Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΡΑΦΑΕΛΛΑ ΑΝΝΑ ΜΠΟΥΧΛΑ στην ΛΙΤΣΑ ΛΑΜΠΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ για το ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΡΑΦΑΕΛΛΑ ΑΝΝΑ ΜΠΟΥΧΛΑ 


Βιογραφικό:
Η Ραφαέλλα  Άννα Μπούχλα γεννήθηκε και κατοικεί στην Κέρκυρα, έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων (Εξάμηνα διοικητικό και οικονομικό στέλεχος επιχειρήσεων ΙΕΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ)
Της αρέσει η Ελεύθερη γραφή, η ποίηση, η επικοινωνία, οι δημόσιες σχέσεις, ενώ έχει άριστη συνεννόηση με πελατειακό εξυπηρετικό κοινό.
Νουβελογράφος της Νουβέλας: Η μελωδία ενός Αγγέλου
Αρθρογράφος: πρώην στο flowmagazine.gr και σε τοπικες εφημερίδες Κέρκυρας
Ποιήτρια: Ανεμολόγιο, λογοτεχνικές αναφορές, συμπαντικές διαδρομές.
1ο βραβείο πρωτοεμφανιζόμενης Λογοτεχνικά αριστουργήματα 2017
Ποιήτρια:” Ρωγμές στο σκοτάδι” (ποιητική συλλογή 11 ποιημάτων-διανέμεται δωρεάν από την easywriter.gr)
Ποιήτρια: “Σκοτεινός έρωτας” {2η ποιητική συλλογή 11 ρομαντικών ποιημάτων- διανέμεται δωρεάν από την easywriter.gr
Μυθιστοριογράφος: φανταστικό μυθιστόρημα “Αουρέλια” (διανέμεται από την easywriter.gr)
Blogger:  rafaellaampouhla.blogspot.gr
Με αναρτημένα ποιήματα.



 

 Προφίλ facebook:
https://www.facebook.com/rafaella.annampouhla.5/photos_all?sk=wall&lst=100001529832035%3A100023523226958%3A1541575109


Οπισθόφυλλο:
"Μια προφητεία καταφθάνει στους πρόποδες της Κρυστάλλινης Γης, όπου μιλά για το εκλεκτό παιδί που θα ενώσει όλους τους κόσμους με τον δικό τους τον αόρατο.
Ο Άριος, θεός της Κρυστάλλινης Γης θέλοντας την απόλυτη εξουσία στα χέρια του με τις δολοπλοκίες του, ο ίδιος καταφέρνει να πείσει το συμβούλιο της κυριαρχίας ότι είναι απειλή.
Με εντολή του Μέθεορ, πατέρα του νεογέννητου παιδιού, αυτό τελευταία στιγμή πριν την εκτέλεσή του φυγαδεύεται στον πραγματικό κόσμο για να προφυλαχτεί.
Λίγα χρόνια αργότερα, ένα ταξίδι ξεκινά στο πουθενά με ένα απρόσμενο ανοιχτό κεφάλαιο στην ζωή της Αουρέλιας.

Μια κρυμμένη αλήθεια, βαθιά μέσα σε όσους αποσιώπησαν....
Ένας άντρας, όλο μυστήριο να την βοηθά να επιβιώσει....
Τι είναι τελικά; Φίλος, εραστής, ή το τελικό πιόνι που θα καθορίσει την παρτίδα;
Ένας μεγάλος έρωτας θα γεννηθεί απροσδόκητα σε έναν φανταστικό κόσμο...
Ποιο θα είναι όμως το τέλος της προφητείας που κουβαλά στις πλάτες της η Αουρέλια;
Θα καταφέρει ο Άριος, να την εξαφανίσει και να της κλέψει την κυριαρχία της;
Ή τελικά κάποιος άλλος θα μπορέσει να εκπληρώσει την μοίρα της που ενώνεται με την δική του;"
Ότι θεωρείς παραμύθι είναι μόνο η αρχή...

 Πότε ήρθε η συγγραφή στην ζωή σας ; ποια ανάγκη της ικανοποιεί?
 Καλώς σας βρήκα και σας ευχαριστώ για ην φιλοξενία.

Η συγγραφή στην ζωή μου ήρθε στην ηλικία των 11 ετών, όταν έγραψα το πρώτο μου μίνι διήγημα κάποιων σελίδων. Από εκεί και ύστερα ήξερα πως αυτός ο δρόμος, θα με απορροφήσει, έμαθα δηλαδή που ανήκω.


Ποιο ήταν το πρώτο ερέθισμα που έπλασε στο μυαλό σας την υπόθεση του νέου σας βιβλίου;
 Το όνομα της ηρωίδας μου. Με το που συνάντησα το όνομα "Αουρέλια" όπου είναι και ο τίτλος του βιβλίου μου που κυκλοφορεί, αμέσως στο μυαλό μου πλάσθηκε σχεδόν όλη η ιστορία της που έχει αγαπήσει μέχρι τώρα αρκετός κόσμος και τον ευχαριστώ για αυτό.

Ποιο είναι το μήνυμα που η συγγραφέας θέλει να μεταφέρει στους αναγνώστες στης.
Μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας ένα μήνυμα που οι κεντρικοί ήρωες του βιβλίου σας θέλουν οπωσδήποτε εμείς οι αναγνώστες να το παραλάβουμε;

 
Θα ήθελα εκ μέρους των ηρώων μου να περάσω το μήνυμα της φαντασίας.
Η μυθοπλασία δεν είναι τόσο διαδεδομένη στο ελληνικό κοινό από Έλληνες συγγραφείς και εγώ θα ήθελα μέσω της Αουρέλια, ο κόσμος να νιώσει ότι η φαντασία μπορεί άνετα να ταξιδέψει με σεβασμό τους αναγνώστες στην Ελλάδα σε ένα μοναδικό ταξίδι.

 
Στο γραπτό σας βάζετε αυτοβιογραφικά στοιχεία;
 Όχι κατά ανάγκη. Θέλω οι ήρωες μου να απαρτίζονται από βιογραφικά στοιχεία που θα αφορούσαν τον εαυτό τους και μόνο αν ήταν αληθινοί.
Ίσως να επηρεάζω λίγο τους χαρακτήρες με άρτια χαρακτηριστικά του δικού μου χαρακτήρα, χωρίς φυσικά να τους εμπλέκω και να υπολείπω την μοναδικότητα τους.



Ποιος διαβάζει για πρώτη φορά τα βιβλία σας ή κάποιες από τις πρώτες σελίδες του από το οικείο περιβάλλον σας; Δέχεστε την όποια κριτική του και επηρεασμένη από αυτήν σπεύδετε να διορθώσετε τις όποιες παρατηρήσεις του αν φυσικά υπάρχουν ή είστε αμετακίνητη σε ότι έχετε γράψει;
 Συνήθως το διαβάζει η αδερφή μου. Η γνώμη της είναι άρτια και αντικειμενική και μετράει αρκετά για εμένα, όσο αφορά το ζήτημα των διορθώσεων σαν αναγνώστης.
Εννοείτε πως κάθε καλόβουλη ή και μη κριτική την δέχομαι στον απόλυτο βαθμό.
Κανείς δεν γεννήθηκε με την γνώση και όλοι γινόμαστε καλύτεροι στην πορεία.
Τώρα για το θέμα των διορθώσεων δεν μπορώ να απαντήσω εξ ολοκλήρου, διότι δεν έχω δεχτεί κάποια "κακή " κριτική ώστε να με αφυπνίσει.
Φυσικά όμως αν ποτέ προκύψει κάτι τέτοιο, θεωρώ βάσει του χαρακτήρα μου πως θα το διόρθωνα αν ήταν στα πλαίσια της παρατήρησης προς το καλό της δουλειάς μου και όχι στα όρια της κατάκρισης, που και πάλι το ίδιο θα έκανα σαν επαγγελματίας αλλά θα ήταν κάτι δυσάρεστο για εμένα, εφόσον πρωτίστως ίσχυε όντως το λάθος μου.
Στον καιρό της κρίσης η λογοτεχνία και η ανάγνωση της, τι μπορεί να δώσει στον μέσο πολίτη;
Θα έλεγα χωρίς υπερβολές τα πάντα.
Όπως και να κινείται η τεχνολογία, η ανάγνωση ενός βιβλίου δεν μπορεί να αντικατασταθεί με κανένα σύγχρονο τεχνολογικό φορέα.
Ο πολίτης μέσα από ένα καλογραμμένο βιβλίο, ξεχνιέται, ονειρεύεται, ταυτίζεται, κάτι το οποίο τον κάνει να νιώθει μοναδικό.
 
Πιστεύετε ότι ο τίτλος οφείλει να είναι πολύσημος και να εξάπτει φαντασία;
 Πιστεύω πως κάθε τίτλος πρέπει να είναι αντιπροσωπευτικός. Να εξάπτει την φαντασία και φυσικά να παροτρύνει τον αναγνώστη, δίνοντας του μια εικόνα το τι περιέχει το βιβλίο να το αγοράσει.


 Ποιος είναι ο ιδανικός αναγνώστης για εσάς;
 Όσοι λατρεύουν την μυθοπλασία. Πιστεύω πως ένας αναγνώστης που αγαπάει την φαντασία, εύκολα θα γίνει σύντροφος του βιβλίου που την αντικατοπτρίζει.
 
Ετοιμάζετε κάτι καινούργιο;
Φυσικά. Την συνέχεια του μυθιστορήματος μου "Αουρέλια" με αγάπη και πολύ δουλειά, ευχόμενη να αγαπηθεί όσο το πρώτο φυσικά, το οποίο θα εκδοθεί και θα κυκλοφορήσει το επόμενο χρόνο.
 
Πρίν κλείσουμε θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο που μας διαθέσατε και που δώσατε την ευκαιρία στα μέλη μας να γνωρίσουν καλύτερα εσάς και το βιβλίο σας. Θα θέλατε να κλείσετε εσείς με έναν δικό σας τρόπο αυτή την κουβέντα? Τι είναι αυτό που επιθυμείτε να πείτε στους φίλους αναγνώστες?
Θα ήθελα να πω στους αναγνώστες μου να μην σταματούν να διαβάζουν βιβλία όσο κι αν η τεχνολογία προχωρά. Η ανάγνωση είναι το εισιτήριο για την απελευθέρωση του μυαλού, της φαντασίας, της ξεγνοιασιάς και είναι φοβερά λυτρωτική σε άτομα που πραγματικά χρειάζονται ένα διάλλειμα από τα προβλήματα.
Να μην σταματούν να ονειρεύονται μέσα από τις σελίδες.
Ευχαριστώ θερμά 🙂


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου