Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ στην ΛΙΤΣΑ ΛΑΜΠΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ για το "ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ 
ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Βιογραφικό:  Η Γεωργοπούλου Μαρία γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε Ιστορία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και απέκτησε μεταπτυχιακό στην Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες από το ίδιο πανεπιστήμιο. Το διάβασμα είναι ο βασικός τρόπος να περνάει η ώρα της από τότε που θυμάται τον εαυτό της. Η συγγραφή ήρθε λίγο αργότερα, όταν συνειδητοποίησε ότι οι ιστορίες που είχε στο μυαλό της, ήταν πάρα πολλές και δεν έπρεπε να ξεχαστούν. Όταν δεν διαβάζει ή γράφει, παρακολουθεί φανατικά ταινίες και σειρές. Το πρώτο της βιβλίο είναι το «In Aeternum».


Προφίλ στο Facebook: https://www.facebook.com/mariageorg1984?


 Η Λυδία, μία μοναχική κοπέλα, μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο, καθώς η μητέρα της πέθανε στη γέννα. Δεν γνωρίζει τον πατέρα της που, άλλωστε, ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για εκείνη. Μετά τις σπουδές της, η μοίρα φαίνεται να της δείχνει ένα καλύτερο πρόσωπο.
Όταν όμως η Λυδία αναλαμβάνει την προετοιμασία μίας έκθεσης με πίνακες ζωγραφικής και γκραβούρες με θέμα την Κόλαση, θα γνωρίσει πολλούς ανθρώπους που ξέρουν περισσότερα από όσα η ίδια για τον εαυτό της και τη ζωή της. Για να φέρει σε πέρας το έργο της, είναι υποχρεωμένη να συνεργαστεί με τον Μάξιμο, έναν σκοτεινό και απρόσιτο άντρα, που κρύβει μυστικά.
Μυστικά που θα φέρουν τη Λυδία αντιμέτωπη με την Κόλαση…
Πηγή: εκδ. Λυκόφως


ΠΌΤΕ ΗΡΘΕ Η ΣΥΓΓΡΑΦΉ  ΣΤΗΝ ΖΩΉ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ?ΠΟΙΑ ΑΝΆΓΚΗ ΤΗΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΊ?

Από τότε που ήμουν μικρό παιδί, μου άρεσε να δημιουργώ ιστορίες. Όταν πλέον αποφάσισα να γράψω έγινε γιατί είχα πολλές από αυτές στο μυαλό μου και δεν ήθελα να χαθούν. Αυτό έγινε μετά το τέλος των σπουδών μου. Το μόνο που επιθυμούσα πάντοτε ήταν, αυτές οι ιστορίες, να βρουν το δρόμο τους και να φτάσουν στα χέρια των υπόλοιπων ανθρώπων που αγαπούν το διάβασμα.

ΠΟΙΟ ΉΤΑΝ ΤΟ ΠΡΏΤΟ ΣΑΣ ΕΡΈΘΙΣΜΑ ΠΟΥ ΕΠΛΑΣΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΌ ΣΑΣ ΤΗΝ ΥΠΌΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΈΟΥ ΣΑΣ ΒΙΒΛΊΟΥ?

Το «In Aeternum-Στην Αιωνιότητα» το εμπνεύστηκα στη διάρκεια ενός χειμώνα κατά τη διάρκεια του οποίου διάβαζα ιστορίες από τον Μεσαίωνα.

ΣΤΟ ΓΡΑΠΤΌ ΣΑΣ ΒΆΖΕΤΕ ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΊΑ?

Είναι κάτι που γίνεται χωρίς να το επιδιώκω. Οι δικοί μου άνθρωποι όταν διάβασαν το βιβλίο μου είπαν ότι αναγνώρισαν στοιχεία του χαρακτήρα μου. Πιστεύω ότι είναι λογικό να συμβαίνει, ειδικά στην πρώτη συγγραφική απόπειρα.


ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΉ ΜΑΣ ΈΝΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΈΑΣ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΈΣΕΙ ΠΡΌΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ?

Φυσικά. Σε κάποιες περιπτώσεις οι νέοι μπορούν να ανακαλύψουν τον εαυτό τους μέσα από το διάβασμα ορισμένων βιβλίων και σε κάποιες άλλες μπορούν να εμπνευστούν και να γράψουν και εκείνοι. 

ΘΑ ΉΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΟΝΟΜΑΤΙΣΕΤΕ ΤΟ ΠΙΟ ΑΓΑΠΗΜΈΝΟ ΣΑΣ ΒΙΒΛΊΟ ΑΠΌ ΌΣΑ ΈΧΕΤΕ ΔΙΑΒΆΣΕΙ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΙΟ ΒΑΣΙΚΌ ΛΌΓΟ ΠΟΥ ΈΧΕΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΊΟ ΑΥΤΌ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΉ ΤΗΣ ΛΊΣΤΑΣ ΣΑΣ.

Αυτή η ερώτηση δεν είναι καθόλου εύκολη. Δεν έχω μόνο ένα αγαπημένο βιβλίο και αισθάνομαι πως θα αδικήσω πολλά άλλα έτσι και επιλέξω. Παρόλα αυτά, θα πω το Darkfever της Karen Marie Moning, το οποίο δυστυχώς δεν κυκλοφορεί στα ελληνικά. Διαλέγω αυτό ως αγαπημένο βιβλίο γιατί με έκανε να αγαπήσω πολύ ένα συγκεκριμένο είδος βιβλίων, τα urban fantasy, αλλά και γιατί είναι το βιβλίο που θέλω να διαβάζω κάθε φορά που περνάω μία δύσκολη φάση στη ζωή μου.

ΈΝΑ ΒΙΒΛΊΟ ΕΝΌΣ ΈΛΛΗΝΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΑ  ΠΟΥ ΘΑ ΘΈΛΑΤΕ ΝΑ ΕΊΧΑΤΕ ΓΡΆΨΕΙ ΕΣΕΊΣ?

Είναι πολλά τα βιβλία Ελλήνων συγγραφέων που αγαπώ, αλλά δεν έχω σκεφτεί ποτέ πως θα ήθελα να τα έχω γράψει εγώ.

ΣΚΈΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΌΜΕΝΟ ΜΥΘΙΣΤΌΡΗΜΑ?

Το επόμενο μυθιστόρημα θα είναι πιο σκοτεινό και με περισσότερο μυστήριο! 

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΆΣΕΙ Ο ΑΝΑΓΝΏΣΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΆΣΕΙ ΑΥΤΌ ΤΟ ΠΡΏΤΟ ΣΟΥ ΒΙΒΛΊΟ?

Θα διαβάσει την ιστορία της Λυδίας, της οποίας η ήρεμη ζωή παίρνει μία απρόσμενη τροπή!

ΕΚΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΊΕΣ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΈΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΊΟΥ ΣΑΣ?

Σίγουρα εκπληρώθηκε ένα μεγάλο όνειρό μου και είμαι ευγνώμων για αυτό. Υπάρχει όμως και συνέχεια!



ΑΣ ΚΛΕΊΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΈΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΈΝΑ ΜΙΚΡΌ ΑΠΌΣΠΑΣΜΑ ΑΠΌ ΤΟ ΒΙΒΛΊΟ ΣΑΣ. ..


«…Μπορούσε να τη δει να χαμογελάει και ο θυμός του χτυπούσε κόκκινο. Δεν γινόταν να είναι ευτυχισμένη όταν εκείνος ήταν κομμάτια…»

Για το Βιβλίο της παρέας
Λίτσα Λαμπρακοπούλου
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου