Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ / ΕΚΔ. ΠΑΤΑΚΗ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ, ΧΕΙΜΩΝΑΣ,
ΑΝΟΙΞΗ, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ...


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΑΡΓΥΡΩ ΠΙΠΙΝΗ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ: ΙΡΙΣ ΣΑΜΑΡΤΖΗ

Λίγα Λόγια Για Το Βιβλίο:

Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένα σπίτι.

Εκεί κρύβονται τα καλοκαίρια κι όλες οι εποχές, εκεί περιμένουν παιχνίδια, φιλιά, φιλίες, ζωή, εκεί το κλάμα, το γέλιο, οι ευχές, οι αποχαιρετισμοί. Το μόνο που χρειάζεται είναι ν’ ανοίξεις την πόρτα, ν’ ακούσουν ξανά οι τοίχοι ανθρώπινα βήματα και φωνές, να κατοικηθούν ξανά τα δωμάτια. Και τότε όσα κρύβει μέσα του το σπίτι θα ζωντανέψουν, για να βρει στέγη και η δική σου ζωή…

Μια ιστορία για τη συνέχεια της ζωής των πραγμάτων και των ανθρώπων, όπως αλλάζουν οι εποχές, μια ιστορία για τη βοήθεια της μιας γενιάς προς την επόμενη, για τις δεύτερες  ευκαιρίες.

H ΑΡΓΥΡΩ ΠΙΠΙΝΗ είναι συγγραφέας και ηθοποιός. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και θέατρο. Αγαπάει τα βιβλία, ζει για τα βιβλία αλλά και από τα βιβλία. Διδάσκει θέατρο, μεταφράζει λογοτεχνία, κείμενα για το θέατρο, παιδικά βιβλία.

Το 2012 βραβεύτηκε από την Ελληνική Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας και το 2013 αναγράφηκε στους τιμητικούς πίνακες της IBBY (The International Board on Books for Young People) για τις μεταφράσεις της. Οργανώνει σεμινάρια δημιουργικής γραφής και project για ενήλικες και παιδιά σε συνεργασία με διάφορους φορείς.Το 2015 το βιβλίο της Το δικό τους ταξίδι κέρδισε το βραβείο του περιοδικού Ο αναγνώστης στην κατηγορία Εικονογραφημένο Βιβλίο για Παιδιά και η Διεθνής Παιδική Βιβλιοθήκη του Μονάχου το συμπεριέλαβε στα White Raven, διάκριση που απονέμεται σε βιβλία που αξίζουν διεθνούς προσοχής λόγω των θεμάτων που πραγματεύονται. Το ίδιο βιβλίο συμπεριλήφθηκε στις βραχείες λίστες του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ, ενώ στις βραχείες λίστες του Αναγνώστη βρέθηκε και το βιβλίο της Η Αλίκη στην πόλη, στην κατηγορία Λογοτεχνικό Βιβλίο για Παιδιά και Εφήβους. Το site της είναι: www.argyropipini.com

ΣΕΙΡΑ: ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ ISBN:978-960- 16-1600- 1 ΣΧΗΜΑ: 17x24
ΣΕΛΙΔΕΣ: 56 ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ:10,50 € ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016Η ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΕΥΦΟΡΒΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΤΗΣ
ΣΟΦΙΑΣ


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΛΟΥΙΤΖΙ ΜΠΑΛΛΕΡΙΝΙ
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΟΤΣΗ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΣΑΡΑ ΜΠΕΝΕΤΣΙΝΟ

Λίγα Λόγια Για Το Βιβλίο:

Η Δεσποινίς Ευφορβία είναι ιδιοκτήτρια ενός µικρού ζαχαροπλαστείου σε έναν
αποµονωµένο κι έρηµο δρόµο. Το ζαχαροπλαστείο της όµως δεν έχει ούτε έτοιµα
γλυκά, ούτε τούρτες, ούτε βιτρίνες στολισµένες
µε λογιών λογιών λιχουδιές. Ο λόγος;
Η εκκεντρική Ευφορβία φτιάχνει γλυκά… κοµµένα και ραµµένα στα µέτρα των
πελατών της, γλυκά δηλαδή που ανταποκρίνονται στις ανάγκες όσων αντιµετωπίζουν
κάποιο πρόβληµα και αναζητούν µια πηγή έµπνευσης για να καταφέρουν να βρουν τη
λύση. Και βέβαια, στο ζαχαροπλαστείο της Ευφορβίας δεν µπορεί κανείς να ζητήσει
τρουφάκια ή µιλφέιγ, αλλά γλυκά µε ονόµατα όπως πού-θα- πάει-θα-µου-’ρθει- καµιά
-καλή- ιδέα ή δεν-τα- παρατάµε-ποτέ- εµείς-αν- τη-λύση- δε-βρούµε-όλοι-µαζί.
Πλάι στην Ευφορβία και ανάµεσα σε πάγκους πασπαλισµένους µε αλεύρια και ζάχαρη,
η δωδεκάχρονη Μάρθα και ο δεκατριάχρονος Ματτέο θα ανακαλύψουν τα µυστικά της
µαγικής τέχνης της Ευφορβίας και θα µάθουν πως καθετί στη ζωή είναι εφικτό, αρκεί να
είµαστε όλοι ενωµένοι και να ακολουθούµε µε πάθος και αγάπη τα όνειρά µας,

παραµερίζοντας τους φόβους µας.

ΣΕΙΡΑ: ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ ISBN: 978-960-16- 6646-4 ΣΧΗΜΑ: 14Χ21 ΣΕΛΙΔΕΣ: 160 ΤΙΜΗ

ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 8,50 € ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΞΗ
ΕΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ


ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ: Δ. ΚΑΡΔΟΓΕΡΟΥ, Δ. ΝΤΙΡΟΓΙΑΝΝΗ,
Μ. ΤΣΑΧΑΛΗ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Β. ΧΑΤΖΗΡΒΑΣΑΝΗΣ

Λίγα Λόγια Για Το Βιβλίο:

Η πρόταση της ActionAid Ελλάς για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων!

Ένας οδηγός έμπνευσης και δράσης που προσφέρει στους εκπαιδευτικούς αφορμές και εργαλεία για να εισαγάγουν στην τάξη την έννοια του ενεργού πολίτη του κόσμου.
Η εκπαιδευτική πρόταση της ActionAid Ελλάς, που το 2015 συμπλήρωσε 15 χρόνια σταθερής συνεργασίας με την εκπαιδευτική κοινότητα, βασίζεται στις αξίες της ισότητας, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας και υιοθετεί μια «μαθητοκεντρική» μεθοδολογία που ενθαρρύνει τον διάλογο, τη συμμετοχή, τη διάδραση και τη δημιουργικότητα και στηρίζεται στη διαθεματικότητα.
Στη σημερινή κοινωνία της γνώσης και της απόγνωσης, οι μαθητές χρειάζονται ένα μοντέλο
εκπαίδευσης που θα τους βοηθά να χτίσουν μια πολύπλευρη προσωπικότητα βασισμένη σε αξίες, αρχές, στάσεις και συμπεριφορές που χαρακτηρίζουν πολίτες με κριτική σκέψη οι οποίοι δρουν για έναν κόσμο δικαιότερο και βιώσιμο.

Το βιβλίο αποτελείται από τρεις ενότητες.

1η ενότητα
• λόγια-απόψεις διάφορων προσωπικοτήτων
• το «Ημερολόγιο με τις παγκόσμιες ημέρες»
• «Συνέβη κάποιον περασμένο Σεπτέμβριο» («Οκτώβριο», «Νοέμβριο» κτλ.)
• την «Ιστορία του μήνα»
Όλες οι παραπάνω υποενότητες λειτουργούν ως εισαγωγή στο θέμα που πραγματεύεται ο κάθε μήνας και δίνουν τροφή για σκέψη. Ωστόσο, ο εκπαιδευτικός μπορεί να τις χρησιμοποιήσει με όποιον τρόπο εμπνευστεί μέσα στην τάξη. Η υποενότητα «Θα συμβεί κάποιον επόμενο Σεπτέμβριο» («Οκτώβριο», «Νοέμβριο» κτλ.) είναι ένας χώρος όπου μπορεί ο δάσκαλος να θέσει έναν καινούριο στόχο που θα ήθελε να πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα.
2η ενότητα
Σε αυτήν υπάρχουν οι δραστηριότητες του μήνα. Οι δραστηριότητες είναι σχεδιασμένες κυρίως για μαθητές των τελευταίων τάξεων του δημοτικού, του γυμνασίου και του λυκείου, με διαφορετικό αλλά εξίσου ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Ο εκπαιδευτικός καθορίζει ποιες θα εφαρμόσει και πώς, αξιοποιώντας τη δυναμική της ομάδας του.
3η ενότητα
Σε αυτή θα βρεις:
α) το «Λίγο πριν τελειώσει ο μήνας», δραστηριότητα αξιολόγησης του μήνα, και
β) το «Γλωσσάρι», το οποίο δε φιλοδοξεί να αντικαταστήσει ένα λεξικό, αλλά να
επαναπροσδιορίσει μαζί με σένα και τους μαθητές, με βάση τον θεματικό άξονα του μήνα, το νόημα κάποιων εννοιών που πραγματεύεται το βιβλίο.
Παράδειγμα:
Ανεκτικότητα: Είναι εκείνη η εσωτερική δύναμη που εκφράζεται με τη δεκτικότητα σε άλλες απόψεις, πάντα στα όρια του μέτρου, επιτρέπει στον άνθρωπο να σέβεται και να κατανοεί τη διαφορετικότητα ατόμων, ομάδων, λαών, ιδεών, με στόχο τη δημιουργική προσέγγιση και την πρόοδο, ατομική και συλλογική.

ΣΕΙΡΑ: ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΘΕΩΡΙΑ ISBN: 978-960- 16-6491- 0 ΣΧΗΜΑ: 24x22 ΣΕΛΙΔΕΣ: 108 ΤΙΜΗ

ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 9,70 € ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016Δεν είσαι εδώ


Συγγραφέας: Πολυχρόνης Κουτσάκης

Λίγα Λόγια Για Το Βιβλίο:

Το τρίτο μέρος της σύγχρονης τριλογίας δράσης που ξεκίνησε με το  Καιρός για ήρωες και συνεχίστηκε με το βραβευμένο Μια ανάσα μόνο.

Ο Γιώργος Δάντης, ο ήρωας της τριλογίας, εξαφανίζεται. Η αγαπημένη του Ρέα, και ο κολλητός του φίλος Νικ, δε θέλουν να πιστέψουν αυτό που όλο το σχολείο και η πόλη φοβούνται –ότι ο Γιώργος είναι νεκρός. Οι γονείς τους, η αστυνομία, παλιοί και νέοι μεγάλοι εχθροί, όλοι θέλουν να τους αναγκάσουν να σταματήσουν να ψάχνουν. Την ίδια ώρα, ο Γιώργος, ανήμπορος, αιχμάλωτος του πιο αδίστακτου ανθρώπου στην Ελλάδα, νιώθει πως είναι αδύνατον να βγει ζωντανός από το υπόγειο τούνελ όπου κρατείται. Κι όμως…
Τρεις έφηβοι απελπισμένοι: Δεν υπάρχει κανείς πιο επικίνδυνος από τον απελπισμένο.

Ένα βιβλίο με καταιγιστικό ρυθμό, συνεχείς ανατροπές και απρόσμενες αποκαλύψεις που θα κρατήσουν τον αναγνώστη σε εγρήγορση μέχρι την τεράστια έκπληξη που τον περιμένει στο τέλος του βιβλίου.

Ο Πολυχρόνης Κουτσάκης γεννήθηκε το 1974 στα Χανιά. Το Δεν είσαι εδώ είναι το τρίτο βιβλίο της «Τριλογίας της Κρήτης» που ξεκίνησε με το μυθιστόρημα Καιρός για ήρωες και συνεχίστηκε με το Μια ανάσα μόνο. Το Μια ανάσα μόνο τιμήθηκε με το Βραβείο Λογοτεχνικού Βιβλίου για Εφήβους 2016 του περιοδικού Ο αναγνώστης. Ο Πολυχρόνης έχει γράψει δέκα μυθιστορήματα και μια ποιητική συλλογή που έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα και έξι θεατρικά έργα που έχουν εκδοθεί στον Καναδά. Έχει τιμηθεί δύο φορές με Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου από το Υπουργείο Πολιτισμού. Θεατρικά έργα του έχουν
παιχτεί και βραβευτεί στη Νέα Υόρκη και σε άλλες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και στηνΑγγλία και στην Ελλάδα. Το θεατρικό του έργο Χωρίς εσένα ανέβηκε στο θέατρο Αμόρε στην Αθήνα τον Μάιο του 2008 και από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης την άνοιξη του 2015. Το αστυνομικό μυθιστόρημά του Αθηναϊκό Μπλουζ θα εκδοθεί στην Ελλάδα (Εκδόσεις Πατάκη) και στην Αγγλία (εκδόσεις Bitter Lemon Press) τον Ιανουάριο του 2017 και στις ΗΠΑ τον Απρίλιο του 2017. Το άλλο βιβλίο της ίδιας αστυνομικής σειράς, με πρωταγωνιστή τον Στράτο Γαζή, έχει τίτλο Baby Blue, κυκλοφορεί ήδη από τις Εκδόσεις Πατάκη και θα εκδοθεί στο εξωτερικό το 2018. Ο Πολυχρόνης έχει εργαστεί ως καθηγητής Δικτύων Επικοινωνιών στο Πανεπιστήμιο McMaster στον Καναδά, στο Πολυτεχνείο Κρήτης και στο
Πανεπιστήμιο Murdoch στο Περθ της Αυστραλίας, όπου κατοικεί από τον Ιανουάριο του 2016. H ιστοσελίδα του είναι http://www.polkoutsakis.com και το email του είναι pol@polkoutsakis.com. 

ΣΕΙΡΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ISBN: 978-960- 16-7048-5 ΣΧΗΜΑ: 14Χ21 ΣΕΛΙΔΕΣ: 304

ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 10,80€ ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου