Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ




ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ




Εάν είστε φαν του αστυνομικού, εάν σας αρέσει το μυστήριο, 
η περιπέτεια και η δράση, ελάτε να γιορτάσουμε όλοι μαζί 
στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αγαπούν, υποστηρίζουν και εκδίδουν συστηματικά αστυνομική λογοτεχνία από το 2001. Με περισσότερους από 230 τίτλους από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του είδους, με τη Λέσχη Noir, με τους δύο Μαραθώνιους Ανάγνωσης τα δύο τελευταία χρόνια, με τη δραστήρια Λέσχη Ανάγνωσης του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ με εργαστήρια δημιουργικής γραφής για παιδιά, παιχνίδια μυστηρίου και διαδραστικά παιχνίδια, συζητήσεις γύρω από το αστυνομικό και άλλες δράσεις, οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ δείχνουν έμπρακτα την αγάπη τους για την αστυνομική λογοτεχνία.

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016από τις 10:30 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, σας καλούμε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα), σε έναν ολοήμερο μαραθώνιο δράσεων για μικρούς και μεγάλους. Και επειδή γιορτή χωρίς δώρα δεν γίνεται, σας ενημερώνουμε πως όσοι παρευρεθούν στις εκδηλώσεις μας εκείνη την ημέρα θα μπουν σε κλήρωση που θα αναδείξει τρεις τυχερούς: ο μεγάλος νικητής θα αποκτήσει όλα τα βιβλία της αστυνομικής λογοτεχνίας που θα κυκλοφορήσουν την επόμενη χρονιά, το 2017, ενώ δύο ακόμα τυχεροί θα κερδίσουν βιβλία της επιλογής τους (από τον κατάλογο των αστυνομικών βιβλίων των εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ) ονομαστικής αξίας 100 ευρώ. Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν στον ιστότοπό μας τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

10:30-12:00: Εκδήλωση για παιδιά από 5 ετών με αφορμή το βιβλίο 
Ο μυστηριώδης ανανάς
 από τη σειρά «Κοκός και Αλμπέρτα»: Οι μυστικοί φάκελοι».



Αν μπορείς και εσύ να λύνεις γρίφους, αν σου αρέσουν τα μυστήρια και οι δύσκολες υποθέσεις, αν σου αρέσουν τα αινίγματα, δεν έχεις παρά να έρθεις μαζί μας και να βοηθήσεις στην πιο παράξενη αποστολή του Κοκού, του αρχηγού της αστυνομίας του Μπουένος Άιρες, και της Αλμπέρτας, της πιο έξυπνης ξαδέρφης του που τον βοηθά να λύνει τις πιο δύσκολες υποθέσεις. Μην ξεχάσεις να φέρεις φαντασία και πολλές ιδέες.
Ξεναγός μυστηρίων η ηθοποιός-εμψυχώτρια Ειρήνη Κουμπαρούλη.


12:00-14:00: Από την «ιστορία μυστηρίου» στη «σκληροτράχηλη ιστορία»


Οι συγγραφείς Τζίμμυ Κορίνης και Χίλντα Παπαδημητρίου μας ξεναγούν στον πολύ ιδιαίτερο κόσμο των αστυνομικών αναγνωσμάτων που γαλούχησαν γενιές και γενιές, ανέδειξαν συγγραφείς/κολοσσούς, πρόσφεραν θέματα σε χιλιάδες κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, γέννησαν τα λαϊκά φτηνιάρικα περιοδικά (pulp magazines) που, με τη σειρά τους, γέννησαν τη «Μάσκα», το «Μυστήριο» κι όλες τις άλλες παρόμοιες εκδόσεις σε όλο τον κόσμο και, τελικά, άρχισαν να μελετώνται σοβαρά, ως μια μορφή λογοτεχνίας,  αν όχι ως λογοτεχνία.


14:00-16:00: Παρουσίαση από τη Λέσχη Ανάγνωσης Αστυνομικής Λογοτεχνίας του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ



Η Λέσχη Ανάγνωσης Αστυνομικής Λογοτεχνίας του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, μία Λέσχη 70 μελών, 110 συναντήσεων και περισσότερων των 1.200 σελίδων κριτικών σημειώσεων, για τα 160 βιβλία που έχουν μελετηθεί και συζητηθεί, δεν θα μπορούσε να λείψει από τη γιορτή μας για το αστυνομικό.
Ο συντονιστής της Λέσχης και συγγραφέας Αντώνης Γκόλτσος και τα μέλη της θα μιλήσουν για τους αγαπημένους τους συγγραφείς, που τα τελευταία δέκα χρόνια τους έδωσαν την ευκαιρία για εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και -κατά κανόνα αναίμακτες- συζητήσεις.


16:00-18:00: Συζήτηση για τις τάσεις στην αστυνομική λογοτεχνία από τους μεταφραστές  κορυφαίων συγγραφέων του είδους και των έργων τους

Οι μεταφραστές αστυνομικής λογοτεχνίας Αγγελική Βασιλάκου, Δήμητρα Δότση, Αύγουστος Κορτώ και Βάσια Τζανακάρη μάς μιλούν για τις τάσεις και τις σχολές του αστυνομικού και το πώς αντιμετωπίζουν οι ίδιοι τις προκλήσεις του είδους.
Από την Alicia Giménez Bartlett, τη σημαντικότερη συγγραφέα αστυνομικής λογοτεχνίας στην Ισπανία, και τον πολυβραβευμένο και πολυμεταφρασμένο Ιταλό Massimo Carlotto,μέχρι την ανερχόμενη δύναμη από την Ιρλανδία Tana French, τον Βρετανό Tony Parsonsκαι την πρωτοεμφανιζόμενη συμπατριώτισσά του Kate Hammer, έως τον Αμερικανό μπεστ σελερίστα Harlan Coben, χαρτογραφούμε το τοπίο του αστυνομικού και συζητάμε για τις σύγχρονες τάσεις.


ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Ειδικά για εκείνη την ημέρα (26 Νοεμβρίου 2016), στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ θα ισχύουν ειδικές προσφορές από μια μεγάλη γκάμα βιβλίων αστυνομικής λογοτεχνίας. Θα βρείτε επίσης τις δημοφιλείς εκδόσεις pocket, αλλά και τις μοναδικές κασετίνες μας, με συνδυασμούς εξαιρετικά πετυχημένων τίτλων σε προνομιακή τιμή (έκπτωση πάνω από 40%).
Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. Στην πρωινή εκδήλωση για παιδιά είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο e-mail  
polychoros@metaixmio.gr
, σημειώνοντας τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο), καθώς και την ηλικία και το όνομα του παιδιού που θα συμμετάσχει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου