Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

"Το νησί της τρέλας", Γιώργος Μελισσαρόπουλος, εκδόσεις ΜΙΧΑΛΗ ΣΙΔΕΡΗ



Ψάχνοντας να βρω ενα παιδικό βιβλίο για το βαφτιστήρι που είναι παιδί του δημοτικού, έτσι ώστε να περάσει ευχάριστα τις καλοκαιρινές του ώρες, και κοιτάζοντας σε μια σειρά με παιδικά βιβλία, έπεσε στο μάτι μου "ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΤΡΕΛΑΣ" το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις ΜΙΧΑΛΗ ΣΙΔΕΡΗ. Καθώς τα ζωηρά χρώματα μου τράβηξαν την προσοχή όπως συνηθίζεται από τα παιδικά βιβλία, το έπιασα στα χέρια μου να δω το περιεχόμενο του. Οφείλω να ομολογήσω πως για κανένα δεκάλεπτο ξεχάστηκα εκεί στο ράφι του βιβλιοπωλείου και άρχισα να διαβάζω την υπόθεση.




Αρκετές φορές τα παιδικά βιβλία, έχουν την  τάση να μαγνητίζουν εμάς τους μεγάλους, πιο έντονα από ότι τους μικρούς λιλιπούτειους. Ίσως είναι αυτή η ανάγκη που βαθιά μέσα μας αισθανόμαστε να αποφορτίσουμε από τα πολλά προβλήματα και να γίνουμε για λίγο παιδια μπαίνοντας στο παιδικό ανέμελο τους κόσμο.
Για να μην σας κουράσω θα σας εξομολογηθώ, πως το πήρα και πήγα χαρούμενη στο ταμείο και οπως καταλαβαίνετε, εννοείται η νονά το διάβασε πριν το βαφτιστήρι. Γιατί πως να το κάνουμε άλλωστε πρέπει να ελέγχουμε τι παίρνουμε στα παιδιά...



Ας σοβαρευτούμε όμως, και να σας πω, πως "ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΤΡΕΛΑΣ" είναι το πρώτο comix της σειράς "Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ COMIX". Ένα καινούργιο, φρέσκο και άκρως ιδανικό για τις καλοκαιρινές αναγνώσεις των παιδιών μας (κι΄οχι μόνο!!!).  Mε μια έξυπνη πλοκή που περνά απίστευτα μηνύματα για την καθαριότητα αλλά και τον σεβασμό στις σχέσεις των ανθρώπων μεταξύ τους, καταφέρνει να γίνει είναι πολύ χρήσιμο στην διαμόρφωση της σωστής συνείδησης των παιδιών. 
  Ακόμα μέσα από τα πολύχρωμα σχέδια σε κάθε σελίδα και μέσα από μια αρκετά ελκυστική εικονογράφηση, μετατρέπει την ανάγνωση σε μια ευχάριστη δραστηριότητα.
ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΤΡΕΛΑΣ, μέσα από την δική του έξυπνα δομημένη ιστορία με πειρατές, άλλα και πλάσματα της θάλασσας και της ζούγκλας, θα καταφέρει να κλέψει τις καρδιές και ων πιο απαιτητικών μικρών μας αναγνωστών.

Στα συν του βιβλίου, περα από το γυαλιστερό εξώφυλλο που ξετρελαίνει τους μικρούς μας, η άψογη και ΓΕΡΉ σελιδοποίηση (καθώς απευθυνόμαστε σε παιδικό κοινό).
Καθώς γνωρίζουμε πως τα μικρά παιδιά πολλές φορές αρνούνται να διαβάσουν, εχουμε διαπιστωσει πως τα comix είναι ένα είδος που τραβα από μόνο του την προσοχή τους! Ποσο δε, οταν αυτο συνοδεύεται απο έντονα χρώματα και μια απιστευτα ομορφη ιστορία!
Προσωπικα ειμαι ενθουσιασμένη με την επιλογή μου και ελπιζω και ο μικρός μου "ΓΙΟΣ¨το ίδιο.


Όλα φαίνονται να κυλάνε ήρεµα στο νησί της Τζαµάουα, µέχρι που µια οµάδα άγριων πειρατών κάνει την εµφάνισή της αναστατώνοντας όλα τα ζώα της παραλίας. Η έξυπνη Καλαµαρένια, ο γενναίος Μπανανέος και το µικρό Χταποδίνι θα ζητήσουν τη συµβουλή του σοφού Ναυαγογέροντα για να αντιµετωπίσουν τον πειρατή Πρασογένη και τους παπαγάλους του.
Θα τα καταφέρουν; Ποιος είναι άραγε ο αινιγµατικός Σαγονιάρης; Μια περίεργη περιπέτεια ξεκινά για τους τρεις φίλους, γεµάτη χιούµορ και απρόβλεπτες καταστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου