Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Υπό έκδοση - Εκδόσεις Ωκεανός


ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ Η ΜΟΙΡΑ


Συγγραφέας :  Πόπη Λαμπροπούλου
Κατηγορία: 
Ελληνική Πεζογραφία/Λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης: 28 Οκτωβρίου 2016









Λίγα λόγια για το βιβλίο:

  Ήταν μια μόνο νύχτα στην προστατευμένη ζωή της Μαρίζας, όμως της άλλαξε το πεπρωμένο.
          Ήταν άλλη μια νύχτα στη δύσκολη ζωή του Στέφανου, που γνώρισε την ορφάνια και την εγκατάλειψη...μια νύχτα που τον έκανε άλλον άνθρωπο...
          Ήταν εκείνη η νύχτα του τρελού πάρτι μιας ομάδας εφήβων που έψαχναν να βρουν τη χαρά και το νόημα της ζωής , όταν όλα ανατράπηκαν και πήραν απρόβλεπτη πορεία. Τη νύχτα που η Μοίρα θέλησε να παίξει ένα από τα πονηρά της παιχνίδια...
          Χρόνια αργότερα, θα ξανασυναντηθούν,  με επουλωμένες τις πληγές τους, δυο ξένοι, δυο άγνωστοι που τους ενώνει και τους φέρνει κοντά ένας μυστηριώδης άνεμος οικειότητας, ένας μαγνητισμός που δεν μπορούν να τον εξηγήσουν.
Θα αναγνωρίσουν ο ένας τον άλλον;
Θα συγχωρήσουν;
Θα βρουν τον δρόμο προς τη συγχώρεση και την αγάπη;
 
Ένα ψυχολογικό  κοινωνικό μυθιστόρημα
με ήρωες ανθρώπους της διπλανής  πόρτας,
που θα σας ταξιδέψει και θα σας συναρπάσει.





ΟΛΕΘΡΙΟ ΤΡΙΓΩΝΟ


Συγγραφέας : Λούλα Χατζηιωακειμίδου – Καλαϊτζόγλου
Κατηγορία: Ελληνική Πεζογραφία/Λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης: 28 Οκτωβρίου 2016





Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Μια γυναίκα, στερημένη στα νιάτα της από το δικαίωμα της μόρφωσης, έχει θέσει ως μοναδικό στόχο στη ζωή της την με όποιο κόστος κοινωνική της άνοδο.
          Ένας νεαρός επιχειρηματίας ζει στη σκιά της μητέρας του, αναγκασμένος να πραγματοποιεί και να βιώνει τα όνειρά της, παραμερίζοντας τα δικά του, ενώ η μόνη προσωπική του επιθυμία είναι να νιώσει έντονα το συναίσθημα του έρωτα.
          Μια καταξιωμένη νεαρή επιστήμονας οδηγείται στη δημιουργία οικογένειας, χωρίς όμως να έχει ξεκαθαρίσει μέσα της τις ανθρώπινες σχέσεις.
          Μια νησιωτοπούλα, με τραγικά ερωτικά και συναισθηματικά βιώματα, αποφασίζει να ακολουθήσει τον δρόμο της καρδιάς της και απομακρύνεται από τον τόπο της, κυνηγώντας, με ελπίδες και αισιοδοξία, το άγνωστο μέλλον.
         Πώς συνδέονται άραγε οι ζωές όλων αυτών των ανθρώπων;
         Ποιές σχέσεις θα καθορίσουν το μέλλον τους και πώς;









ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΟΥΡΑΝΟ


Συγγραφέας: Βασκέν Μπερμπεριάν
Ημ. Έκδοσης: 28 Οκτωβρίου 2016



  Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Μιχαήλ και Γαβριήλ. Δυο δίδυμοι άγγελοι, γεννημένοι στην αρμενική παραγκούπολη της Πάτρας όπου έχουν καταφύγει κατατρεγμένοι οι γονείς τους,  μετά την καταστροφή της Σμύρνης. Δυο αγόρια πανέμορφα, όμοια σαν δυο σταγόνες νερό, γεννιούνται μέσα στην εξευτελιστική φτώχεια της προσφυγιάς… Δυο αγόρια που οι μοίρες επιφυλάσσουν διαφορετικό μέλλον για το καθένα, παρ᾽ όλο που δεν μπορούν να ζήσουν το ένα χωρίς το άλλο. Ωστόσο, η ένδεια κι η δεισιδαιμονία κόβουν την αόρατη χρυσή κλωστή που τα ενώνει, κι οι ζωές τους χωρίζονται βίαια, ύπουλα, για τριάντα αργύρια… Απομακρύνονται και χάνονται το ένα από το άλλο… χωρίς όμως να σωπάσει μέσα τους η μυστική εκείνη φωνή που τα ενώνει… Η νεαρή μητέρα απαρηγόρητη. Ο πατέρας γερμένος από το σκοτεινό βάρος των ενοχών. Τα δυο αδέλφια θα πορευτούν μια δύσκολη ζωή, έναν ατέλειωτο Γολγοθά. Ο ένας από την Πάτρα στην Αρμενία κι από κει στη Σιβηρία και στα απάνθρωπα γκούλαγκ. Ο άλλος στη μαγευτική Βενετία και στους ουρανοξύστες του Τορόντο με ένα ανεπούλωτο τραύμα στην καρδιά του...
          Τα δυο αδέλφια, της τύχης σκορπίσματα στα πέρατα του κόσμου, θα βρεθούν ξανά, σπρωγμένα από την δύναμη της εσωτερικής φωνής, κι από ένα καπρίτσιο της μοίρας. Μόνο που θα είναι άνθρωποι ξένοι πια, άνθρωποι δυο κόσμων εντελώς διαφορετικών. Τόσο κοντά και τόσο μακριά οι δυο τους…
 
Μια συγκινητική συγκλονιστική ιστορία, ένα κλασικό αριστούργημα της παγκόσμιας Λογοτεχνίας!







Ο ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ


Συγγραφέας : Κωνσταντίνος Ι. Γουργουλιάνης
Ημ. Έκδοσης: 28 Οκτωβρίου 2016





Λίγα λόγια για το βιβλίο:


Η Αντιγόνη εγκαταλείπει την ήσυχη ζωή της στην Αθήνα και πηγαίνει στο Πήλιο, για να εργαστεί ως βοηθός του περίφημου γιατρού Καραμάνη. Εκεί, το καλομαθημένο κορίτσι της πόλης θα έρθει αντιμέτωπο με την αρρώστια και με τον θάνατο, και θα αντιμετωπίσει δυσκολίες που θα την κάνουν να αλλάξει τη θεώρησή της για τη ζωή. Στο πρόσωπο του Νίκου Δενδρινού θα γνωρίσει τον έρωτα και θα κάνει όνειρα για το μέλλον. Ο πόλεμος, όμως, έρχεται για να ανατρέψει τα πάντα. Ο Νίκος φεύγει για το μέτωπο, όπου τον περιμένει η δόξα και ο αγώνας για την ελευθερία, ενώ η Αντιγόνη και  ο Καραμάνης δίνουν τη δική τους μάχη, μετατρέποντας το σανατόριο σε έναν τόπο όπου η καλοσύνη θα προσπαθήσει να συντρίψει τα πάθη που γεννάει ο πόλεμος και να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα σε φίλους και εχθρούς.






Η ΚΕΝΤΗΣΤΡΑ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ


Συγγραφέας : Kάθριν Γκάουτσ
Ημ. Έκδοσης: 28 Οκτωβρίου 2016





Λίγα λόγια για το βιβλίο :

  Ήταν Απρίλης του 1822, όταν άρχισε η φοβερή σφαγή της Χίου... Στο μοναστήρι της Νέας Μονής Χίου, μια αποφράδα ημέρα εκείνου του μηνός, μια Χιώτισσα μυθικής ομορφιάς γεννά ένα παιδί που θα σωθεί  σαν από θαύμα από την τρομερή σφαγή.
     Στις δεκαετίες που θα κυλήσουν, η σκληρή αναμέτρηση μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων, ο τιτάνιος αγώνας των πρώτων να απελευθερωθούν από τον τυραννικό οθωμανικό ζυγό, συνεχίζεται χωρίς σταματημό, μέχρι την εκστρατεία των Ελλήνων και την εισβολή του ελληνικού στρατού στην Μικρά Ασία το 1919.
     Η Δήμητρα Λαμαρτέν μια κόρη της Σμύρνης έχει αποκτήσει φήμη και περιουσία ως η επίσημη κεντήστρα της υψηλής οθωμανικής κοινωνίας.  Στην εγγονή της τη Σοφία θα μεταδώσει την άριστη τέχνη της κι εκείνη θα  συνεχίσει την παράδοση με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία, ώς τη στιγμή που θα δει τον κόσμο της να καταρρέει με το ξέσπασμα των Βαλκανικών Πολέμων, το 1912-13.
     Το 1922 η Σοφία θα ξεκινήσει μια καινούργια ζωή στην Αθήνα, αλλά η ανάμνηση μιας ολέθριας προφητείας που δόθηκε κάποτε στη γιαγιά της για ένα κορίτσι με κόκκινα, σαν τη φωτιά, μαλλιά, την κατατρύχει με τρομαχτικές συνέπειες...
     Πολλά χρόνια αργότερα, το 1972, η Ελένη Στίφενσον πηγαίνει να επισκεφθεί την ετοιμοθάνατη θεία της στην Αθήνα. Εκεί θα ακούσει μια ιστορία που θα ανατρέψει τον κόσμο της… θα τ
ης αποκαλύψει την τραγική αλήθεια πίσω από το άγνωστο παρελθόν της οικογένειάς της…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου