Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

ONLINE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΤΕΚΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ "ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ" - 12/10/2017

Η ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΤΕΚΟΥ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε γαλλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και πήρε μεταπτυχιακό τίτλο από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Εργάστηκε ως διοικητική υπάλληλος για αρκετά χρόνια σε πολυεθνικές εταιρείες, ενώ πλέον κάνει μεταφράσεις και παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά.



Eva Natsi Ποιο ήταν το έναυσμα για την ενασχόληση σου με την λογοτεχνία και
Ιφιγένεια Τέκου Η πιο συνειδητοποιημένη σχέση μου με την συγγραφή δεν ξεκίνησε από τα παιδικά χρόνια αλλά περίπου στο τέλος των μεταπτυχιακών σπουδών, όταν πλέον κατάλαβα πόση δύναμη έχουν οι λέξεις αφού κρύβουν μνήμες και όνειρα και χάρη σε αυτές, διατηρείς την έκπληξη για την ίδια τη ζωή. Υπάρχει καλύτερος λόγος για να ασχοληθεί κάποιος με κάτι τόσο συναρπαστικό; Αυτό ήταν το έναυσμα. Τίποτα περισσότερο μα και τίποτα λιγότερο.

Eva Natsi Τι αποτελεί κάθε φορά πηγή έμπνευσης για ένα νέο ξεκίνημα, και στην πλάση των χαρακτήρων, ακόμα και για τα μέρη που τοποθετείς κάθε φορά την ιστορία των βιβλίων σου?
Ιφιγένεια Τέκου Θα μιλήσω για τα εφηβικά γιατί για τα βιβλία ενηλίκων είναι τελείως διαφορετικά τα ερεθίσματα που με οδηγούν στην ιστορία μου. Στο πρώτο μου εφηβικό, το αγάπα το ή παράτα το από τις εκδόσεις Λιβάνη, πηγή έμπνευσης στάθηκε το bullying που είχα υποστεί στο γυμνάσιο. Θεώρησα πως έπρεπε να επικοινωνήσω το σοβαρό αυτό θέμα μέσω μιας μυθοπλασίας. Την ιστορία την είχα τοποθετήσει στην όμορφη Σύμη γιατί απλά το λάτρεψα αυτό το νησί και μάλιστα αποτέλεσε και τον τόπο που εξελίχθηκε η ιστορία και στο βιβλίο μου Θάλασσες μας χώρισαν από τις εκδόσεις Διόπτρα. Στο δεύτερο βιβλίο μου, το Yolo, από τις εκδόσεις Ψυχογιός, αφορμή στάθηκε μια δασκάλα ειδικής αγωγής που όταν τη συνάντησα σε παρουσίασή μου σε κάποιο δημοτικό της Νέας Σμύρνης, μου ζήτησε να γράψω και για παιδιά με αναπηρίες. Αυτό και έκανα. Η μία από τις ηρωίδες μου, η Αλεξάνδρα, παθαίνει κάποιο ατύχημα μικρή και είναι αναγκασμένη να μετακινείται με καροτσάκι. Φαίνεται στενάχωρο, μα αυτή η μικρή μάς διδάσκει τι θα πει αισιοδοξία και πώς μπορείς να ξεπεράσεις πολλούς υφάλους με μοναδικό όπλο τη θετική ενέργεια.
 
Eleni Chamilaki Ιφιγενεια αυτο το βιβλιο ειναι εφηβικο θα κυκλοφορισεις και καποιο μηθιστοριμα φετος?
Ιφιγένεια Τέκου Eleni μου όχι φέτος, μην πέσουν μαζί. Από το νέο έτος όμως να το περιμένεις!

Eva Natsi Πες μας λίγα λόγια για το βιβλίο σου "YOLO -ζεις μονάχα μια φορά".


Ιφιγένεια Τέκου Το Υolo πιστεύω πως είναι το πιο αισιόδοξο βιβλίο που έχω γράψει. Περιγράφει τις ζωές πέντε εφήβων που βιώνουν τα σκαμπανεβάσματα της ζωής με τον δικό τους τρόπο ο καθένας. Το μουσικό συγκρότημα που φτιάχνουν με το όνομα Yolo, τι άλλο, τούς φέρνει πιο κοντά δυναμώνοντας μέσα τους συναισθήματα όπως αγάπη, φιλία, ελπίδα. Στο τέλος του βιβλίου, η Αλεξάνδρα, ο Χρήστος, η Εριφύλη, ο Ορέστης και ο Βασίλης θα είναι τελείως αλλαγμένοι. Πιο ώριμοι και παράλληλα πιο je ne sais quoi όπως θα έλεγε και η Εριφύλη που λατρεύει τα γαλλικά.

Eva Natsi Ποιο μήνυμα θα ήθελες να περάσεις μέσα από το βιβλίο σου;
Ιφιγένεια Τέκου Πιστεύω πως υπάρχουν πολλά μηνύματα που μπορεί ένας έφηβος ή ένας γονιός να πάρει από αυτό το βιβλίο ωστόσο όταν άρχισα να το γράφω δεν είχα τέτοιο σκοπό, διδακτικό δηλαδή γιατί κατά την γνώμη μου ο διδακτισμός απομακρύνει τον έφηβο από την ανάγνωση κάποιου βιβλίου. Ό,τι θέλω να πω, προσπαθώ να το περνάω υποδόρια, μέσα από αστείους διαλόγους και καμιά φορά μέσα από δύσκολες καταστάσεις και τα προβλήματα των εφήβων ηρώων μου. Το κεντρικό μήνυμα του Yolo νομίζω πως φωνάζει από τον τίτλο του. Ζεις μονάχα μια φορά, άρα πρέπει να ζήσεις τη ζωή σου στο έπακρο χωρίς μιζέρια και απογοήτευση. Πιστεύω πως αυτό είναι το καλύτερο μήνυμα που μπορούμε να περάσουμε στα παιδιά μας ώστε να αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία και ψυχραιμία τις δυσκολίες της ζωής που δεν είναι και λίγες.

Eva Natsi Ας μιλήσουμε για το επίπεδο δημιουργίας ενός χαρακτήρα, πως αποτυπώνεις έναν χαρακτήρα στο χαρτί; Προσπαθείς να μπείς στο πετσί του ρόλου του πρωταγωνιστή η γίνεσαι πολυμορφικός χαρακτήρας και ταυτίζεσαι με όλους τους χαρακτήρες της ιστορίας σου;


 
Ιφιγένεια Τέκου Φυσικά και προσπαθώ να μπω στην ψυχοσύνθεση όλων των ηρώων μου προκειμένου να περιγράψω τις αντιδράσεις και τα συναισθήματά τους που πρέπει να είναι απόλυτα δικαιολογημένα στον αναγνώστη. Χωρίς βέβαια να το κάνω σκόπιμα, πάντα θα τύχει να ταυτιστώ με κάποια από τις ηρωίδες μου και ίσως να την κάνω την «φωνή» μου!

Eva Natsi Ποιο πρόσωπο και αν υπάρχει, είναι εκείνο που έχει την τιμή να διαβάσει και να σου δώσει συμβουλές πρώτος πριν την έκδοση το βιβλίο σου;


Ιφιγένεια Τέκου Ειδικά στα εφηβικά μου βιβλία υπάρχει μια πολυαγαπημένη φίλη και συγγραφέας που εκτιμώ την πάντα καλοπροαίρετη και ουσιαστική άποψή της. Στα μυθιστορήματα ενηλίκων κάνω του κεφαλιού μου που λένε τώρα πια αν και παλιότερα είχα μια αγαπημένη φίλη που διάβαζε πρώτη τα βιβλία μου και την ευχαριστώ για αυτό.






Eva Natsi Ποιο θα έλεγες πως είναι το «στίγμα» σου; Αυτό που σε χαρακτηρίζει...
Ιφιγένεια Τέκου Αν μιλάμε γενικά, τότε οι δύο λέξεις που με χαρακτηρίζουν είναι αυθόρμητη και ονειροπόλα.

Eva Natsi Πότε έχεις περισσότερο ανάγκη να γράψεις; Σε ποια ψυχολογική ή συναισθηματική κατάσταση νιώθεις την ηρωίνη της γραφής να σου τρυπά την ευαισθησία της ψυχής σου ώστε να αποζητήσεις την αγαλλίαση στην γραφή;
Ιφιγένεια Τέκου Γράφω πάντα ανεξάρτητα από τη ψυχολογική μου κατάσταση. Το γράψιμο αποτελεί για μένα φάρμακο της ψυχής είτε είμαι χαρούμενη είτε αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα όπως όλοι οι άνθρωποι αν και έχω διαπιστώσει πως όταν είμαι πολύ στενοχωρημένη και ανησυχώ για κάτι δεν μπορώ να συγκεντρωθώ και τότε το αφήνω για μερικές ημέρες.


Eva Natsi Έχεις κάποιον άνθρωπο σαν πρότυπο σου; Και αν ναι ποιος είναι αυτός και γιατί τον θεωρείς πρότυπο;
Ιφιγένεια Τέκου Πρότυπο; Δεν ξέρω. Είναι μεγάλη ευθύνη να αποδώσω μια τέτοια λέξη σε κάποιον άνθρωπο, όμως μπορώ να σας πω ότι υπάρχουν μερικοί, όχι πολλοί, άνθρωποι που πραγματικά θαυμάζω και εκτιμώ και έχουν αποδείξει με τις πράξεις τους, όχι μόνο με τα λόγια τους, πως αξίζουν να τους έχω «πρότυπο». Κάποιοι εξ’αυτών ανήκουν και στο συγγραφικό χώρο και δεν τους θαυμάζω μόνο λογοτεχνικά αλλά και για την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα τους, την ανιδιοτέλειά τους που είναι σπάνια στις μέρες μας και την αγνή καρδιά τους…ακόμα πιο σπάνιο!

Eva Natsi Το βιβλίο σου κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες και από ότι μαθαίνω πάει πάρα πολύ καλά. Επέτρεψε μου σε αυτό το σημείο να ρωτήσω αν έχεις ήδη ξεκινήσει να προετοιμάζεις κάτι καινούριο?
Ιφιγένεια Τέκου Πράγματι το Yolo κυκλοφόρησε πριν από μόλις μερικές ημέρες και ο κόσμος το έχει ήδη αγαπήσει. Μετά το «αγάπα το ή παράτα το», τη πρώτη μου συγγραφική απόπειρα με αποδέκτη εφήβους και ενήλικες, ένιωσα πως έπρεπε και ήθελα να υπάρχει μια συνέχεια. Αυτό το διάστημα τελειώνω ένα μυθιστόρημα που έγραφα και με είχε απορροφήσει αρκετούς μήνες και όπως κάθε φορά που ολοκληρώνεται κάποιο πόνημά μου νιώθω ευτυχής.

Kasiani Kosmidou Καλησπέρα σας, θα ήθελα να ρωτήσω την αγαπημένη μας Ιφιγένεια 💗 Η μοναξιά του συγγραφέα είναι μύθος ή πραγματικότητα? Εννοώ, είναι παράγοντας για την συγγραφή ενός βιβλίου? Ευχαριστουμε πολύ 💗
Ιφιγένεια Τέκου Καλησπέρα και από μένα! Δεν ξέρω τι ισχύει για άλλους συγγραφείς όμως για μένα η μοναξιά είναι επιθυμητή πολλές φορές. Μου αρέσει να αφουγκράζομαι τι συμβαίνει γύρω μου, όμως χρειάζομαι και την ησυχία μου, να ακούω τις σκέψεις μου. Αυτό μπορεί να παρεξηγηθεί από κάποιον.

Eva Maraki Καλησπερα στην Ιφιγενεια και σ΄ολες τις βιβλιοφιλες. Θα ηθελα να ρωτησω τη συγγραφεα μας αν υπαρχει καποιο θεμα που δε θα επιανε ποτε ..ισωα γιατι θα τη φοβιζε ή για αλλους λογους
Ιφιγένεια Τέκου Καλησπέρα Εύα μου!! Ναι! Υπάρχουν θέματα που δεν θα έπιανα ποτέ και δεν τα αντέχω ούτε να τα διαβάζω όπως π.χ. ό,τι αναφέρεται σε παιδική κακοποίηση με σεξουαλικές προεκτάσεις. Δεν το αντέχω σαν μάνα με τίποτα!
 

Kasiani Kosmidou Πώς αποτυπωνεις έναν χαρακτήρα στο χαρτί? Προσπαθείς να μπεις στο πετσί του ρόλου? Ευχαριστουμε θερμά 💗
Ιφιγένεια Τέκου Ναι, φυσικά προσπαθώ να γίνω ένα με τον χαρακτήρα που προσπαθώ να περιγράψω, να καταλάβω τι νιώθει και τι τον οδηγεί στις πράξεις του!!

Eva Natsi Πες μας ένα σου όνειρο που αξιώθηκες να το δεις να πραγματοποιείται
Ιφιγένεια Τέκου Πολλά όνειρα που έχω κάνει αξιώθηκα να τα δω να πραγματοποιούνται. Να σπουδάσω αυτό που αγαπώ, να κάνω πολλά ταξίδια σε όλο τον κόσμο, να δημιουργήσω μια όμορφη οικογένεια… να αποτυπώνω τις σκέψεις μου στο χαρτί και αυτό το χαρτί να το διαβάζουν κι άλλοι και ίσως σε κάποιους να τους αρέσει κιόλας!




Eva Natsi Πες μας ποιο βιβλίο διαβάζεις αυτό το διάστημα
Ιφιγένεια Τέκου Μόλις τέλειωσα την Έρημο των Ταρτάρων του Ντίνο Μπουτζάτι και ετοιμάζομαι να ξεκινήσω το «Κάτω από την ίδια στέγη» του κυρίου Αναστάση Βιστωνίτη.


Eva Natsi Είσαι αισιόδοξη για το μέλλον της λογοτεχνίας, με τη μορφή του χειροπιαστού βιβλίου και όχι των e-books; Πιστεύεις πως ο κόσμος θα συνεχίσει να βρισκει τροπους να διαβάζεi, παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπιζει;
Ιφιγένεια Τέκου Φυσικά και είμαι αισιόδοξη για το μέλλον της λογοτεχνίας με οποιαδήποτε μορφή. Εγώ προσωπικά είμαι οπαδός του χαρτιού. Θέλω το βιβλίο μου να το μυρίζω, να το υπογραμμίζω και να το τοποθετώ με αγάπη στη βιβλιοθήκη μου όμως και τα e-books είναι μεγάλη ευκολία για πολλούς. Όσο για την κρίση που μαστίζει γενικότερα τον κόσμο και φυσικά και την χώρα μας, πιστεύω πως δεν επηρεάζει ιδιαίτερα την αναγνωστική μας διάθεση να αγοράσουμε ένα βιβλίο ή να το δανειστούμε και να το διαβάσουμε. Όποιος πραγματικά αγαπά τα βιβλία είναι σίγουρο πως θα βρει τον τρόπο του και άλλωστε ας μην ξεχνάμε πως είναι από τους πιο φθηνούς τρόπους διασκέδασης εκτός και αν κάποιος έχει το δικό μου μικρόβιο που διαβάζω αρκετά βιβλία κάθε μήνα.
 


Kasiani Kosmidou Πότε έχεις περισσότερη ανάγκη να γράψεις?Σε ποια ψυχολογική ή συναισθηματική κατάσταση νοιωθεις το "μικρόβιο" της γραφής να σου τρυπά την ευαισθησία της ψυχής σου ώστε ν'αποζητησεις την αγαλλίαση στην γραφή? Ευχαριστουμε θερμά 💗
Ιφιγένεια Τέκου Γράφω πάντα ανεξάρτητα από τη ψυχολογική μου κατάσταση.

Eva Natsi                                     ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Η δεκαεξάχρονη Αλεξάνδρα ήθελε από μικρή να γίνει μπαλαρίνα, όμως η μοίρα ανέτρεψε όλα τα όνειρά της με τρόπο τραγικό. Η Εριφύλη υποφέρει από αϋπνίες, γουστάρει τη γαλλική κουλτούρα, γουστάρει να τραγουδάει, να ξεδίνει στην πυγμαχία, να βλέπει τα αστέρια με το τηλεσκόπιό της.Ο Ορέστης κουβαλάει τα δικά του βάρη, από τα οποία βρίσκει διέξοδο στα φιλαράκια, στο μουσικό γκρουπάκι που έχει φτιάξει μαζί τους και στα όνειρα που μοιράζεται με την Εριφύλη.
 Ο Χρήστος είναι μέλος των Υοlo. Παίζει ντραμς παλεύοντας να ξεχάσει την οικονομική κρίση που έχει χτυπήσει την οικογένειά του, αλλά και να αποδείξει στην Αλεξάνδρα ότι είναι κάτι περισσότερο από ένα «πράσινο μαλλί» και ότι τη θέλει ακριβώς όπως είναι. 
Δε σταματάνε να κάνουν όνειρα και μπαίνουν στη μάχη κάθε φορά που η ζωή τούς προκαλεί με ό,τι πολεμοφόδια τους βρίσκονται… ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ, ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ, ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΑΔΑ ΤΟΥΣ, γιατί ξέρουν πως ζεις μονάχα μια φορά, κι ας έλεγε άλλα ο Τζέιμς Μποντ στην ταινία του!
 https://www.psichogios.gr/site/Books/show/1004121/YOLO-zeis-monaxa-mia-fora
 Κική Παπαδάτου Καλοτάξιδο! Σήμερα το αγόρασα, το ξεκίνησα και μου αρεσει! Ρουφιέται (για να χρησιμοποιήσω τη γλώσσα της Εριφύλης)!



Eva Natsi Tι σε ελκύει και τι σε απωθεί σε κάποιον άνθρωπο; Ποιο είναι το μεγαλύτερο ελάττωμα και ποιο το προτέρημα σου;
Ιφιγένεια Τέκου Με ελκύει πολύ η εξυπνάδα σε έναν άνθρωπο και η ευρύτητα πνεύματος. Με απωθούν αρκετά πράγματα που ευτυχώς δεν τα βρίσκεις συνήθως μαζεμένα σε έναν άνθρωπο, όπως η ζήλια, η μικροπρέπεια, η κακία, η έλλειψη τρόπων και παιδείας, η παντελής απουσία συμπεριφορά αλληλεγγύης. Το δικό μου μεγαλύτερο προτέρημα είναι νομίζω ότι νοιάζομαι, νοιάζομαι γενικά. Για τους ανθρώπους, για το περιβάλλον, για το πρόβλημα του γείτονα κλπ. Όσο για το μεγαλύτερο ελάττωμά μου, τι να πρωτοπώ; Είμαι ανυπόμονη, παραπονιάρα και λιχούδα χαχα!

Eva Natsi Πες μας ένα μότο που ακολουθείς...
Ιφιγένεια Τέκου Κατά καιρούς είχα πολλά και διάφορα μότο όμως ένα από αυτά παραμένει αναλλοίωτο στο μυαλό μου. 
«Μοναχός σου χόρευε και όσο θέλεις πήδα». 
Αποτελεί απόσταγμα εμπειριών καθώς αν κάτι κατάλαβα όλα αυτά τα χρόνια είναι πως αν δεν μπορείς να κάνει κάτι μόνος σου δύσκολα θα βρεις κάποιον να σε βοηθήσει και αν το κάνει…θα θεωρεί πως του χρωστάς για μια ολόκληρη ζωή!


Σωτηρία Κίσσα Τσούμαρη Καλησπέρα κι από μένα! Ιφιγένεια, το νέο σου βιβλίο φαίνεται πολύ ενδιαφέρον! Έχω δύο παιδιά στη εφηβεία που ασχολούνται και τα δύο με τη μουσική, οπότε θα το διαβάσω σίγουρα όταν κυκλοφορήσει. Προτιμάς να γράφεις βιβλία για ενηλίκους ή για παιδιά και εφήβους; Ποιους θεωρείς πιο δύσκολους αναγνώστες; Τους μικρούς τους μεγάλους;
Ιφιγένεια Τέκου Καλησπέρα Σωτηρία μου!! Το βιβλίο μου έχει ήδη κυκλοφορήσει. Να χαίρεσαι τα παιδιά σου! Υπέροχη η ερώτησή σου! Θεωρώ τους έφηβους το πιο δύσκολο αναγνωστικό κοινό, ωστόσο λατρεύω να γράφω βιβλία που τους αφορούν. Δεν υπάρχει θέμα προτίμησης , καθώς απολαμβάνω να γράφω τόσο για ενήλικες όσο και για εφήβους! Παίρνω διαφορετικά πράγματα από την κάθε εμπειρία.
Σωτηρία Κίσσα Τσούμαρη Εύχομαι να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο σου! Είμαι σίγουρη ότι θα αρέσει και στην κόρη μου που της αρέσει το διάβασμα! Κι εγώ τους θεωρώ δύσκολους αναγνώστες, μάλλον απαιτητικούς θα έλεγα. Πρέπει να τους κερδίσεις από την αρχή και να τους κεντρισεις το ενδιαφέρον για να τους κρατήσεις μέχρι το τέλος, γιατί βαριουνται εύκολα.
Ιφιγένεια Τέκου Σωτηρία μου σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου! Ελπίζω να αρέσει στην κόρη σου το βιβλίο μου! Πράγματι οι έφηβοι βαριούνται εύκολα και θέλει κόπο να τους τραβήξεις αλλά και να τους κρατήσεις την προσοχή!!
Σωτηρία Κίσσα Τσούμαρη Είμαι σίγουρη ότι θα αρέσει και στις δυο μας!

Ξένια Σνκ Τι μνμ προσπαθείτε να περάσετε μέσα από αυτο το βιβλίο στους εφήβους ;
Ιφιγένεια Τέκου Το κεντρικό μήνυμα του Yolo νομίζω πως φωνάζει από τον τίτλο του. Ζεις μονάχα μια φορά, άρα πρέπει να ζήσεις τη ζωή σου στο έπακρο χωρίς μιζέρια και απογοήτευση. Πιστεύω πως αυτό είναι το καλύτερο μήνυμα που μπορούμε να περάσουμε στα παιδιά μας ώστε να αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία και ψυχραιμία τις δυσκολίες της ζωής που δεν είναι και λίγες.
Ξένια Σνκ Ευχαριστώ πολυ καλοτάξιδο

Αναστασία Ελευθεριάδου Καλησπέρα και από εμένα!! Τελείωσα προχθές το βιβλίο "Θάλασσες μας χώρισαν" είναι η πρώτη γνωριμία με την γραφή σας μου άρεσε το βιβλίο και ως γραφή και ως πλοκή, ιδιαίτερα συγκινητικό!!
Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορούσατε θα άλλαζατε κάτι σε κάποιο από τα βιβλία σας και γιατί;
Ιφιγένεια Τέκου Αναστασία καλησπέρα! Χαίρομαι που σου άρεσαν οι θάλασσές μου! Κι εμένα με συγκίνησε όσο το έγραφα. Αν μπορούσα θα άλλαζα κάποια πράγματα στα βιβλία μου και είναι λογικό. Με τον καιρό βλέπουμε αλλιώς τα πράγματα και γεμίζουμε εμπειρίες και ως γραφή αν το δούμε, ένας συγγραφέας βελτιώνεται. Παρόλα αυτά τα αγαπάω όλα γιατί δείχνουν εμένα την συγκεκριμένη χρονική στιγμή!

Kasiani Kosmidou Ποια αντικείμενα έχεις πάνω στο γραφείο σου? Γράφεις σε γραφομηχανή ή σε υπολογιστή? Ευχαριστουμε πολύ 💗
Ιφιγένεια Τέκου Μόνο τον υπολογιστή έχω πάνω στο γραφείο μου και ίσως κανένα βιβλίο που θέλω για έρευνα. Γράφω σε υπολογιστή.
 
Eva Natsi Η τελευταια προταση δικια σου Ιφιγένεια μου!
Ιφιγένεια Τέκου Θα τελειώσω με μια ευχή!!Να μην μας σταματήσει ποτέ τίποτα από το να διαβάζουμε. Ευχές επίσης στην όμορφη ομάδα σου Εύα . Καλές αναγνώσεις σε όλους μας!
Eva Natsio Να ευχηθούμε να είναι ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ και να αποκτήσει μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές των αναγνωστών! Καλή συνέχεια και πάντα δημιουργική σου ευχόμαστε Ιφιγενεια. Καλο βραδυ σε ολους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου