Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 17/10 Οι Εκδόσεις Μεταίχμιο - Ekdoseis Metaixmio Προσφέρουν στα μέλη της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ 1 αντίτυπο απο όποιο βιβλίο της επιλογής τους απο τα 11 της σειράς με πρωταγωνιστή τον ΧΑΡΗ ΧΟΛΕ!

ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 17/10
με αφορμή την επίσκεψη του διάσημου νορβηγού συγγραφέα JO NESBO  
(στην ΑΘΗΝΑ
στις 17 Οκτωβρίου στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, για να γιορτάσει μαζί με τους έλληνες Nesbomaniacs μια πετυχημένη διαδρομή που μαρτυρά το ανήσυχο πνεύμα του)
τα βιβλία του οποίου έχουν ξεπεράσει τα 25.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως σε πωλήσεις και έχουν εκδοθεί σε περισσότερες από 40 χώρες. Ο ίδιος έχει τιμηθεί με τα βραβεία The Riverton Prize (1997) και The Glass Key (1998), ενώ έχει κατακτήσει ήδη δύο φορές το βραβείο των Νορβηγών Βιβλιοπωλών.
Προσφέρουν στα μέλη της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ 
1 αντίτυπο απο όποιο βιβλίο της επιλογής τους απο τα 11 της σειράς με πρωταγωνιστή τον ΧΑΡΗ ΧΟΛΕ!
Για συμμετοχή στην κλήρωση ακολουθήστε τα βήματα:
1. Μπείτε στην ομάδα μας ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ.
2. LIKE στη σελίδα Εκδόσεις Μεταίχμιο - Ekdoseis Metaixmio
                                    3. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ &ΑΠΑΝΤΗΣΗ στην ερὠτηση:
Ποιο είνaι το επάγγελμα του JO NESBO εκτος απο την συγγραφή; 

  ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΙ ΧΟΛΕ 
 «Ο μεγαλύτερος μου φόβος ως συγγραφέας είναι ότι θα ξεχάσω να γράφω», λέει ο Νέσμπο όταν τον ρωτάνε. 
 
Τι φοβάται όμως προσωπικά ένας συγγραφέας που έχει ανακαλύψει αμέτρητους τρόπους για να σκοτώσει βίαια κάποιον; Όσο προβλέψιμο και εάν σας φανεί, το σκοτάδι. «Αυτό που τροφοδότησε τα βιβλία μου ήταν ότι ως παιδί φοβόμουν γενικά πολύ. Η πρώτη μου κοπέλα ήταν μικροκαμωμένη, αλλά όταν πηγαίναμε να δούμε ταινίες τρόμου στη μέση της ταινίας γυρνούσε και με ρωτούσε “Θα την δεις τελικά;” επειδή κρυβόμουν».
Φαίνεται όμως ότι κάτι του έμεινε από εκείνες τις ταινίες, αφού παραδέχεται ότι ο μόνος τρόπος για να κάνεις τη διαφορά είναι ένα σκοτώσεις έναν σημαντικό χαρακτήρα εκεί που δεν το περιμένει κανείς. Όπως έκανε με τον «Κοκκινολαίμη» - και μας ράγισε την καρδιά. «Εκεί πιστεύω ότι ξεγέλασα τους αναγνώστες, γιατί τους έκανα να επενδύσουν συναισθηματικά σε αυτόν τον χαρακτήρα. Εάν επιβίωνε τότε θα ήταν αναμενόμενο και εάν ο συγγραφέας ήθελε να σε εκπλήξει τότε θα τον σκότωνε στις τελευταίες 50 σελίδες. Εγώ τον σκότωσα στο 1/3 του βιβλίου, κάτι που με έκανε να νιώσω απαίσια.» 

Το 2017 είναι αδιαμφισβήτητα η χρονιά του! Οι λόγοι είναι πολλοί. Φέτος, συμπληρώνονται 20 χρόνια από την κυκλοφορία της Νυχτερίδας, του πρώτου βιβλίου της σειράς Χάρι Χόλε, ενώ σε λίγες μέρες αναμένεται η διεθνής πρεμιέρα της κινηματογραφικής διασκευής του παγκόσμιου μπεστ σέλερ του, Ο χιονάνθρωπος, σε σκηνοθεσία του σουηδού Tomas Alfredson (Και ο κλήρος έπεσε στον Σμάιλι, Άσε το κακό να μπει) και με τον Martin Scorcese να συμμετέχει στην παραγωγή. Στον ρόλο του Χόλε ο διάσημος ηθοποιός Michael Fassbender και στο πλευρό του η πανέμορφη και ταλαντούχα Rebecca Ferguson. Από τις 12 Οκτωβρίου και στις ελληνικές αίθουσες σε διανομή της UIP.
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη με δελτίο εισόδου και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά μία ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης. Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία. H εκδήλωση θα αναμεταδοθεί και με live streaming μέσω του sgt.gr.
Όλα τα βιβλία του Jo Nesbo κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και θα διατίθενται προς πώληση στον χώρο της εκδήλωσης κατά τη διάρκεια της βραδιάς. Μετά τη συζήτηση ο Jo Nesbo θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του.

Λίγα λόγια για τα βιβλία
«Η νυχτερίδα»
Ο επιθεωρητής Χάρι Χόλε αποσπάται από τη Δίωξη Εγκλημάτων του Όσλο στο Σίδνεϊ για να παρακολουθήσει την έρευνα που διεξάγουν οι τοπικές αρχές για την εξιχνίαση ενός φόνου. Ο Χάρι μπορεί να προσφέρει τη βοήθειά του αλλά έχει ρητές οδηγίες να μην μπλέξει. Το θύμα είναι μια εικοσιτριάχρονη Νορβηγίδα που είναι διάσημη στην πατρίδα της. Φυσικά, ο Χάρι δεν μπορεί να μείνει απλός παρατηρητής και συνδέεται φιλικά με τον επιθεωρητή που είναι επικεφαλής της έρευνας καθώς και με έναν από τους μάρτυρες, με αποτέλεσμα να βρεθεί αναμεμειγμένος με την έρευνα. Οι τρεις αυτοί άνθρωποι θα ανακαλύψουν πως η δολοφονία της κοπέλας είναι μόνο ο τελευταίος κρίκος μιας αλυσίδας ανεξιχνίαστων φόνων. Έχουν λοιπόν να αντιμετωπίσουν έναν ψυχοπαθή που δρα σε όλη την Αυστραλία. Καθώς ο κλοιός αρχίζει να κλείνει γύρω από τον δράστη, ο Χάρι φοβάται ότι κανείς δεν είναι πια ασφαλής – ούτε καν αυτοί που ερευνούν την υπόθεση.

«Ο χιονάνθρωπος»
ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΙΟΝΙ
Ένα αγοράκι ξυπνά και αναζητά τη μητέρα του. Όμως στο σπίτι δεν είναι κανείς και στον κήπο τους ανακαλύπτει έναν χιονάνθρωπο με το αγαπημένο φουλάρι της μητέρας του τυλιγμένο στον λαιμό του.
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ.
Καθώς ο Χάρι Χόλε και η ομάδα του ξεκινούν την έρευνά τους, ανακαλύπτουν έναν ανησυχητικό αριθμό γυναικών που έχουν χαθεί στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων.
Όταν διαπιστώνουν την εξαφάνιση και άλλης μιας γυναίκας, οι χειρότερες υποψίες του Χάρι Χόλε επιβεβαιώνονται: για πρώτη φορά στην καριέρα του θα πρέπει να αντιμετωπίσει έναν σίριαλ κίλερ που παίζει στην έδρα του.

«Ο φαντομάς»
Ο Χάρι Χόλε επιστρέφει στο Όσλο για μια υπόθεση πολύ προσωπική.
Τρία χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο πρώην επιθεωρητής Χάρι Χόλε απέδρασε στο Χονγκ Κονγκ για να ξεφύγει από τα τραύματα της προσωπικής και της επαγγελματικής του ζωής στο Όσλο. Επιστρέφει τώρα για να ερευνήσει μια δολοφονία. Η υπόθεση όμως έχει ήδη κλείσει. Ο Γκούστο ο πρεζάκιας σκοτώθηκε στη διάρκεια κάποιου καβγά για ναρκωτικά. Ο φερόμενος ως δολοφόνος του έχει ήδη συλληφθεί.
Ο Χάρι παίρνει την άδεια να επισκεφθεί τον κατηγορούμενο στη φυλακή. Εκεί ο πρώην επιθεωρητής έρχεται αντιμέτωπος με τον εαυτό του και την προσωπική του διαδρομή – το αγόρι είναι ο Όλεγκ, ο γιος της μεγάλης του αγάπης της Ράκελ, ό,τι κοντινότερο έχει σε γιο.
Έτσι ξεκινά την πιο μοναχική και την πιο απίθανη έρευνά του παρά την άρνηση της αστυνομίας να επανεξετάσει την υπόθεση. Τα ίχνη των ναρκωτικών, του αίματος και των μυστηριωδών εξαφανίσεων οδηγούν σ’ έναν άντρα για τον οποίο κανείς δεν θέλει να μιλήσει, έναν άντρα που κυριαρχεί στους νυχτερινούς δρόμους του Όσλο, τον φαντομά.

«Ο κοκκινολαίμης»
1999: Ο Χάρι Χόλε πυροβολεί λόγω παρεξήγησης έναν αμερικανό μυστικό πράκτορα στη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου Κλίντον στη Νορβηγία. Ενώ περιμένει την ταπεινωτική αποπομπή του από το αστυνομικό σώμα, ο Χόλε μετατίθεται στην αντιτρομοκρατική και παίρνει προαγωγή – γίνεται επιθεωρητής. Τον χώνουν σε ένα ανήλιαγο γραφείο και ξεφυλλίζει αναφορές για υποθέσεις χαμηλής προτεραιότητας. Η περίπτωση που πέφτει στα χέρια του όμως έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον: ένας σπάνιος και ασυνήθιστος τύπος όπλου, το οποίο ενδείκνυται για εκτελέσεις, εισάγεται λαθραία στη Νορβηγία. Ακολουθώντας τη διαδρομή του, ο Χάρι θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον κόσμο του λαθρεμπορίου όπλων, των νορβηγών νεοναζί, αλλά και με τη ζοφερότερη πτυχή της νορβηγικής ιστορίας –τη συνεργασία των Νορβηγών με τον Χίτλερ στο Ανατολικό Μέτωπο στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου–, ενώ ένας δολοφόνος αποφασισμένος να αποδώσει δικαιοσύνη σκορπάει τον θάνατο…

«Η δίψα»
«Σιωπηλές κραυγές φούντωναν μες στο κεφάλι του, κατέκλυζαν το δωμάτιο και το κορμί του. Κραυγές που ήθελαν να δραπετεύσουν, που έπρεπε να δραπετεύσουν. Μήπως αποτρελαινόταν; Σήκωσε το βλέμμα προς το τζάμι του παραθύρου. Το μόνο πράγμα που φαινόταν στο σκοτάδι ήταν η αντανάκλασή του. Ήταν εκείνος. Εκεί έξω ήταν εκείνος. Τους περίμενε. Τραγουδώντας. Βγείτε να παίξουμε! Ο Χάρι έκλεισε τα μάτια του. Όχι, δεν τους περίμενε. Τον περίμενε. Περίμενε τον Χάρι. Βγες να παίξουμε!»
Πλινκ: Ο ήχος του ταιριάσματος στο Tinder είναι ο τελευταίος που θα ακούσει η Ελίζε Χέρμανσεν πριν πέσει θύμα δολοφονίας μες στο διαμέρισμά της. Το νεκρό κορμί της θα βρεθεί από την αστυνομία σημαδεμένο και στραγγισμένο από αίμα.
Όταν μια ακόμα γυναίκα δολοφονείται, τα αντανακλαστικά του πρώην επιθεωρητή και νυν καθηγητή στην Αστυνομική Ακαδημία Χάρι Χόλε, θρυλικού διώκτη σίριαλ κίλερ, ενεργοποιούνται…
Άλλωστε ένας επαναλαμβανόμενος εφιάλτης στοιχειώνει τον ύπνο του, φωνές κατακλύζουν κάθε τόσο το μυαλό του: υπάρχει ένας δολοφόνος που ο Χάρι δεν κατάφερε να συλλάβει. Μήπως ήρθε η ώρα να αναμετρηθούν ξανά;


13 σχόλια:

  1. Τραγουδιστής και τραγουδοποιός για το νορβηγικό ροκ συγκρότημα Di Derre. Ευχαριστουμε πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τραγουδοποιός. Ευχαριστούμε για το διαγωνισμό. Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τραγουδοποιός!! Υπέροχο δώρο!!! Καλή μας επιτυχία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή