Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Η άποψη μας για το βιβλίο: "Όσα δεν έγιναν λέξεις" της Ελένης Γαληνού,Εκδόσεις Διοπτρα

Όσα δεν έγιναν λέξεις


Ελένη Γαληνού 

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Αθήνα 2016. Η Ροζαλία, μια ογδοντάχρονη γυναίκα, ζει μόνη σε μια παλιά μονοκατοικία στην Αθήνα. Ένα πρωί ανακαλύπτει στη ράχη της βιβλιοθήκης της ένα ξεφτισμένο ημερολόγιο. Από τον γραφικό χαρακτήρα αντιλαμβάνεται πως είναι δικό της, όμως αδυνατεί να θυμηθεί την ύπαρξή του. Καθώς το ξεφυλλίζει, εκπλήσσεται δυσάρεστα. Οι σκισμένες σελίδες, οι μουτζούρες και οι βίαια κομμένες φωτογραφίες δεν αρμόζουν στον ευγενικό της χαρακτήρα. Σε κάποια σελίδα συναντάει μια ζωγραφιά που της κινεί περισσότερο το ενδιαφέρον από τον περίεργο τρόπο που είναι κομμένη. Πασχίζει να βρει απάντηση, όμως παράλληλα νιώθει πως αυτή η λήθη την προστατεύει από κάτι σκοτεινό και απειλητικό.
Το βράδυ, καθώς πηγαίνει να κοιμηθεί κρατώντας το ημερολόγιο, ένα χαρτάκι θα γλιστρήσει από μέσα, όμως εκείνη δεν θα το δει. Είναι το κομμάτι που έλειπε από τη ζωγραφιά που τόσο την είχε προβληματίσει.
Το σκουριασμένο γρανάζι της μνήμης θα αρχίσει πάλι να γυρνάει και να φέρνει στο φως συγκλονιστικά γεγονότα, ανατρεπτικές αλήθειες, έρωτα, προδοσία, παιχνίδια της μοίρας και του μυαλού, που συντάραξαν τη ζωή της. 
Ένα σκισμένο ημερολόγιο, μια παλιά ζωγραφιά και οι χτύποι ενός ρολογιού θα ενώσουν και τα τελευταία κομμάτια της ιστορίας της και με τον τρόπο τους θα αποκαλύψουν Όσα δεν έγιναν λέξεις. 


Η άποψή μας για το βιβλίο:

Ένα βιβλίο που θα σε κάνει να νιώσεις συναισθήματα χαράς,θυμού,συγκινήσεις και νοσταλγίας με τις περιπέτειες των ηρώων.
Η πένα της κυρίας Γαληνού έχει τη μαγική δύναμη,να σε οδηγεί στο να δεθείς με τους ήρωες και να τους αισθανθείς πραγματικούς απάνθρωπους.Η ροή του βιβλίου γρήγορη,το ταξίδι από τη Μυτιλήνη έως την Αθήνα ζωντανό,τα συναισθήματα δυνατά.
Για τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στο μυθιστόρημα,υπαίτιοι είναι κυρίως οι πρωταγωνιστές με τις λανθασμένες επιλογές τους,που στο τέλος πληρώνουν με κάθε τίμημα. Υπάρχουν όμως και ευχάριστες στιγμές στην ιστορία που απολαμβάνουν οι ήρωες και χαλαρώνουν.
Ένα βιβλίο που θα σε προβληματίσει,με τα αδιέξοδα,τις δολοπλοκίες και το χτύπημα της μοίρας που θα περιπλέξει  περισσότερο τις καταστάσεις.
Είναι ένα ταξίδι από εκείνα,που δεν θέλεις να φτάσεις ποτέ στον προορισμό σου,γιατί γεύεσαι την κάθε στιγμή του βιβλίου απόλυτα και έντονα.
Συγχαρητήρια στη κυρία Γαληνού για το υπέροχο ταξίδι που μου πρόσφερε άμεσα από τις σελίδες του βιβλίου της.περιμένω το επόμενο βιβλίο της αγωνιωδώς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου