Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ


Ο δολοφόνος δεν χτυπάει μόνο μία φορά… σε αυτό απολαυστικό θρίλερ
Ο επιθεωρητής Τζίμι Πέρεζ ξέρει πως η επιστροφή στην πατρίδα του, το Φερ Άιλ των Σέτλαντ, θα είναι δύσκολη. Πηγαίνει να παρουσιάσει στους γονείς του την αρραβωνιαστικιά του, τη Φραν, και στο απομονωμένο νησί –όπου οι πάντες γνωρίζονται μεταξύ τους– οι ξένοι είναι καλοδεχούμενοι, αλλά αντιμετωπίζονται πάντα με δυσπιστία.
Όσο βρίσκεται στο Φερ Άιλ, στο διάσημο παρατηρητήριο πτηνών του νησιού ανακαλύπτεται το πτώμα μιας γυναίκας με φτερά πλεγμένα στα μαλλιά της.
Καθώς οι φθινοπωρινές θύελλες μαίνονται αποκόβοντας το νησί από τον υπόλοιπο κόσμο, ο Τζίμι αναγκάζεται να διερευνήσει την υπόθεση χωρίς καμία βοήθεια, με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο. Σύντομα συνειδητοποιεί ότι δεν πρόκειται για έγκλημα πάθους, αλλά για έναν φόνο προμελετημένο, εκτελεσμένο ψυχρά και διεξοδικά.
Μέχρι να κοπάσει η θύελλα, δεν υπάρχει τρόπος διαφυγής. Και ο Τζίμι αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να κινηθεί πολύ γρήγορα –όσο ο καιρός κρατάει τον δολοφoνο καθηλωμένο στο μικροσκοπικό νησί…


Η Ann Cleeves είναι μέλος της ομάδας «Murder Squad» που απαρτίζεται από έξι συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων και έχει στόχο την προώθηση του συγκεκριμένου λογοτεχνικού είδους. Το 2006 η Ann κέρδισε το
εξαιρετικά σημαντικό βραβείο λογοτεχνίας
Duncan Lawrie Dagger στην κατηγορία Καλύτερου Αστυνομικού Μυθιστορήματος για το βιβλίο της Μαύρα Φτερά (Raven Black). Ζει στο Νορθ Τάινσαϊντ της βορειοανατολικής Αγγλίας.
Πολλά από τα μυθιστορήματα της
Ann Cleeves –συμπεριλαμβανομένων αυτών της σειράς Σέτλαντ και εκείνων με πρωταγωνίστρια την ντετέκτιβ Βέρα Στάνχοουπ, τα οποία κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος– έχουν μεταφερθεί στη μικρή οθόνη, σε τηλεοπτικές σειρές του BBC και του ITV. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της

στη διεύθυνση
www.anncleeves.com.


Η νέα συναρπαστική περιπέτεια της ντετέκτιβ Κιμ Στόουν
Καθώς η αστυνομική έρευνα εξελίσσεται με αγωνιώδεις ρυθμούς, η Κιμ θα βρεθεί στο στόχαστρο ενός ανελέητου εχθρού που επιδίδεται σε αρρωστημένα πειράματα. Ενός εχθρού που φαίνεται να γνωρίζει όλες τις αδυναμίες της.
Ο αριθμός των πτωμάτων μεγαλώνει, και για να σταματήσει τους φόνους η Κιμ πρέπει να σκαλίσει βαθύτερα από κάθε άλλη φορά. Στο ίδιο της το παρελθόν…
Όσο πιο σκοτεινός είναι ο νους, τόσο πιο θανατηφόρο γίνεται το παιχνίδι…
Ένα ακόμη θρίλερ της επιτυχημένης αστυνομικής σειράς γεμάτο ένταση και αγωνία, που θα σας κόψει την ανάσα.

Η Άντζελα Μάρσονς ζει στην Μπλακ Κάουντρι της Αγγλίας. Την αγάπη της για τη συγγραφή την ανακάλυψε από παιδί, όταν προτιμούσε, αντί να ασχολείται με τα μαθήματά της, να παρατηρεί τους ανθρώπους και να πλάθει ιστορίες γι’ αυτούς. Η Σιωπηλή Κραυγή, το πρώτο βιβλίο της με ηρωίδα την Κιμ Στόουν, την εκτίναξε μεμιάς στην πρώτη θέση των best seller. Η σειρά βιβλίων της Κιμ Στόουν έχει πουλήσει συνολικά πάνω από 1.700.000 αντίτυπα μέσα σε μόλις ενάμιση χρόνο.


Ένα σπουδαίο μυθιστόρημα από τη μοναδική Edna OBrien
Ένας μυστηριώδης άντρας φτάνει σ’ ένα μικρό χωριό της Ιρλανδίας. Συστήνεται ως εναλλακτικός θεραπευτής και σύντομα καταγοητεύει την τοπική κοινωνία. Η Φιντέλμα Μακπράιντ θα υποκύψει στη μοιραία έλξη που αισθάνεται για τον ξένο, αλλά τα επακόλουθα θα είναι πέρα από κάθε φαντασία. Γιατί ο Βλαντ είναι καταζητούμενος εγκληματίας πολέμου από τα Βαλκάνια…
Οι Μικρές κόκκινες καρέκλες είναι ένα μυθιστόρημα για την αγάπη, τα τεχνάσματα του κακού, τη δικαιοσύνη, την εξιλέωση, την ελπίδα.
Ένα άγριο, λυρικό και εφιαλτικά αληθινό βιβλίο –ίσως το κορυφαίο της Edna OBrien– που υπενθυμίζει για ποιον λόγο θεωρείται μια εκ των μεγαλύτερων συγγραφέων της γενιάς της και όχι μόνο.
«Η OBrien παραμένει μια μεγάλη κυρία της λογοτεχνίας –και το αποδεικνύει σε αυτό το προκλητικό, συγκινητικό, αριστουργηματικό και αντισυμβατικό μυθιστόρημά της.»
The Times
Μετά το πρώτο της μυθιστόρημα, The Country Girls (Κορίτσια από την επαρχία), η Edna OBrien έχει γράψει περισσότερα από είκοσι έργα μυθοπλασίας. Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία, όπως το Irish PEN Lifetime Achievement Award, το American National Arts Gold Medal και το Frank O’Connor Prize. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη δυτική Ιρλανδία, αλλά εδώ και πολλά χρόνια κατοικεί στο Λονδίνο.




 

Ένα ρομαντικό μυθιστόρημα για τη ζωή και τις δεύτερες ευκαιρίες
Η Μαριάνε, εγκλωβισμένη σ’ έναν γάμο χωρίς αγάπη, έχει φτάσει πια στα όριά της. Κι ένα βράδυ στο Παρίσι κάνει το αδιανόητο: πέφτει στον Σηκουάνα. Αλλά η ιστορία δεν είναι γραφτό να τελειώσει έτσι… Η Μαριάνε σώζεται, και αυτή η δραματική νύχτα τής δίνει τη δύναμη ν’ αφήσει πίσω της την παλιά της ζωή και να φύγει για τις ακτές της Βρετάνης –σ’ ένα μέρος που οι Γάλλοι αποκαλούν «άκρη του κόσμου».
Οι άνθρωποι που θα γνωρίσει εκεί –γραφικοί, αλλά και συναρπαστικοί ταυτόχρονα– θα την εκπλήξουν με το ζεστό τους καλωσόρισμα και τον απλό, φυσικό τρόπο με τον οποίο ζουν, απολαμβάνοντας τις μικρές καθημερινές στιγμές. Σ’ αυτόν τον νέο κόσμο, η Μαριάνε θ’ αρχίσει να ξαναβρίσκει τον εαυτό της, θα θυμηθεί πώς είναι να γελάς, να ονειρεύεσαι, ν’ αγαπάς, και θα μάθει ότι ποτέ δεν είναι αργά για να ζήσει κανείς τη ζωή που θέλει…
Πλημμυρισμένο από τη μαγεία της Βρετάνης και με την ίδια μαγευτική αισιοδοξία που έκανε το Μικρό παριζιάνικο βιβλιοπωλείο best seller σε ολόκληρο τον κόσμο, Το τραγούδι της σελήνης είναι μια ιστορία για τις δεύτερες ευκαιρίες και τον απρόβλεπτο, σαρωτικό τρόπο που έρχεται κάποιες φορές να μας βρει η ευτυχία. Με χιούμορ και ευαισθησία η χαρισματική συγγραφέας μάς ταξιδεύει στη μαγευτική Βρετάνη.

Η Νίνα Γκεόργκε είναι βραβευμένη συγγραφέας, δημοσιογράφος και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των συγγραφέων. Έχει γράψει 26 βιβλία, πολλά διηγήματα και άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά. Το Μικρό παριζιάνικο βιβλιοπωλείο, που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος, μεταφράστηκε σε 33 γλώσσες, έμεινε δύο χρόνια στις λίστες των best seller στη Γερμανία, μπήκε στη λίστα των New York Times, ήταν το δημοφιλέστερο βιβλίο στην Αγγλία για το καλοκαίρι του 2015 σύμφωνα με τον Independent, ενώ έγινε επίσης best seller στην Ιταλία, την Πολωνία, την Ολλανδία και άλλες χώρες. Η Νίνα μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στο Βερολίνο και τη Βρετάνη. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα γι’ αυτή στο www.nina-george.com και στο  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου