσα τους γνωρίζει την αγάπη που της στέρησε η οικογενειακή εγκατάλειψη. Όταν γίνεται 15 χρονών φεύγει απο το Μοναστήρι και παει να εργαστεί σαν γκουβερνάντα της κόρης ενός  μαρκησίου. Η γεμάτη μυστήριο γυναίκα του μαρκησίου και η κατάρα που στοιχειώνει το αρχοντικό βάζουν σε ένα τεράστιο δίλημμα την Ρόζα και την αναγκάζουν να συγκρουστεί με τον ίδιο της τον εαυτό. Και ενώ τα πλοκάμια του Φασισμού τυλίγουν ολόκληρη την Ευρώπη η Ρόζα θα βιώσει την απόλυτη φρίκη και την απερίγραπτη σκληρότητα. Η δύναμη της όμως και το ταλέντο της να χρησιμοποιεί την ευφυΐα της την αποφασιστικότητα της , τον αυθορμητισμό και τον δυναμισμό της. Μα πάνω απο όλα την ιδιαίτερη αίσθηση της αγάπης της για τους ανθρώπους την βάζουν οδηγό σε ένα ανελέητο κυνηγητό επιβίωσης.
   Η Γραφική Τοσκάνη που ζωντανεύει μαγικά μέσα απο τις γλαφυρές περιγραφές. Ο τρόπος με τον οποίο η συγγραφέας ταυτίζει τα γεγονότα με τους ήρωες και μας φέρνει σε επαφή ταυτόχρονα με τα ιστορικά στοιχεία και την μυθοπλασία. Ο Ρομαντισμός και η Τρυφερότητα των ανθρώπων που μπαίνουν ανάμεσα στην τραγικότητα και την σκληρότητα ενός Φασιστικού καθεστώτος. Με ρεαλιστικές και πειστικές περιγραφές. Με έντονους προβληματισμούς που αγγίζουν και κεντρίζουν τον νού και την σκέψη. Που ταρακουνάν την ψυχή και λυτρώνουν στο τέλος με μια γλυκιά αίσθηση την καρδιά του κάθε αναγνώστη. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου