Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Άποψη για το βιβλίο "Αγάπη δηλητήριο"

"Αγάπη δηλητήριο"







H άποψη της Ειρηνη Σαγανη :

Το αγάπη δηλητήριο, ένα βιβλίο αισθηματικό-κοινωνικό, είναι το πρώτο της συγγραφέας που διάβασα και το πρώτο σε αυτή την κατηγορία. Διαβάζεται εύκολα καθώς διαδραματίζεται στη εποχή μας και μας ταξιδεύει σε νησιά του Αιγαίου μας.
Κεντρικοί του ήρωες η ανεξάρτητη Στέλλα που γνωρίζει τον Ιάσονα έναν άντρα φιλοχρήματο, καταπιεστικό, εγωιστή, διεκδικητικό, με προβλήματα ψυχικά θα έλεγα! Η σχέση δεν κρατάει για πολύ και η Στέλλα προσπαθεί να κάνει μια καινούρια αρχή. Όμως δε θα είναι τόσο εύκολο έχοντας μπροστά της, σε κάθε βήμα της, τον Ιάσονα να την τρομοκρατεί. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο με τη οικογένειά της και κυρίως την αδερφή της που δεν τα πηγαίνουν και τόσο καλά. Με διάφορες συγκρούσεις έρχονται στο φως οικογενειακά μυστικά που βασανίζουν και δημιουργούν διλήμματα σε όσους τα γνωρίζουν αν πρέπει να μιλήσουν και σε ποιον. Είναι όντως σαν οι ήρωες να πρωταγωνιστούν σε ταινία όπως μας αναφέρει και η ίδια η συγγραφέας στο σημείωμά της.
Οι ανατροπές δεν έχουν σταματημό μέχρι το τέλος του βιβλίου. Σου κόβουν την ανάσα όπως μας εύχεται και η κυρία Ζαΐρη στην αρχή του βιβλίου. Ο λόγος είναι σε πρώτο πρόσωπο και οι περιγραφές του σε κάνουν να θες να ταξιδέψεις στην Κω, την Κάλυμνο, την Τέλενδο… Η δε διάλογοι είναι τόσο άμεσοι που βοηθά στην γρήγορη εξέλιξη της πλοκής ενώ ταυτόχρονα σε παρασέρνει σε διάφορα συναισθήματα ανάλογα με την διάθεση των ηρώων. Οργή, αγανάκτηση, θυμό, συγκίνηση, χαρά, ανακούφιση, λύτρωση…
Ένα βιβλίο που μου άρεσε και το προτείνω και σε όσους αγαπούν αυτήν την κατηγορία μυθιστορημάτων. Συγχαρητήρια στην συγγραφέα, την ευχαριστώ θερμά για το ταξίδι που μου πρόσφερε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου