Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

ΑΠΟΨΗ για το βιβλίο "Πριν χαθεί η νύχτα" της ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ με την ματιά της ΧΑΡΑ ΧΟΛΕΒΑ

Πριν χαθεί η νύχτα (Κριτική Βιβλίου)


Ένα ακόμη ταξίδι έλαβε τέλος και με κάνει να σκέφτομαι αν είναι πολλά αυτά που μπορεί να σβήσουν πριν χαθεί η νύχτα....!!!!
Λίγα λόγια όμως για την ιστορία του βιβλίου που ξεδιπλώνεται σε 624 σελίδες, κάτι το οποίο μπορεί να φαίνεται κουραστικό σαν νούμερο, αλλά πιστέψτε με, θα θέλατε να μην τελειώσει.
Η  Έμιλι Ρομάνη, μια κοπέλα που η ζωή της στιγματίζεται και γίνεται συντρίμμια εξαιτίας της δολοφονικής μανίας ενός «αρρωστημένου» άντρα που η αστυνομία αποκαλεί Κυνηγό, συνδέεται με την ζωή του έγκριτου εγληματολόγου Μάνου Κορυζή, ο οποίος στην προσπάθεια του να παγιδεύσει τον Κυνηγό, κάνει ένα κρίσιμο λάθος και οδηγείται άδικα στη φυλακή. Δεκατέσσερα χρόνια μετά, ο Κυνηγός επιστρέφει για να ολοκληρώσει το παρανοικό του έργο. Εκείνη, επιτυχημένη δημοσιογράφος, στον τομέα της εγληματολογιάς και προσπαθώντας πάντα  να εξιχνιάσει τις πιο δύσκολες υποθέσεις, ρισκάρωντας πολλές φορές την σωματική της ακεραιότητα, δεν έχει αφήσει πίσω της, τις σκιές του παρελθόντος. Τον Μάνο Κορυζή δεν θα μπορέσει ποτέ να τον συγχωρήσει και ας αποδείχτηκε η αθωότητα του. Έκανε για κείνη το μεγαλύτερο λάθος.
Ο Μάνος, αληθινό θηρίο πια, μετά τον άδικο εγκλεισμό στην φυλακή, κουβαλάει μια ψυχή γεμάτο σκοτάδια, ποτέ όμως δεν έφυγε από το μυαλό του η εικόνα της μικρής Έμιλι, κρυμμένη σε κείνη τη ντουλάπα.
Οι δρόμοι τους θα ενωθούν με ένα και μόνο κοινό σκοπό, την σύλληψη του πραγματικού Κυνηγού. Δύο άσπονδοι σύμμαχοι εμπλέκονται σε ένα ανθρωποκυνηγητό από την Αθήνα μέχρι τις σαβάνες της βόρειας Αυστραλίας. Τα συναισθήματα τους μάχονται συνεχώς. Εκείνη προσπαθεί να βρεί λίγο φως μέσα στα σκοτάδια του και εκείνος απλά θέλει να την προστατεύσει, να προσπαθήσει να απαλύνει λίγο τον πόνο στην ψυχή της. Θα τα καταφέρει να την κρατήσει μακριά από τα χέρια του Κυνηγού;
Ένα βιβλίο που από την πρώτη κιόλας σελίδα σε κερδίζει και δεν σε κουράζει. Μια πολύ γρήγορη εξέλιξη στην ιστορία, με διάφορους χαρακτήρες να εμπλέκονται όμορφα και να προσθέτουν μια νότα χαράς, έρωτα, αγάπης, γέλιου, μίσους, θλίψης. Προσπαθείς συνεχώς να σκιαγραφήσεις το πρόσωπο του Κυνηγού. Μα ποιος μπορεί να είναι; ... έλεγα συνέχεια στον εαυτό μου και αυτό με κάνε να μην θέλω να αφήσω το βιβλίο από τα χέρια μου. Ο έρωτας του Μάνου και της Έμιλι φάνταζε ένα μακρινό όνειρο. Οι διαφορές τους φαινόταν αγεφύρωτες και πολλές φορές η επίλυσή τους ή μη, γινόταν με αρκετή δόση χιούμορ. Πέρα όμως από τα γέλια, η αγάπη αυτή δείχνει αποκαρδιωτικά εύθραυστη. Είναι πολλοί οι κίνδυνοι που παραμονεύουν στις σκιές πριν χαθεί η νύχτα.
Θα καταφέρουν άραγε η Έμιλι και ο Μάνος να απομακρυνθούν από τα σκοτάδια τους πριν χαθεί η νύχτα;


Χαρά Χολέβα
Αναγνώστρια Βιβλίων



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου