Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

ΑΠΟΨΗ για το βιβλίο "ΜΠΕΛΓΚΕΒΡΙΑ" της KRISTIN HANNAH απο τις εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ, με την ματιά της ΑΘΗΝΑ ΞΕΝΙΚΟΥ


Ο Julia Fellowers έρχεται στο προσκήνιο με ένα ακόμα βιβλίο μετά απο την εξαιρετική σειρά
"Ο Πύργος του Νταουντον". Έτσι λοιπόν από τις εξαιρετικές για τις επιλογές τους εκδόσεις Κλειδάριθμος, γνωρίζουμε το βιβλίο "Μπελγκρεβια"
Ένα ανάγνωσμα γεμάτο από πάθη, έρωτες μυστικά κοινωνικές διακρίσεις..ένα βιβλίο που μας δείχνει τα κοινωνικά "πρέπει"την υστεροφημία της τότε εποχής σε σημειο που ενα παιδί να μεγαλώσει εκτός οικογένειας ..ενώ εκείνοι ζουν κανονικά την ζωή τους.
Η ιστορία μας ξεκινάει με ένα χορό που διεξάγεται στις Βρυξέλλες κ εκεί είναι μαζεμένη όλη η αφρόκρεμα της Βρετανίας..ανάμεσα στους πολλοίς καλεσμένους είναι κ η Σοφία κόρη εμπόρου με μεγάλες φιλοδοξίες κ σκοπούς κ ο Εντμουντ, ένας στρατιώτης. Oι δυο νέοι μας ζουν μια ιστορία αγάπης χωρίς να υπολογίσουν κανόνες, πρέπει, κοινωνία..
Τα όνειρα θα πάψουν ..Η μάχη του Βατερλο θα σκορπίσει τον θάνατο ...
Η Δομή του βιβλίου είναι η ιστορία των δυο αυτών οικογενειών ..Ο θάνατος των παιδιών τους κ ένα καλά κρυμμένο μυστικό που θέλει να φανερωθεί...
θα καταφέρει άραγε να βγει στην επιφάνεια....
Η ιστορία του Μπελγκρεβια κυλάει αργά εχει αρκετές επαναλήψεις, εικόνες κ περιγραφές αρκετές σε σημείο που ο αναγνώστης μπορεί να κουραστεί ..
Σασπένς κ ανατροπές υπάρχουν σε ολο το βιβλίο..οφείλω να πω οτι ο συγγραφέας μας έχει κάνει αρκετή ερεύνα μελετώντας τις συνήθειες της εποχής προσωπικά θα το ήθελα με λιγότερες σελίδες ..
Κάλλιστα θα μπορούσε να γίνει ταινία η σειρά έχει όλες τις προδιαγραφές..
Η Μπελγκρεβια ειναι ενα ιστορικό μυθιστόρημα που αναλύει σε βάθος μια κοινωνία μια εποχή μας δείχνει την Αληθεια την δικαιωση μια αλλη πραγματικοτητα ..
Ενα βιβλιο "βαρυ"που ενω κουραζει αξιζει να διαβαστει να ξεφιλλιστει απο τους βιβλιοφιλους
Αθηνα Ξενικου


 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα από τον βραβευμένο δημιουργό της πασίγνωστης τηλεοπτικής σειράς Ο Πύργος του Ντάουντον!
Την παραμονή της μάχης του Βατερλό, η αφρόκρεμα της Βρετανίας συγκεντρώνεται στις Βρυξέλλες, σ’ έναν χορό λαμπρό όσο και τραγικό –πολλοί από τους νεαρούς που διασκεδάζουν εκεί την επόμενη μέρα θα πέσουν νεκροί στη μάχη.
Εκείνη η νύχτα, όμως, θ’ αλλάξει τη ζωή και της όμορφης Σοφίας, κόρης του φιλόδοξου εμπόρου Τζέιμς Τρέντσαρντ…
Είκοσι πέντε χρόνια μετά, οι Τρέντσαρντ ζουν στην ακριβή συνοικία της Μπελγκρέιβια –εκεί που η αριστοκρατία συνυπάρχει με τους ανερχόμενους αστούς, όπως οι ίδιοι. Έχουν πλούτη, δύναμη… κι ένα μυστικό: δεν θέλουν να μιλούν γι’ αυτό που συνέβη στη Σοφία εκείνη τη νύχτα.
Το Μπελγκρέιβια είναι η ιστορία αυτού του μυστικού, που ψιθυρίζεται πίσω από τις κλειστές πόρτες της όμορφης συνοικίας και ενώνει, παρά τη θέλησή τους, δύο οικογένειες και δύο τάξεις κάτω από το άγρυπνο βλέμμα των υπηρετών τους. Ενός μυστικού που, αργά ή γρήγορα, θα έρθει στο φως…
Μια εκπληκτική ιστορία φιλοδοξίας, έρωτα και προκατάληψης στο Λονδίνο του 1840.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου